България сред страните в ЕС, които дават най-рядко гражданство

Близо половината от "новите българи" са македонци
27 ное 2013 21:55, Красимир Ангелов
14
България сред страните в ЕС, които дават най-рядко гражданство
Снимка: Булфото

България е сред страните в ЕС, които най-рядко предоставят гражданство на чужденци, показват данни от проучване на Евробарометър, цитирано от БТА.

През 2011 г. България най-често е давала гражданство на хора на Македония (44.4 на сто), Молдова (14.2 на сто), Русия (13.2 на сто) и Украйна (8.3 на сто).

Сред гражданите на ЕС онези, които най-често подават молба за двойно гражданство в друга страна от Общността, са румънците (26 000 за 2011 г.), поляците (11 000), италианците (7500) и португалците (6900).

Най-често чужденците, които получават гражданство в ЕС, произхождат от Мароко, Турция, Еквадор и Индия. За 2011 г. се наблюдава спад в броя на удовлетворените молби за предоставянето на гражданство - с 20 процента във Франция, с 15 на сто в Италия, с 9 на сто във Великобритания, със 7 на сто в Испания.

Единствено в Германия е отчетен ръст от 5 процента на получилите  одобрение молби.

Според статистиката новите граждани на ЕС произхождат най-вече от Африка (26 на сто), Азия (23 на сто), Европа (държави извън ЕС, 19 на сто), Северна и Южна Америка (17 на сто).

Над половината от молбите за гражданство, подадени от турци (58 на сто), са получили одобрение в Германия, тези от еквадорци – в Испания (95 на сто), а от индийци - във Великобритания (83 на сто).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
иванов преди 10 години
Незнам с къв акъл някой може да иска бг гражданство хихихихихихихихихи,тия не знаят на какъв х.....й ще се наденат.Може би тия от Африка умират там от глад *** незнаят,че тук ще умрът и от студ хихихихихи.Пердлагам чист бартер мойто за алжирско
12
0
 
1
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Журналиста *** вместо да пише тука глупости на таркалета , да проуче Сърби в Германия с БГ лични карти закупени чрез посредник в България за по 1500-2000 евро , за което наистина си струва НОВИНАТА
11
0
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Да си гражданин на България е рядко щастие.Без коментар.
10
0
 
0
 
! Отговори
petko преди 10 години
nai goliamata diskriminazia sa tosi koito go pokase kato dokument sa samoli4nost iswun bulgaria.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, ние даваме най-рядко гражданство, но затова пък сме разграден двор за всякаква ***.
8
0
 
3
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Оправи си словореда, бе ало! "Рядко гражданство" давали...
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и как ще се оправи Бг като образованите хора масово заминават, а *** си стоят и се увеличават главоломно и престъпността излиза от контрол? След 10 години белите българи ще са малцинство.Не знам, но аз съм доста богат човек по принцип, в България си живеех прекрасно, но като ми се роди дете бях принуден да напусна, защото си е анархия у нас, няма какво да се лъжем. Да не говорим за мръсния въздух и некачествените храни...
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само дето сме изчезващ вид и ако искаме тази държава съвсем да не се опразни, трябва да приемаме всякакви емигранти.
5
0
 
13
 
! Отговори
Господари на ефира преди 10 години
Сърбите с БГ лични карти в Германия буквално закупени за по 1500 евро , един разследващ журналист не се нави да отиде в Сръбско кафене в Германия с скрита камера , а иначе журналисти само простотии снимат в България като Господари на ефира
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой ли пък се е засилил за тази *** умряла?
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със или без гражданство като центъра е пълен с тарамбуки ,ко праим ?
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе то и Швейцария не дава...к'во като не са в ЕС.....Айде да не плюем постоянно БГ,ами да се вземем в ръце и да я оправяме!!!!!И запомнете не е невъзможно!!!
1
3
 
25
 
! Отговори
Мнение преди 10 години
Че кой ли пък го иска. До там ни докараха мършите, че да бягаме от собствената си родина - рай на престъпници, измамници, крадци и назобани арогантни *** ***!