Арестуваният студент: Не съм посягал на полицай!

Той бе задържан при обсадата на МВР шефа в столичен ресторант
Обновена: 18 дек 2013 09:06 | 18 дек 2013 09:04,
148
Арестуваният студент: Не съм посягал на полицай!
Протестиращи и полицаи пред Клуба на архитектите. Снимка: YouTube

Не съм посягал на полицай, никога и не бих си го помислил. Не знам защо бях задържан, обяви пред Нова тв студентът Александър Кирицов, който бе арестуван в събота на протеста на Ранобудните студенти.

Вечерта на 14 декември той и още няколкостотин младежи обсадиха Клуба на архитекта, където в ресторанта вечеряше вътрешният министър Цветлин Йовчев. След задържането на Кирицов от МВР съобщиха, че той е в ареста за 72 часа, защото е извадил рамото на един от полицаите.

Днес обаче се оказа, че студентът е обвинен не за тази травма, а за нанасяне на удар в лицето на Живко Иванов Ласкиев, старши полицай при СДВР за спречкване пред паметника на "Цар Освободител".

Още по темата
Александър обаче определи документа, с който е задържан, като поредното противоречие, защото е бил арестуван на ул. "Кракра", където е Клубът на архитектите, а не пред паметника до парламента.

"Бяхме пред Клуба на архитектите и полицаите дойдоха... те ни бутаха, не само мен, а абсолютно всички протестиращи... и мен ме хванаха за рамото, дръпнаха ме 5-6 полицая, свалиха ме на земята, казаха ми: "Легни на земята, ръцете на тила"... и аз го направих", обясни той случката.

Момчето допълни, че учи специална рехабилитация в НСА за хора и деца с увреждания и не си е и помислял да посегне на униформен.

"Откъде накъде ще тръгна да удрям полицай?", попита риторично той.

Младежът бе категоричен, че полицаи не са му посягали за тези 72 часа, които е прекарал в ареста, макар в следствието на "Г.М. Димитров" да е бил в една килия с престъпници, обвинени за убийства.

Александър Кирицов обясни ареста си с натоварването, което изпитват полицаите около протестите и обвини хората, които ги командват в опит за пренастройване на тяхната агресия срещу участниците в протестите, за да се създаде личен конфликт между гражданите и служителите на реда.

На свой ред другите двама Ранобудни, които бяха в студиото на Нова тв - Румен Стоев и Константин Голев, обявиха, че проявата им в събота е била напълно спонтанна и ако са искали, са щели да влазат в ресторанта.

"Това не беше планирано шествие с факли и вили, което да линчува Йовчев, както се изкарва, напротив хората спонтанно се събраха там", настояха те.

Студентите заявиха, че не са имали намерение да влязат в ресторанта, където вечеря вицепремиерът.

"Ако искахме да влезем, щяхме да го направим… Щяхме да го попитаме дали е редно да пие вино, докато около парламента има хора от месеци, които не издържат на това показно игнориране, което властта им дава", коментираха още Ранобудните.

Момчетата за сетен път настояха, че никой не стои зад техните протести.

"Зад нас стоим само ние, стоим с лицата си", категорични бяха те.

Преди два дни вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че протестите са политически и призова "този, който стои зад тях, да обяви своите цели". Той определи поведението на протестиращите в събота, които го блокираха в ресторант в центъра на София, като неприемливо.

"В това заведение имаше хора, които нямат нищо общо с този, срещу когото се протестира или с протестиращите, имаше малки деца, защо трябваше да се тормозят тези хора", упрекна Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
5
 
29
 
! Отговори
варнаморето преди 10 години
Абе нали ние дето не харесваме ранобудните келешчета със партизанските им изпълнения сме платени писачи и разни такива ? Я кажете от кой да си взема хонорара ? :))) Между другото ако всеки нашамари по някое ранобудно *** и ги затворим всички заедно да окупират някой *** защото не ни харесват ...дали няма да се реши проблема ? :)))
111
4
 
18
 
! Отговори
герп преди 10 години
A полицаите дали са му посегнали сексуално, докато е бил в ареста или бай Ставри??
110
9
 
22
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
Според мен трябва да се направи следното(не казвам , че съм прав просто това е моето менение): Национална стачка със следните искания : 1.Промяна в изборния кодекс (няма да навлизам в подробности няма букви :) 2. Намаляване броя на депутатите; 3. Спиране на държавната субсидия за партиите и издръжката им от членски внос ; Това на първо време. И докато това не стане стачката да продължава , но не само в София , а в цялата страна. след това избори и каквото сабя покаже. А сега какво? Нищо!
109
5
 
26
 
! Отговори
Fan преди 10 години
Щели да влезнат ако искат...абе ***..цата ти ранобудна, ами ако и мои приятели спонтанно се огранизираме и дойдем да те обсадим в някой ресторант, протестирайки срещу нещо си, ти как ще се чувстваш бе ранобудния студент?!?!Показно не само трябва ви игнорират (май това ви е комплекса?!)м а показно да ви напляскат всичките! Откъде накъде вие, шепа хора искате някакво специално отношение, внимание и т.н?Нямате ли студентки красиви, някакви студентски проблеми за решаване?!
108
5
 
32
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Не мога да повярвам,че има още баламурници,които да ръкопляскат на тия *** и тарикати. Абе ,на тарикатлъка ли се кефите бе? Ей за туй сме на такова ниво,щото хората ръкопляскат на тарикатите и галошите,вместо да не им обръщат внимание или да ги порицаят. Именно заради подобни тарикати,цялата ни държава е о*рана,а и има ***,които да им се възхищават и обожествяват
107
5
 
