ТЕЦ - по-желан работодател от митниците

За 29 обявени места мераклиите са били 2568
27 фев 2014 07:09, Анисия Иванова
7
ТЕЦ - по-желан работодател от митниците
Архив: Булфото

Държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" удари в земята митниците като най-желано място за работа. За всяка от общо 29 свободни позиции в централата в момента се състезават по 88 души на конкурсен принцип, пише в днешния си брой вестник "Труд".

За сравнение през 2013 г. за всеки свободен митничарски щат са се състезавали по 15 души, или близо 6 пъти по-малко. Според статистиката на бюрата по труда сегашното ниво за безработица предполага за едно работно място да се борят максимум по 30-40 души.

ТЕЦ "Марица-изток 2" обяви 29 работни места през януари, а срокът за подаване на документи изтече в понеделник. На конкурса са се явили 2568 желаещи, които са подали 5200 заявки, тъй като някои участници са кандидатствали за повече от едно работно място.

За сравнение в митниците през м.г. за 85 места са се състезавали 2573 души. Според обявата тецът търси повече хора със средно и средно специално образование - булдозеристи, монтьори, машинисти, заварчици и др. Само няколко позиции са за висшисти - счетоводител, юрисконсулт, инженери.

Въпреки че повечето от работните места предполагат работа при шум, вибрации, запрашеност и дори на открито, това не е уплашило кандидатите.

"Пробваме се хиляди, защото заплатите са големи в сравнение с всички останали работодатели в региона и централата предлага много допълнителни придобивки", обясни пред "Труд" един от кандидатите, пожелал анонимност.

Освен това много от обявените места не изискват опит на подобна позиция. Само за пет е нужен минимален - от 1 до 3 години.

От държавната ТЕЦ казаха, че към момента не могат да дадат по-подробна информация колко точно души се състезават за всяка отделна позиция, тъй като предстои отсяване на кандидатите и после събеседване с останалите в конкурса. Двете пресявания ще се извършат от специално назначени за това комисии, които ще са различни една от друга

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
4
 
! Отговори
cweti преди 10 години
работата е работа и аз така мисля.това ми харесва и на мен при турците-работят и им е все тая, важно е да се свърши. много съм впечатлена от тях.
6
0
 
22
 
! Отговори
georgi.ishkitiev преди 10 години
Всеки иска да е началник и да го молят да работи :-). Аз съм геодезист и също работя на открито и в кал :-) и на -10-15градуса сме работили :). Учил съм 5 години, а сега много често газя в ***, за да измеря на някой дядо оградата. Работата е за да се работи. Освен това не винаги е тежко да се работи на вън, понякога е много по-добре от колкото в някой гаден офис на стол. Вижте примерно турците, за тях няма хубава и лоша работа - работят всичко и съответно имат пари и строят къщи постоянно
5
0
 
3
 
! Отговори
atanas преди 10 години
защо се връзвате на *** журналистиняма база за сравнениев и около ТЕЦ безработицата е в пъти по голяма е как няма да има по 100 човека за едно място
4
4
 
5
 
! Отговори
HItler преди 10 години
Така е връзки на голкемите позиции, но бъдете сигурни,че с връзки няма да отидат на полето е калотията 300 дена в годината. Там отиват отчаяните хора.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората вече работят ....естествено връзкари .....конкурсите са за балъците .....нямаш ли връзки в ТЕЦ 2 забрави за работа .....а едно време ни чакаха да завършим и ни молеха да ходим там .... пак ще дойде това време !!!
2
1
 
8
 
! Отговори
Тръба преди 10 години
Никога няма да забравя как въртяхте гъзовете и щракахте кичеци. Колко самодоволно разхищавахте. През това време някои учиха, строиха, крадоха, развиваха бизнес...
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази снимка не е от ТЕЦ-2. Аз съм работил там и знам. В ТЕЦ-2 има само една охладителна кула.