Почина акад. Чудомир Големинов

Поклонението ще бъде на 29 декември
26 дек 2013 17:58, Александър Попов
16
Почина акад. Чудомир Големинов
Снимка: БТА

На 83 годишна възраст, на 25 декември внезапно почина видният български юрист акад. Чудомир Големинов, съобщиха за БТА близките му.

Поклонението пред тленните останки ще бъде на 29 декември, от 13 часа, в ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Акад. Големинов е автор на над 300 научни труда, от които 30 монографии по проблемите на гражданското, стопанското, търговското и международното частно право. Завършил е СУ "Климент Охридски", Международния университет по сравнително право в Люксембург, Института по европейски науки в Торино, Международния факултет по Сравнително право в Страсбург, Правния факултет на Женевския университет в Швейцария.

Професор по гражданско и търговско право в СУ "Климент Охридски", УНСС и в ПУ "Пайсии Хилендарски".
Председател на Българската асоциация по сравнително право. Член на БАН, Софийската адвокатска колегия,
Международната асоциация по сравнително право (Париж), Бирмингамския университет - Институт за Европейски изследвания, Международната асоциация на практикуващите юристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
костадинова преди 9 години
До 1Глупостта не ходи по гората, а по хората. Ти си пример за това. А академика беше и остава в сърцата на юристите и тези, които го познават като голям човек. Но с твоите книжки за Винету, ти не можеш да го проумееш.
10
0
 
1
 
! Отговори
? преди 10 години
Работил е за добруването на България. Това е важно. Останалото е подробност. Лека му пръст !!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1Kakva kuka be , stopansko pravo.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1Zavurshil e v Sofia . Spezializiral e v chuzhbina . Samo che za da razberesh kakvo e napisano v nekrologa tryabva da mojesh da chetesh .
7
8
 
10
 
! Отговори
1 преди 10 години
До менпич, с правилен произход (от червената крава да си теле) и топене на хора по времете на академикстване то на този и магаре става академик...а си задай въпроса как е учил по татово време отвъд желязната завеса и кой можеше да си го позволи...
6
8
 
13
 
! Отговори
мен преди 10 години
aide stanete vie akademici, sigurno nqmate i sredno. sverla mu pamet na choveka!
5
11
 
6
 
! Отговори
1 преди 10 години
поредната кука
4
6
 
15
 
! Отговори
кристо преди 10 години
Абе, ***, кой в онова време можеше да завършва в Торино и пр.?Само тия с "правилния" произход. Ми, 3/3 от преподавателите в юридическия факултет бяха агенти на ДС! И каква наука беше правото в комунистическа България?То, и сега агентурните кадри на ДС и БКП предопределят "подходящото" според олигархията правно обучение и правоприлогане върху нещаствити 110 хил.кв. км. обучение и правоприлагане върху жалките 110 хил. кв.км.
3
11
 
14
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Анонимен 2 ***, науката няма партийна книжка... Дай им чеки**ите да наричат всеки постигнал нещо в живота "комунист"...
2
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дори комунистите не векуват...И те са хора...
1
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Светла му памет.