24
 
! Отговори
ист преди 10 години
Драги ктуденти , Вие сте 240000 с вашите родители ,братя и сести сте поне 600000,Стига сте говорили глупости ,че не искате партии и като шарани се хващате на въдиците на професионални манипулатори, Направете партия само от студенти и професори ваши симпатизанти и спечелете изборите, Само така ще помогнете на България и ще си осигурите по добро бъдеще,
106
3
 
19
 
! Отговори
rumen72 преди 10 години
До Ганка Коеващом иска6 промяна в конституцията искам от теб едих точен отговор, кое искаш да се промени и какво точно да бъде то ??? ти на ход.
105
8
 
27
 
! Отговори
анти гербер преди 10 години
Какви мирно протестиращи, какви ранобудни, след като парламента целия е изпоцапан от хвърляни от тях домати , яйца и всевъзмони други зеленчуци. Ремонта на жълтите павета от тяхния мирен протест струва 30 х.лв. Горките полицаи половин година немогат да се приберат по домовети си за да си видят жените и децата. Това с *** герберски *** които по време на сесията ще се оплакват ,че им пишат двойки защото са учасвали в протести
104
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе, спонтанно се събраха хората около ресторанта и още по-спонтанно запротестираха. Абсолютно естествено. Лигльовци. Обсаждайте си парламента, щом ви се играе на политика, какви са тия дивотии да обсаждате ресторант, в който има един политик, вечерящ, и десетки други хора, нямащи нищо общо с политиката, но оказали се в обсада! Стига сте превръщали глупости в новини, ако ви боли за България, помислете за нещо градивно, не за детинщини и шумотевица.
103
6
 
23
 
! Отговори
варнаморето преди 10 години
Българин-о като ти гледам правописа ..о времена, о нрави :) Не знам къде работиш и как плащаш данъци, ама има причини да протестиращ - с речника и правописа си колкото и да ми го играеш на успял ЕнтелЕгент..някак не ти се вързва :) Затова айде бягай при стадото и викай оставка, пък някой може и да те забележи, да ти дадат сладка службичка държавна ехеййй :))) Може пък ти да станеш шеф на ДАНС представяш ли си ? Тогава ще ме откриеш и ще видя аз нали ??? :)))
102
9
 
31
 
! Отговори
варнаморето преди 10 години
Брех колко елементарни мозъчета имате ..като речника ви : платен, червен, станишев, пеевски и тн :))) То интелигенти, то чудо ..защо не хванете планината да окупирате някоя мандра ? Колко е гордо и възвишено да викаш като овца на улицата в името на общото благо :) И като викате какво постигнахте досега, освен че пречите на хората да учат и да работят ? Някаква пък и големи революции подготвя ? Изобщо по нищо не се различавате от "другарите" преди девети драги ми протестиращи смехурковци :)))
101
5
 
35
 
! Отговори
ДОЛУ БКП преди 10 години
До Ганка КоеваХубаво , няма лошо , но няма и полза от този протест след 18:30. Пред кого протестирате тогава ????? Пред полицаите! И какъв е смисъла ??? Идяват пияни , надрусани и всякакви *** да гледат и правят сеир и така се опорочава и изопачава протеста , че целите които си поставяте отиват на заден план. Както някой каза по-долу Демокрация не е равно на Анархия. Има елементарни правила за поведение в обществото и когато са нарушени следва властова санкция. Това е !
100
11
 
28
 
! Отговори
POLICIA преди 10 години
Как посягаш на Полицaи бе *** , на тоя да му се отреже главата и на кол набучен като по времето на Хан Аспарух
99
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До варнаморетоВ централата на бсп ли работиш?
98
18
 
25
 
! Отговори
Ганка Коева преди 10 години
Целта на протестите е да пречат. Големите революции са ставали винаги с малко хора. С будни хора. И целта на настоящия протест е точно тази - да промени закона - основния т.е. Конституцията. Ние, протестиращите, ходим на протест след 18 ч., защото работим - вместо да ида да пия ракия, аз ходя на протест.
97
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
abe vie ne razbrahte li che elektorata na boklucite BSP e 20 procenta ot 45 procenta glasopodavateli ....aide nai posle da im biem shuta che veche mnogo smardi ot tiq
96
17
 
23
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Опорните точки: демокрация, незаконен протест, лентяи, бой, арест, блокирани майки с деца. Хайде дерзайте червени платени ***, и дано и вашите деца се.радват на двайсетте левчета като измръзнал *** на комат хляб.
95
19
 
24
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До варнаморетоТочно така, ще протестирам, защото работя и плащам данъци, и не искам те да отиват в джобчетата на *** като станишеф, е той да плаща с тях на 60к за колцентър от агитиращи по телефона, и за писачи по форумите. А да , и пенсиите на *** промити мозъци, които вярват, че някой отива да се бие с полицията. Но станишефската пропаганда си казва думата. А за жената, сори, разбирам че може би харесваш мъже.
94
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези момчета "мудните", обикалят телевизионните студия, непрекъснато лъжат с цел манипулация и противопоставяне. Техният балон се спука на няколко пъти, след като не успяха да постигнат замислените от тях акции, провокации срещу колеги, преподаватели, полицаи, столичани и гости на столицата, обществеността. Незаконно владеят част от СУ, която собственост ползват за незаконна политическа дейност. Нарушават Конституцията инай-малко още пет закона на страната.
93
20
 
25
 
! Отговори
АЛООООО преди 10 години
Платените писачи и *** на Пеевски!Давайте по-често коментари драги -- следвайте ОПОРНИТЕ ТОЧКИ !!!Г-жа Моника Станишева за вас ги пише дирници, не си заслужавате парите!Г-н Министърът сега е в стрес! Гледах го, че като говори по телевизията очите му шарят неврастенично! Зер, заради студентите сега ще трябва да се храни само в сторла на МВР.