Без цигари, но с пиене на корем по празниците

Ще има хайки за пушачи, кръчми дават да се носи пиене
14 дек 2013 07:40,
30
Без цигари, но с пиене на корем по празниците
Снимка: архив, Булфото

Без цигари, но с пиене на корем, ще изкараме новогодишната нощ. След като забраната за пушене остана в сила, здравният  министър Таня Андреева обяви, че по празниците ще има хайки за пушачи из ресторантите, информира под глава "Телеграф". За сметка на това някои кръчми вече позволяват да си носим пиене от къщи и да си го консумираме в заведението. Други пък предлагат пиене на корем на отбрани напитки.

Под заглавие "Коледата: Опасности дебнат отвсякъде" "Преса" алармира: Докато народът масово се стяга за тежки трапези и весели празници, хората отвъд закона се подготвят за обилна жътва. На прицел са домовете на тези, които са решили да прекарат Коледата и Нова година навън. Пенсионери стават жертва на безмилостни телефонни измамници. Друга част от контрагента доволно потрива ръце и чака оборотите на търговските вериги да набъбнат, за да станат лесна плячка. Бъдете внимателни и с банкоматите, където поставят микроскопични камери.

Деветдесет на сто от колбасите, които се произвеждат у нас, са от вносно месо, а в страната ни няма нито един производител на биологично свинско, съобщава на първа страница "Монитор". Статистиката е на Асоциацията на месопреработвателите в България. По думите на Кирил Вълчев, член на Управителния съвет, около 80 на сто от продукцията ни от плодове и зеленчуци също идва от чужбина.

"Всеки магазин с БГ щанд", допълва в заглавие "Стандарт". Така се дава шанс на българските производители, защото подобни пресни стоки няма как да са докарани отдалече. Това стана ясно по време на дискусията в рамките на кампанията "Коледата безопасна". Родните стоки ще се разпознават отдалеч. Те ще са маркирани със специален етикет "Произведено в България". За тази цел ще се ползват и евросредства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: празницицигарипиене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
3
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Ресторантьорите да не риват, когато съм в заведение с компания и си пийвам алкохол излизам вън за 10 минути да подишам "свеж цигарен дим". Ние пушачите не сме нито слепи, нит сакати та да не можем да постоим вън прави за по цигарка, даже приятелите ми непушачи излизат с мен навън да не им е скучно. Всичко е въпрос на вътрешна нагласа и желание. Закона не трябва да се променя и да ни връща назад заради това, че на някой не му отърва и са му паднали печалбите от 100% на 90%.
24
2
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 10 години
sokrat62 - ето един интелигентен човек. Евала!Относно заплахите срещу мен на "чиновник" или там както се пишеше въпросният човек - много мъжествено е 5-6 човека да нападате сам човек. Но както аз си спазвам разписанията за камиона- 8 часа каране, 8 часа будно, 8 часа спане, така и вие ще трябва да си спазвате закона. Правилата са за всички. Не си мисли, че си богопомазан. Ако махнат закона, пушете си. Тогава пък ние непушачите ще направим отлив и така. :) Ама не с лошо, ако обичаш.
23
1
 
2
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До sokrat62 Един нормален човек евала.
22
2
 
2
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Няма да пушите на зкрито че ще ви бият през пръстите.
21
2
 
4
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Коментарите са излишни!! Пушач съм от 30год. и нито акцизи са ме стерснали, нито надписите с черепи и кости по кутиите нито Закона. Намалих пушенето през деня когато съм на работа и си наваксвам след това, естествено на определените за това места демек сред природата, когато съм на лов и риба или просто излизам на улицата. В къщи когато децата ги няма а в случай ,че са там излизам на терасата. Комшийките ми са много гот и за мен удоволствието става двойно. Има закон и ще го спазвате бе помиари!
20
6
 
