Българи зад граница напират за шеф на остров у нас

264 души са кандидатствали за поста управител на Св. Анастасия
5 яну 2014 20:50,
15
Българи зад граница напират за шеф на остров у нас
Снимка: Булфото

Българи, които живеят и работят в чужбина са проявили интерес да се върнат и да заработят като управители на бургаския остров Св. Анастасия. Това съобщи за Радио „Фокус” Кристина Вълчева, управител на общинско предприятие „Туризъм”.

Голям бе интересът към конкурса за управител на острова, който обяви Община Бургас. Свои документи и автобиографии са изпратили 264 души. На втори етап на конкурса от назначената техническа комисия са допуснати около 70 кандидати, каза Вълчева.

„На втория етап, който започва от следващата седмица, ще бъде назначена друга комисия, която ще се срещне с тези хора и ще се проведат интервюта. Надяваме се да приключим до края на месеца и да имаме избран управител на остров Св. Анастасия”, каза Кристина Вълчева.

Тя допълни, че получените в община Бургас кандидатури са били различни по възраст и образование хора. Имало е интерес и от чужбина. „Кандидатстват хора от всички професионални сектори, въпреки че сложихме изискване да имат опит в управлението на някакъв туристически обект, но имаше и кандидати без такъв опит, което още веднъж потвърждава големия интерес към обявената позиция", допълни Вълчева.

Тя обясни, че е имало и хора от банковия сектор, бивши служители на полицията, ски инструктор, както и момиче, работило в Британския музей. Кандидатствали са хора от цялата страна, от различни градове, както и хора, които не живеят в България и виждат в това възможност да се върнат в родния си град.

"Това бяха българи, които живеят в Лондон, Брюксел, Париж. Това е много показателно за това, че островът е привлекателен не само като място за работа, но и като обект, който привлича вниманието на кандидати от цяла Европа, не само на хората от Бургас и от страната”, каза още Вълчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
9
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Незабравяйте че на политиците децата в чужбина , аз бих се върнал само ако разрешат отстрела на *** свободно.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да престанем да се кланяме на нашенци от чужбина, това ни яде главата.
10
4
 
5
 
! Отговори
Шишко преди 10 години
Разбира се че е привлекателно място, особено за лентяи и мошеници...
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това виц ли е, басня ли, пасквил ли, що ли.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ima shans niama shans tui v jivota
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви 700лв. пропуснахте една нула- виждали ли сте домакин/управител на хижа да е беден? Такова крадене и търговия пада, че ви е бедна фантазията. Самата община Бургас има бюджет по стопанисването на обекта, хич не си правете илюзии, че тоя конкурс ще докара някой "нов" кадър дето да върши работа- това е хранилка и както правилно подозирате- партийна! ДПС има повече интерес да държи острова, там има стар контрабанден "фарватер" от Турция, питайте иманярите да ви разкажат на чашка.
6
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези от чужбина, първо да минат през филтрация. Че не се знае чии интереси ще защитават - на държавата, общината или например на британския музей.
5
1
 
15
 
! Отговори
гай баньо преди 10 години
До Анонимен6По-скоро са забравили да кажат че заплатата е само 700 лева.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Властта е забравила да каже условието,че кандидата непременно трябва да е бил "БИВШ" КОМУНИСТ-член на БКП/дс!
3
9
 
22
 
! Отговори
Р.Петков преди 10 години
Ще го дъдат на някой от ДПС.
2
3
 
17
 
! Отговори
морски преди 10 години
Това е нещо като най-хубавата работа на света.Дано избраният да е читав,защото атракцията си я бива.
1
4
 
16
 
! Отговори
Glarys преди 10 години
Nikoi ot tiah niama shans. Ne zashtoto sa nekadarni a prosto ne sa rodom ili niamat rodnini ot ylitza Oborishte. Tova e. KonKYRsat e zakrit. Nishto lichno.