Знеполският епископ Йоан е новият Варненски митрополит

Той беше избран с девет гласа от Светия синод
Обновена: 22 дек 2013 15:08 | 22 дек 2013 10:57,
58
Знеполският епископ Йоан е новият Варненски митрополит
Знеполският епископ Йоан Снимка: архив, Булфото

Новият Варненски и Великопреславски митрополит е Знеполският епископ Йоан. Той беше избран с девет гласа от Светия синод, а другият кандидат - Мелнишкият епископ Серафим, получи три гласа.

Знеполският епископ Йоан /Иво Михов Иванов/ е роден на 13 февруари 1969 г. в Ямбол. Завършва средното си образование в родния си град. От 1991 до 1993 г. учи в паралелния двегодишен курс на Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски". След това завършва Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". По-късно специализира в Московската духовна академия "Св. Сергий Радонежки" и защитава кандидатска дисертация.

На 1 юли 1998 г. постъпва като послушник в Кокалянския манастир "Св. Архангел Михаил". На 24 април 1999 г. е въведен в йеродяконски чин от Макариополски епископ Гавриил в манастира "Св. Петка" в село Клисура, община Банкя, София, а на 24 април 1999 г. е ръкоположен в йеромонашески чин в столичния катедрален храм "Св. Неделя". От 1 април 2002 г. приема назначение за протосингел на Софийската митрополия.

На 28 април 2002 г. патриарх Максим го въздига в архимандритско достойнство в столичния храм "Св. Седмочисленици". На 18 март 2007 г. по решение на Светия синод е хиротонисан за епископ с титлата Знеполски в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" и поема поста викарий на Софийския митрополит. Оттогава е пръв помощник на патриарх Максим, а сега и на патриарх Неофит, в качеството им на Софийски митрополит в управлението на епархията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
поп варню преди 10 години
Ченге смени ченге с благословията на ченге. Варна беше и си остава крепост на чарвената мафия (крепост на сърпа и ***).
43
0
 
2
 
! Отговори
anal-iz преди 10 години
От 09.09.1944, та и до ден днешен всички тартори на партии и сдружения (дори и лидера на съюза на глухите за да е предан на Партията с голямо П) се назначават от ДС (която след 1990 г. е частна организация). ВСИЧКИ ВЪВ ВЛАСТТА СА МАЙМУНИ ЗАЩОТО ИМАТ ЧАРВЕНИ *** . . . =-Вас чарвеното знаме роди ви,вас НЕ ще ви уплаши смъртта,вие сте на всеки километър.И така до пълното АТЕИЗИРАНЕ на българския народ . . .
42
0
 
0
 
! Отговори
езичник преди 10 години
до 48казано е който знае миналото може да види и бъдещето.и да не ми плюете по новия ни митрополит. да е жив и здрав.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ни е жив и здрав новоизбрания владика на всички варненци. Бог да му дава мъдрост при вземането на решения!
40
0
 
0
 
! Отговори
nedjlko.grozev преди 10 години
Варненската митрополия,Варненската областна управа и Варненската община ще празнуват Ивановден заедно - нещо като 3 в 1 ! Габровски номера!!!
39
2
 
1
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Анонимен Да напълно е вярно това че Държавата и Църквата са едно във Византия и Комунизма е така .
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже пази България от комунисти
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Държавна сигурностАаахахахххаа...Ти сериозно ли?? Я се огледай в кое време живееш, к`ви са тия императори и Византии?
36
1
 
2
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До 88 и защо да няма такава църковна организация. Този закон е даден от Византия. Държавата и Църквата да са едно и да се спазва Никейския символ на Христянството даден ни от Император Константин Велики. Така че защо да няма Партия и Държава в Църквата . Във Византия Императора е заповядвал на Патриарха. А протестантите са продажници
35
4
 
0
 
! Отговори
88 преди 10 години
Ха така! Играта на бог, божи служители и вярващи продължава с любезното съдействие на пародийната държавна институция, наречена църква и нейните дебелокожи и дебелокоремести чиновници в черно! Ръкопляскайте "вярващи"!
34
1
 
