Пореден ден "окупация" и контрапротести

Преглед на печата на 3 ноември
Обновена: 3 ное 2013 10:12 | 3 ное 2013 10:12, Веселина Йорданова
37
Пореден ден "окупация" и контрапротести
Снимка: БТА, архив

"Младежи чакаха премиера в УНСС", съобщава "Труд". С концерт и шествие в подкрепа на протестиращите студенти, в отсъствие на премиера Пламен Орешарски от лекция в УНСС и контрапротести в защита на властта, премина поредният ден от акцията "окупация". Той започна с представление на бъдещите артисти от НАТФИЗ, които блокираха ул. "Г. С. Раковски" в София.

Студентите от Софийския университет организираха концерт пред Ректората с музиканти, които стоят зад тях. В списъка бяха изпълнители като Мариана Попова, Д2, Теди Кацарова и др.

"Студентите са будители", обяви президентът Росен Плевнелиев във Велики Преслав, попитан какво мисли за протеста им. По думите му демонстрациите ще продължат и наличието им в изобилие през 2013 г. не трябва да притеснява политиците. Те трябвало да се притеснят, ако няма чуваемост в двете посоки.

Междувременно в Шумен Националното представителство на студентските съвети (НПСС) провеждаше годишното си общо събрание с представители на 26 университета от страната. Точката "окупация" обаче бе последна в дневния ред и до вечерта позиция нямаше.

"24 часа" обръща внимание на позицията на ректори и преподаватели, които не искат да имат паметници приживе, поставени в пространствата около учебните заведения. Ежедневникът отразява и посещението на френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан при студентите, окупирали СУ. Негово Превъзходителство искал да научи какви са проблемите и надеждите на студентите. Имал планове да ги посещава и занапред.

България ще спечели 5 млрд. лв. за 20 години от проекта "Южен поток", пише "Стандарт". В тази сума влизат дивиденти, данъци и такси, социални плащания и приходи от дейности по транспортиране. Изчисленията показват, че годишно тръбата ще носи по 250 млн. лв. "Толкова огромен проект не е имало в най-новата ни история и от икономическа, и от енергийна, и от социална гледна точка", коментира икономическият министър Драгомир Стойнев.

Чиновниците под пагон ще се пенсионират по-късно от служителите в министерствата на отбраната и вътрешните работи, които извършват рискови дейности, е водещата новина на "Монитор". "Различните условия за пенсиониране в силовите министерства продължават да се обсъждат", обясни министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. Той коментира, че системата няма да бъде променена от следващата година, защото все още текат обсъжданията в Народното събрание и със синдикатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
Продължение към коментара ми : Цялата държава разпродадоха, докараха ни до там, че да се гледаме със злоба и да се прецакваме един друг.Преди всичко сме хора!Съсредоточиха всичко в градовете и по точно столицата.А хората по селата и малките градове където живота е 300 пъти по спокоен какво да правят?Седят гладни, някой бягат в чужбина, други в по-голям град и пак са работещи бедни!Докараха ни до там, че да нямаме пари да гледаме деца!Дете се гледа и с малко, но те и това малко ни взеха!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
Всеки ден и по телевизията, радиото и електронните медии ни заливат с някакви "новини".Според мен истината е, че от доста време насам в държавата нищо не се прави за подобряване на живота ни!Аз не съм почуствал нищо добро нито при Герб, нито при тези!И кво като ми направиа 1 магистрала и 2 булеварда?Като съм работещ беден, а има и хора който нямат работа и се чудят какво да сложат на масата.До просешка тояга ни докараха!!!Толкова изнемощяли хора има в България, че лощо ми става.
28
3
 
2
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Емблематичният за Пловдив Паметник на съветския войн, по-известен като Альоша, осъмна тази сутрин с огромен транспарант с надпис "Тотев вън!" Акцията е насочена срещу кмета на града Иван Тотев, зад нея застана фракцията "Пловдив без цензура".През седмицата в града беше проведен и протест срещу Тотев с искане за неговата оставка.Актът на протест срещу местното управление идва седмица след скандалните записи, в които пред партийно събрание на ГЕРБ кметът Иван Тотев обяснява как е участвал в по
27
0
 
3
 
! Отговори
Kromuel преди 10 години
Мдаа, след като Ивет Добромирова и жената на Иво Прокопиев се накараха оная вечер на окупаторите, че взеха 500-те лева от онзи пенсионер, днес бтв беше впрегната да отбележи благородния жест на връщането?!?Ей, дори и по времето на Живков не си спомням да е имало такава отвратителна манипулация!Единственото, което реформатори, мутри и мутреси не могат да проумеят е, че хората не могат да бъдат толкова лесно манипулирани; че колкото по-нагла е телевизионната манипулация, толкова по-големи съпротиви предизвиква!А това ще се материализира на бъдещите избори, когато и да са те Повече о
26
3
 
