"Доброволческите отряди лесно излизат извън контрол"

Усещането да си силен е като наркотик, обяснява специалист
28 ное 2013 07:24, Петя Славова
47
"Доброволческите отряди лесно излизат извън контрол"
Снимка: Булфото

"Доброволческите отряди лесно излизат извън контрол и трудно се разпускат", предупреждава в интервю за "Дневник" Антонина Желязкова, социален антрополог. Тя отбелязва, че доброволчески формирования, като националистическите патрули бързо се превръщат в неконтролируеми.

"Научих, че прокуратурата и полицията ще предприемат строги мерки, за да спрат действието на тези по своето естество щурмовашки отряди. Опасявам се, че се забавиха това трябваше да се пресече в зародиш. Много труден е етапът на тяхното възпиране и разпускане.

Усещането, че си силен, безнаказан и всяваш страх, е като наркотик. Тази зависимост ще премине през етапа на нелегалност, така че МВР и прокуратурата ги чака тежка работа. Законът забранява политически партии и движения да имат бойни отряди, би трябвало да се преразгледа регистрацията на партийните инициатори, а обществото е длъжно да ги бойкотира в името на общата сигурност", смята Желязкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
23
 
! Отговори
терор само за местни преди 10 години
По логиката на тази статия моментално трябва да забранят и на имигрантите и нашенските номади да се движат на групички. Кой не е изтръпвал от страх, когато се разминава с подобна *** група?
16
8
 
18
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Антонина Желязкова пожелава ти с най-чисти помисли ти и цялата ти рода до 99 коляно да бъдете ограбвани,изнасилвани,убивани и прочие от *** през целият ви съзнателен живот.
15
4
 
11
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 10 години
Къде записват за доброволните отряди Раздават ли ак74
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
palq4ovci kato izlqzat oniq maimuni ot katuna da vi naliubat taka 6te vlezete v 4as
13
2
 
35
 
! Отговори
пенсия преди 10 години
Тези отряди нямаше да ги има , ако държавата си беше на мястото. То не е само да закриваш работеши системи за охрана, като последното молоумие на госин министъра. Ще ми идват чак от Сирия ,минавайки през Либия и Турция. Като скакалци са. Искат да опоскат най-бедната държава в европейския съюз , пардон европейския ***. Блюдолизци и мекерета са повечето политици.Никой не мисли за народа , а пък на пенсионерите прах в очите, че видите ли герб не даваха , пък ние даваме. Да ви умрем на даване
12
3
 
26
 
! Отговори
запознат преди 10 години
Харалан-2 пак бълва глупости. Що се плашите от тези отряди, г-жо Желязкова. те са естествено следствие на поддържаната от вас, ***, неолиберална политика. Народа като пообеднее още и по-интересни неща ще почнат да се появяват. Не се и съмнявайте. Между другото, като се замисли човек, социален антрополог е доста *** комбинация от думи. Ама нейсе, нали трябва да сме интересни. И дано никой не ни кара да си покажем дипломата по социална антропология, че тогаз какво ще правим?
11
3
 
44
 
! Отговори
Тънка струна преди 10 години
В природата няма вакум. Когато някой не си върши работата, друг ще я свърши. Защо властоимащите са толкова чувствителни на тази тема? Когато грабят имотите на хората или ги пребиват изнасилват полицията единствено си записва случая на бележка и всичко свършва до там. А когато хората си направят доброволни структури за самозащита това е голям проблем за държавата. Това е индикатор, че полицията не служи на хората. Тя пази самозабравилите се политици от нормалните българи.
10
14
 
10
 
! Отговори
razgradski pop преди 10 години
снимката да не е от Германия през 1933а?
9
21
 
8
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Ето как червената чума се опитва да мутира в кафява! Не ни правете на балами, ***! БСП си е старото БКП, даже и по-опасно. Първо баха висовете ви и сиковете ви, сега-уж доброволческите ви отряди. Айде, нема нужда да ни пробутвате претоплени вкиснати манджи!
8
6
 
33
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До ф-1Ако сте проследили репортажи по медиите-в тези отряди има всякакви,вкл. и учени от БАН.Освен това е вечер,което ще рече след нормален работен ден.
7
40
 
16
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Тези момчета, вместо да ходят по улиците, да отидат на училище, да се специализират в някоя област, да вземат да произвеждат нещо да творят! Тази държава има нужда от креатижни хора, а не шляещи се безделници.Аман от МИЛИЦИОНЕРИ, МУТРИ, ОХРАНИТЕЛИ,СОТАДЖИИ,ПАЗАЧИ И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ!!!САМО ***!!!
6
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Възможността да лъжеш и да заблуждаваш безнаказано също е като наркотик и тая не знае вече на кой свят се намира.Значи престъпленията на политиците, които разсипаха държавата, *** престъпност, арабските човекоядци не са проблем. Проблем са патрулите, които НАБЛЮДАВАТ И ИНФОМИРАТ полицията.
5
2
 
44
 
! Отговори
ЖороПърви преди 10 години
Хммм....по закон нямам право на самозащита, "нашата" полиция много добре ни пази,сега и патрулите им били проблем....
4
2
 
8
 
! Отговори
bg преди 10 години
Bibi Natanjahu e silno drogiran sreshtu Iran.
3
5
 
15
 
! Отговори
bg преди 10 години
*** zatova li vse pove4e I pove4e kradat I obirat vuzrastni hora,zashtoto deistva kato narkotik?USA I Izrael zatova li bombardirat vse pove4e I pove4e durjavi,zashtoto deistva kato narkotik?
2
17
 
1
 
! Отговори
bg преди 10 години
Francia I Izrael osujdat dobrovolnite otrjadi,nastojavat za integracia I davit primer.
1
4
 
48
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Няма пък да ги бойкотираме, МВР и БХК пазят чужденците , кой ще ни пази нас - НИЕ ще се пазим. МВР да започне да си върши работата и отрядите сами ще се приберат. Вчера се пали хостел с 200 човека в общо помещение-ОЛИГОФРЕНИЯ НАЙСТРАШНА. Нали има хиляди изисквания от ЕС за минимум пространство , за пожарна безопасност, за минимум комфорт някакъв, тези хора сигурно са спали по земята, ХЕИ и пожарната търчат първи ако е за прибиране на пари някакви от някоя малка фирма , те проверили ли са там?