3
 
! Отговори
huqvei преди 10 години
До Анонименами с тая талибанска забрана - каквото повикало, такова се обадило. Не сме виновни, че депутатите и особено гробарите дето приеха забраната са *** - сега неушачите дето реваха като недоклани прасета нямат обособени зали - това е единствения резултат. Та в тоя ред на мисли, отивам да изпуша 1-2 цигари в близкото заведение - много е уютно, и със сядането на масата ми носят веднага пепелник
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във всеки български град и село, въпреки забраната се пуши. Бях склонна да се разреши в барове, дискотеки и ресторанти след 10.00ч. да е разрешено, защото се предполага, че деца не би трябвало да има и въпреки, че на мен като непушач ще ми се наруши правото на избор, но съм свидетел на масово незачитане на българското законодателство като разни наглеци без възпитание (искрено вярвам, че те са малцина), си позволяват да запалят цигара посред бял ден в ресторант, в присъствието на малки деца.
18
2
 
3
 
! Отговори
Въргала преди 10 години
До ЧиновникБе ти внимавай кого въргаляш, че да не ти заврат цигарите някъде...
17
8
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
До ДидоТи внимавай с мерките и не си създавай проблеми. Онзи ден един като теб се направи на много праведен в едно заведение и набързо го овъргаляхме в калта. Закона, като толкова ти харесва, може да си го четеш в къщи. Но на практика е неприложим в кръчмите и баровете, а само в сладкарниците и детските градини.
16
4
 
4
 
! Отговори
varna преди 10 години
Във всички заведения във Варна се пуши свободно по всяко време. От правителството имало нареждане към контролните органи, да не проверяват заведенеията за пушене. В такава държава живеем! Пеевски и компания искат да ни затрият!
15
3
 
7
 
! Отговори
Дидо преди 10 години
Дето е думата, законът отново се потвърди, надяваме се господа пушачите да го спазват, иначе ще се наложи да се взимат съответните мерки. ;)
14
1
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 10 години
Както се гледа със снизхождение на лудите, които не осъзнават състоянието си, така ще проявим съчувствие и към теб. /Р.S. За сведение, пише се гинеколог, а не гиниколожка, а и явно само със смръдливите работи си имал вземане-даване/
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
xaxa she se obadq na mag Ani po ezo tv da q pitam dokoga she sam piqniza xaxa:)))))Veseli praznizi narode da praznuvame napuk na bednotiqta i da pokajem na tez zapdnqzi 4e moje v pati po qko da si izkarvame praznizite makar i i s jalti stotinki:))))))
12
6
 
4
 
! Отговори
Евросиганин преди 10 години
Всяка диктатура започва със забрани и свършва със забрани!
11
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Непушачите - навън вашта м...***- на чисто , сдред природата.За пушачите оставете помещенията.Така няма да си пречим.Честно, нали!!Ако е обратното - замърсява се природата!!И още нещо- НЕЗАБАВНА ОСТАВКА на тая пикла гиниколожката- да ходи да си гледа ония работи., дето повече смърдят от пушека.
10
4
 
8
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Предпочитам 100 грама и 3 цигари, пред един литър, какъвто и алкохол да е. Само пушач ще ме разбере ще плюят,защото друго не могат.
9
0
 
4
 
! Отговори
uh преди 10 години
контрагента? sure?
8
0
 
0
 
! Отговори
Homer до 2 преди 10 години
В коя секта участваш, искам и аз да се запиша?
7
6
 
13
 
! Отговори
djon преди 10 години
То оставаше и да няма хайки-*** рекетьорска.
6
9
 
20
 
! Отговори
Дидо преди 10 години
И при нас е така за съжаление. Надявма се сега да се постегнат малко нещата. И знаете ли кое е най-наглото? Отиваш при пушача, правиш му забележка, той започва да ти се прави на много важен и да обижда. Отиваш при сервитьорката, аламираш какво става, тя те гледа умно и ти казва- ми така е. След това просот теглиш една майна и излизаш без да платиш. Защото след като те не спазват закона, защо аз да го спазвам? Жалка картина е родната действителност.