5
 
! Отговори
0 преди 10 години
Скъпи софиянци искам да ви кажа защо провинцията не ви подкрепя -вашето общество е покварено,при вас рушветите,борбата за власт и кариера,надцакването да си ти а не другия е толкова развито,че целия ви свят е вече разрушен и неморален.Борбата ви за власт,няма нищо общо с хората от провинцията,те си живеят спокойно и вашите боричкания за власт не ги засягат,ето затова не ги интересувате-парите са при вас и борбата ви е жестока.
25
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 10 години
Били "интелигентни" ,"морални","образовани " -все понятия които някак не се връзват с псувните,с дюдюканията,със ходето след министър председателя и освиркването му от групички по 10-20 човека със нецензурните им подвиквания,с обидите им към инакомислещите.Това не може да бъде поведение на интелигентен и умен човек,това е гаменско поведение,и ако на някой му се иска много да ги представи в положителна страна,много се лъжи че ще му повярваме.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дa живее " южной пAток" нa болгaрской зимлие, безплaтно зa росийсие олигaрсьй, упс " брaтя"! Кaждий год ще ви онождa дед мороз по трaдиционному, кaкто си му е редa от сорок читвйортой год. прошлого векa. День " потокa" день для прaзник!))-?/)))
23
3
 
11
 
! Отговори
Хайде пак преди 10 години
Сега започнахме да броим окупацията на Университета, и така до......Бройте, бройте, тя годината ще свърши без да сте завършили я вие като студенти и то ... на гърба на тези, които ви издържат, за да учите , а не да сте слуги на нереализирани политици - ваши преподаватели.
22
0
 
2
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
До Автентичния Аз - ИНФЛАЦИЯ ВА ПИЧ ИНФЛАЦИЯ УТРЕ САБАХЛЯН ЩЕ Е КОЛКОТО АМЕРИКАНСКИЯ ВЪНШЕН ДЪЛГ САМО СУХАТА ПАРА
21
0
 
5
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
Да живее Оришарски да живее герб да живее властта слава слава слава на сички депутати , вярваме в светлото бъдеще , ще построим нова демократична държава , правова, силна и благоденстваща страна , да живей властта ........ей не ми слагайте тази риза с дългите ръкави ....ей ей не искам пак инжекция по-добре от хапчетата .......да да жи.....ей ....вв....лл...ааааасттаа и всички лапачи с нея - ***, луди / като мен / , безработни / като мен /, имигранти, бандити, ку.ви, наркодилъри и ПЕНСИОНЕРИ
20
3
 
4
 
! Отговори
Автентичния Аз преди 10 години
Абе, хора?! Вчера "печалбата" ни от Южен поток не беше ли 2.8 милиарда за 30 години?! Кога успя да нарастне толкова бързо до 5 милиарда за 20 годни?! Очаквам утре да е 7 милиарда за 10 години, а в други ден - 20 милиарда още от догодина.
19
1
 
4
 
! Отговори
дядо преди 10 години
@19"кашчей безсмертний,бъркате господине,не му е разпрана семерингата,направо му е пръснат ремуса на другаря *** нарекъл се странджата ;)
18
1
 
0
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
До Inteligent ам чи кък те сичкити са с вишу ни знаш ли - слава на бкп слава слава слава или беши на бсп ама то й идно и същу не ли й тъй ??????? туй питанка ли беши ??
17
8
 
8
 
! Отговори
Inteligent преди 10 години
Платените БСПарски драскачи/*** пак се активизираха. Лошото е, че не просто плюят по студентите, а го правят неграмотно. Но кога си виждал грамотен симпатизант на БСП?
16
5
 
10
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До СТРАНДЖАТАОхо, здравей сладур!Зарасна ли ти разпраната герберастка семеринга?Май дадоха парите и веднага легна на операционната маса!Честито!Муахахахахахахаха!
15
7
 
9
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
Младежи чакаха премиера в УНСС" - утре носи съответната сума - пълни *** , не студенти - питам при 250 000 " студенти " не можем да намерим 500 лекаря и 2000 мед.сестри - *** и *** какво *** му учат тез ***, наркодилъри и наркомани дето се представят за " академична общност " ми те половината за никакъв *** не стават без мама, тате и силиконовите си цици.*** - това бил цвета на обществото - не стават да чистят и *** с фалшивите си дипломи издадени от даскалята
14
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** пак разединява...Дали да не го пратим при Кенеди?В смисъл, при великите президенти, да не си помислите нещо?
13
6
 
14
 
! Отговори
пешев преди 10 години
народа е *** и студентите са от народа
12
11
 
7
 
! Отговори
% преди 10 години
Ем все пак Орешарски започна да отваря работни места. Окупаторите масово вече казват на родителите: -Аз се издигнах мамо, работя за президента.Недей да пращаш вече пари и компоти, аз тука бачкам за 80 лв на ден
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Богатите в България са виновни за страданието на бедните като цяло. В чужбина същите плащат огромни данъци и на практика са полезни за обществото. В България обаче никой за нищо не ги закача. Поискайте справки какви данъци плащат богатите българи и ще останете вртещени. На фона на всичко това и бизнеса е обвързан с политиката и всичко е мазало.