"Морал на градус" из Ректората

Професори пият и пушат в сградата на Софийския университет
Обновена: 29 ное 2013 13:58 | 29 ное 2013 09:00, Александър Попов
258
"Морал на градус" из Ректората
Професорската водка е пресушена. Снимка: YouTube

"Ранобудните студенти" разпространиха видео, в което се вижда как проф. д-р Костадин Рабаджиев – ръководител Катедра "Археология", и проф. Драгомир Драганов са си спретнали среднощно матине в сградата на Софийския Университет "Св. Климент Охридски".

Кадрите са от 26 ноември, когато студентите са дебатирали как да продължи окупацията им.

"След като дискусиите приключиха, част от студентите се отправиха към южното крило на Ректората с надеждата най-после да вечерят. Този план обаче претърпява неочакван обрат, след като Ранобудните случайно се натъкнали на импровизирано "матине", съсредоточено около персоните на двама изтъкнати професори.

Те нарушавали не само режима на окупацията и правилника на Алма Матер, но и всякакви етични норми, които представителите на академичната общност, а и всеки един член на обществото въобще би следвало да спазват.

"С цигара в уста и пластмасова чаша, пълна с водка, в ръка те се позоваха на научния си авторитет като основание за поведението си", пишат в декларация за случая "Ранобудните студенти".

"Вие ни забранявате да пушим и пием?", питат професорите. "То е забранено не от нас, а от от ректора", отвръща студент. 

"Това е празненство по случай професорските титли, този режим, за който говорите, не обхваща подобни случаи", продължават академиците, визирайки и окупацията на университета.

"По-координираният професор чевръсто се опита да прогони със сила наглите окупатори, които си позволяваха да поставят под въпрос абсолютната му власт на Ръководител катедра като основание за превръщането на академичната територия в среднощен локал. Крахът на инициативата за физическо въздействие и неуспешният опит на втория преподавател да се ориентира в обстановката и да разпознае новодошлите доведоха до по-дипломатичен подход, въплътен в покана за присъединяване към заформилия се терен. След изясняване на позициите в спора се стигна до решение за напускане на залата, чието привеждане в действие доведе до сложна хореография с кулминация в три акробатични падания, изпълнени от двама професори и един чин. С рефрен на уста "мишките да се махат" преподавателите се затътриха с валсова стъпка и известна доза пируети към кабинетите си, като всеки от тях се шмугна в собственото си обиталище, вероятно в израз на обвиненията, че окупацията води до разделяне на академичната общност", пишат още Ранобудните в специалната си декларация.

Според студентите двамата професори не са лицето на университета и трябва да бъдат ясно разграничени от останалите преподаватели, които работят достойно в институцията.

Вижте каченото в YouTube видео под заглавие "Морал на градус":

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
8
 
29
 
! Отговори
14501 преди 10 години
Нека медиите отразяващи ранобудните окупатори да видят студентските им книжки, т.е. имат ли такива и от кой ВУЗ.
177
14
 
39
 
! Отговори
Пако преди 10 години
Тия дечурлига да вземат да спрат да се излагат, че скоро ще си изядат и боя. Колкото и да се пънат, колкото и декларации да напишат - никога няма да стигнат и до 1/100 от нивото на преподавателите си. Пропадняци смотани. Мръсни, брадясали, два лафа накръст не могат да вържат - и това ми били студенти. Бъдещи работници в супермаркети и куриерски фирми.
176
8
 
34
 
! Отговори
pamet преди 10 години
За какъв интелект и академичен дух говорим в случая с лицето Драганов.Това недоразумение е на нивото на селските партийни активисти Алкохолизмът и простащината му са пословични.Спомнете си как налетя да бие полицай,който го свали от колата му мъртво пиян.Така наречените "професори "с малки изключения получаваха титлите си със слугуване и послушание и ги утвърждаваше партийното ръководство.Какъв е безценният принос в науката на този нов Макс Вебер?Претенциозни ***
175
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ранобудните", нито будни, най-малко "Будители". Приляга им повече, провокатори, манипулатори, рекетьори, постоянни нарушители на обществения ред и законите. От Конституцията на РБ, четири-пет други закона, произтичащи от тях нормативни актове. Нямат правото да коментират етични норми и да претендират за морал. Просто липсват при тях. Крайно време е, да напуснат "Ректората на СУ."
174
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лично аз смятам,че студентите трябва да протестират пред парламента,министерският съвет и най-вече пред офисите на кукловодите,а не в университета.Смятам,че да се напиеш не е престъпление независимо дали си професор или миньор няма значение.Кмета на Торонто освен че се дрогира, буйства и кара пиян.И какво от това?Пак си е кмет.
173
2
 
31
 
! Отговори
Мъпет шоу преди 10 години
Като гледам пак сте се разделили на про и анти.Ама вие наистина ли не разбирате,че след като години наред България беше грабена, плячкосвана ,разпределяна ,приватизирана,парцелирана от мафиотски формирования,сега се оформиха два големи мафиотски кръга.Периодично тези кръгове си сменят лидерството и всички политически и икономически дейстия в България са последстие на това.Политиците са пионки в ръцете на тези "безсмъртни""недосегаеми""Богове".Оказва се обаче,че всички ние също сме пионки.
172
7
 
