Болниците получават още 1 млн. лв. от НЗОК до края на годината

Средствата са от неусвоени пари за компютри, хардуер и софтуер
14 дек 2013 10:45,
8
Болниците получават още 1 млн. лв. от НЗОК до края на годината
Снимка: архив, БТА

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) насочва още над един милион лева от икономии към болниците, съобщават от касата.

Надзорният съвет одобри промени в инвестиционната програма на НЗОК за 2013 г. на поредното си извънредно заседание на 13 декември.

Надзорът реши неусвоените средства по параграф "Придобиване на нефинансови активи" (купуване на компютри, хардуер, програми и т.н.) в размер на 1 033 080 лв. да бъдат насочени за здравноосигурителни плащания за 2013 г., се посочва  в съобщението.

Националната агенция за приходите отчете допълнително преизпълнение на събираемостта от здравноосигурителни вноски за 2013 г. в размер на 3 567 881 лв., с което парите, които ще  бъдат насочени за плащане на дейност в болничната медицинска  помощ за тази година, са 33 567 881 лв., отбелязват от НЗОК. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: НЗОКболниципари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Никъде не се въртят такива милиарди както в здравеопазването.
7
1
 
1
 
! Отговори
приоритети преди 10 години
Нещата са едно към едно-един милион за здравеопазване и един милиард за полицията.Досетете се кое е по важно за народните избраници.Затова парламента май е по добре да го кръстим ГДР!И на охрана го докарват и на ограда също.А и Миков с очила поразително прилича на Ерих Хонекер на млади години!
6
1
 
1
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Гледат на пациентите не като болни , на които да помогнат , а като на банкомати .
5
1
 
1
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
И колкото милиони да им отпускат, пак ще изнудват нещастните болни хора да им снасят хиляди.
4
0
 
0
 
! Отговори
titi преди 10 години
ne sam 4ula , a i az sam v distancia , Edinstveno sam savsem li4no samo s milia mi BOKO, za drugo ne se oglejdam
3
0
 
2
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Тези дават а Борисов им каза да се оправят сами и, че резерва на здравната каса той ще си го харчи както си реши и така и направи!!!!!Най-големия *** Борисов продължава да се разхожда на свобода необезпокояван!!!!!!!!!!!!
2
1
 
4
 
! Отговори
Гиганта преди 10 години
Там където има здравна каса -- нещата не вървят добре. За България по-походящ е моделът , Министерство на здравеопазването да получава и разпределя бюджет за -- болници..... ! И всеки знае с колко разполага и какъв му е резерва.Иначе парите се източват. И друго - частните болници, лаборатории... да не получават пари от касата/при сегашния модел/. Да си има държавни, общински болници.А който има пари и си прави частна болница -- да се издържа от богатите си пациенти ! Ето там са парите на хората
1
0
 
3
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Ми кво риве оная дърта скочембра директорката на НЗОК нямаме париии и трябва да увеличаваме здравните вноски???? Хора вижте къде ходят милиони от парите за здраве за нови компютри, обзавежзане и коли, че това здраве му кажи!!!!!! То така и баба знае да управлява публични средства, еврофондове, партиини субсидии, заемчета през два месеца.