1
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Бат Коля защото е приел да сътрудничи на новата власт за това на баба ми брат и е станал член на БКП . А и дядо ми е войник в Българската армия от 1943 и на 9ти взема страната на Новата власт както и цялата армия и след това на фронта а през социализма до министър стигна. Не е направен 9 септември 44 от новоизлюпени хора в него участва и царската власт
33
2
 
1
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Бат Коля за продадени и изпити пари не е добре да се говори а и баща ми който е син на дядо ми харчи не малко а той въпреки че е дипломат до 89 и офицер от ДС но е профукач и не пести. Но за византийската аристокрация мога да ти кажа че тя за разлика от българската не е избита от турците а е оставена да властва над гърците известна с името фанариоти както и запазват вселенската патриаршия. А и византийските аристократи са били такива в качеството на държавни сановници .Впрочем турците не пипнаха не само гръцката но и румънската или влашката и сръбската аристокрация обаче това не се отнася д
32
4
 
3
 
! Отговори
баба Ви Гицка преди 10 години
Такива охрантутени и с черни очила не ги признаваме!!!
31
1
 
1
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Бат Коля а и да ти дам справка и за съпругата на дядо ми тя също е от богато семейство чисто българско. Прадядо ми който е бил Румънски кралски офицер нищо че е българин има 250 декара но баба ми има още 4братя и 3 сестри тъй че не получи голям пай от наследството. Брат и е бил войник в окупационния корпус в Сърбия 1941 44 с два ордена за храброст и след 9ти е на фронта а от 46 по чудо става член на БКП .
30
1
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Всичките сатанински слуги-попа,папата,ходжата и юдаисткия подмениха Христовата Божия истина със своите си "истини".Попа и папата с "истината" на "двата агнешки рога",ходжата подмени името на Христос с името на човек-Мохамед.А юдаисткия кара евреите още да се кланят на "първия звяр"(Стария завет),който не спасява,но разкрива грехът.Всичките те се обединяват под логото:"религиите в услуга на обществото".Всичките те изявяват "истината" на Сатана,чрез "притурване и изваждане" от Словото.Те ви мамят,че чрез обряди и ритуали(извадки от Стария завет),както и правят същото и с Новия завет. Не приемайт
29
1
 
0
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Бат Коля и по отношение на произхода на дядо ми по баща той наистина е румъно български тъй като дядо му и баща му са женени за българки . Има си акт за раждане. И на последно място объркал съм датата не е 92 а 1996 в които му върнаха нивите на дядо ми и парите от продадените ниви са инвестирани в учението ми варн. Своб . Универ 655лв на сем и нов български университет 1000лв сем. Харчил съм ги и за пиене и черпене на приятели. А фанариотите наистина са византийски аристократи и потомството им е династическо и това може да се проследи в историческата литература от падането на Византия под
28
1
 
1
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 10 години
До Бат Коля Първо преселниците от Северна Добруджа имат земи в Румъния които 40година ги оставят там но ги компенсират в България със същия брой декари . Второ в Бесарабия освен българи живеят и гръцки бежанци от Тракия заселени по волята на Адютанта на руския имп Александър гърка Александър Ипсиланти . Част от тях са свещенослужители. Казва се дядото на дядо ми на майка му баща Алесандрос Теодоракис а на майка и която е българка потомка на тракийски преселници и брат и е опълченеца Петър Алексиев . Бащата на Дядо ми се казва Йон Бъдъръу но и той и дядо му са от румънски произход и баща м
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочетох коментарите и беше много поучително. Оказва се че миряните дори и не се съмнявт че се кланят на чужди интереси. А Българската църква стана самостоятелна още по турско въпреки нежеланието на Руската империя. Явно ще почакам още преди да отида на църква.
26
2
 
0
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Пудели в Град.бг - всички онлайн обяви за Пудели за актуалната 2013. Online каталог с обяви по градове и региони за Пудели. Постоянно нови и актуализиращи се обяви за Пудели - цени, предложения и онлайн пазаруване.
25
2
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Google>>>"Бой с попове">>>Приятно гледане и на другите ум,"ения" на "отците"...