23
 
! Отговори
Хахото преди 10 години
До АнонименНедей така - и аз се убедих, че си завършен тапир. Обръщаш внимание на маловажното бе, *** такъв... Тези преподаватели са учили/учат/ще учат твоите деца бе... Не го ли разбираш това!? Какво очакваш да научи детето ти да научи от такива, които пият и пушат по коридорите!? Как очакваш да уважават институцията университет!? Казваш, че "окупаторите" били 50-60... А тези преподаватели обучават СТОТИЦИ студенти. Как може да си толкова ***?
171
7
 
24
 
! Отговори
Хахото преди 10 години
До АнонименНедей така - и аз се убедих, че си завършен тапир. Обръщаш внимание на маловажното бе, *** такъв... Тези преподаватели са учили/учат/ще учат твоите деца бе... Не го ли разбираш това!? Какво очакваш да научи детето ти да научи от такива, които пият и пушат по коридорите!? Как очакваш да уважават институцията университет!? Казваш, че "окупаторите" били 50-60... А тези преподаватели обучават СТОТИЦИ студенти. Как може да си толкова ***?
170
1
 
29
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Поведението и моралът на преподавателите в университетите и училищата е нещо изключително важно наред с професионализма им. И по вре на меоето студенство в СУ имаше един-двама професори, които си попийваха и студентите се отнасяха към тях пренебрежително, а лошото е, че при такива обстоятелства неглижират и техния предмет.Висшите училища имат правилник, който трябва да се спазва.
169
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 178Ти си ! Убедих се!Не е въпроса дали ще си изнесат *** от университета, а това че им се позволява да си ги внасят в него. Още по-*** и жалкото есамият факт, че тези студенти предприемат такава стъпка. Задай си въпроса нормален човвек с морал и принципи би ли си закарал дюшека и одеалото от скапаната си квартира в университета за да спи в него? Какъв човек трябва да си за да го направиш? Аз да ти кажа- ПЪЛЕН ДЕГРАДАНТ! Такива са тези 50-60 протестиращи мизерни ***.
168
6
 
29
 
! Отговори
Хахото преди 10 години
До Анонимен 173Протестът ще свърши и студентите ще се изнесат с одеалата си и пр. А професорите ще продължат да пият до ранни зори. Чисто и просто няма да има кой да ги документира. Докато учех в УНСС преди време една професорка раздаваше студентските книжки с цигара в ръка под знак "Пушенето забранено", а в същото време четеше морал на студент, който стоеше с шапка по време на лекция и не бил уважавал университета. Кое е по-неуважителното - шапката или цигарата!?
167
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 171Митова, това е велика фраза от Чърчил към няква надута дама, когато са събеседвали.Муахахахахааа.... перифразирала си: " Аз може и да съм пиян, но на другата сутрин ще изтрезнея, а вие ще си останете все така грозна"!
166
5
 
30
 
! Отговори
бай пенчо преди 10 години
Ако въведем единица мярка за морал "един ранобудн студент" и паричната единица "един сорос",Америка, Китай,Германия и други ряпа да ядат. И откъде в 3 часа през ноща студентите знаят кой къде пие? Не е ли това нагласена работа?
165
3
 
26
 
! Отговори
Хахото преди 10 години
До до 165Правилно. Да си взимат парите и да си бягат на село, а преподаватели да си къркат като пичове на спокойствие... Ехххх че идилияяяяяяяя. И нацията ***, и преподаватели ***, и всички лумпенизирани и се кефят на Пенки, Златки и какви ли не ***... Това заслужавате всички живущи в България при положение, че така мислите.
164
4
 
40
 
! Отговори
ЕВАЛА МИТОВА!!!! преди 10 години
До mitova"Предпочитам пиян професор, отколкото *** студент, защото на другия ден пияният ще изтрезнее, но студентът ще си остане ***! "ЕВАЛА МИТОВА!!!!
163
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 165 ХахотоНа какъв език да ти го напиша, че никъде по света не позволяват на студенти да си докарват одеала и дюшеци в университета за да спят в него. Оттам тръгни и после ми казвай че пиенето в университета от професори било незаконно. *** мамоумен!
162
5
 
28
 
! Отговори
до 165 преди 10 години
До ХахотоАбе брей ти Буда ли си и Цвинокио!50-60 *** побъркаха София и България ..... Да си вземат парите и да бягат на село!
161
9
 
43
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Предпочитам пиян професор, отколкото *** студент, защото на другия ден пияният ще изтрезнее, но студентът ще си остане ***!
160
4
 
25
 
! Отговори
Студент в СУ преди 10 години
Срам е за преподавателите, които едвам ходят, понеже са се напили като казаци. Срам е и за студентите, които разпространяват това посмешище, понеже знам, че и тяхната не е била по-добра. Нека безгрешните хвърлят първия камък. Не мога да им се сърдя затова, че изостанахме с материала и вероятно голяма част от него ще бъде непредаден. Не мога да им се сърдя, че ще учим всяка събота до края на семестъра и че не знам кога ще си видя семейството по празниците. Но превърнаха Алма матер в цирк.
159
3
 
39
 
! Отговори
Снежана Кметова преди 10 години
С една дума професорите, които не подкрепят окупацията са пияници и гнусни пушачи, а подкрепящите не пият, не пушат, не правят секс, ходят редовно но църква, зорко следят за моралната чистота на обществото и който съгреши, публично е заклеймен на мегданя. Това ми прилича на един соц виц - в час по химия учили за кислорода, но тъй като Иванчо нищо не знаел, за всеки случай казал изтърканата фраза, която работи безотказно: "кислородът е разпространен в целия свят, но най-много в СССР"