Орешарски: За свободата трябва да се работи всеки ден

Връх Шипка събра хиляди признателни българи
Обновена: 3 мар 2014 15:37 | 3 мар 2014 15:37, Веселина Йорданова
52
Орешарски: За свободата трябва да се работи всеки ден
Снимка: архив, БулФото

Хиляди българи от цялата страна се събраха на връх Шипка, за да отбележат 136 години от края на Руско-турската война и началото на Третата българска държава. На легендарния връх малки и големи развяха българския трикольор.

Още по темата
"Балканът има един спомен и едно име, и това е Шипка", заяви премиерът Пламен Орешарски и призова да стъпваме внимателно по тази земя, напоена с кръвта на нашите предци. Нека бъдем на Трети март заедно на Шипка, за да се поклоним и да отдадем нашия дълг и чест към загиналите в освободителната битка, каза министър-председателят.

Той призова всички българи да се гордеят с миналото си, но да се стремят да бъдат и достойни наследници на нашите предци, предаде БТА.

За да пребъде България, е необходимо да работим неуморно за нейното развитие. Това е наша обща кауза. За да я постигнем, нека сме единни поне в нашето родолюбие. Това послание отправи министър-председателят Пламен Орешарски. „Да бъдем на 3 март на този славен връх и да се поклоним пред героите на нашето Освобождение е наш дълг и чест.

Дълбока признателност и благодарност пред тяхната смелост и героизъм. Важно е да помним и да се гордеем с нашето минало. Но още по- важно е да се стремим да бъдем достойни наследници в настоящето. Защото свободата не се дава веднъж завинаги. За нея трябва да се работи всеки ден”, каза премиерът Орешарски.

По думите му, за да пребъде България, трябва да се работи упорито и да бъдем единни в родолюбието. Пламен Орешарски припомни, че в своята история страната ни не един път се е възраждала след тежки изпитания и заяви: "Този силен дух отпреди векове аз усещам и тук, на Шипка, и мога да кажа, българин да се наричам, първа радост е за мене".

Признателни българи положиха венци и цветя пред Паметника на свободата, до който се стига по 894 стъпала - символ на извисения български дух.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
ASI преди 10 години
Balgaria se e osvobodila,ami sega nie dalisme svobodni v BG ?i za tovali Protestirame vseki den ?i za tova li nedovolstvame ?ostavete Shipka Levski Balgariaami gledaite sega jivota v BGDDS,ZAPLATA,RABOTA,TRUDKOGALIE BILO PO-DOBREPREDI ILI SEGAShipka Levski Shipka LevskiDORI NE-ZNAEM KADE E GROBA NA LEVSKIostavete MINALOTO gledaite SEGASHNOTO I BADESHTETOimame mnogo POP KRASTIOVCIDA IZMISLIM KAK DAGI IZCHISTIM a ne gluposti da mislim
35
0
 
6
 
! Отговори
Любопитен преди 10 години
Ами господин Местан не беше ли там да каже няколко "екзактни" слова?Нали заедно сега са ни началници - също като преди 136 г. !
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук не е отразено,че Орешарски *** посрещнат с освиркания и изпратен с викове-турци сте! Това бе най-важното от тази новина,а не *** му изказване,че нрябва да работим/за да има те какво да крадат/.Появяването на ОРешарски показва,че навсякъде в България комунистите се посрещат с омраза и се приравняват с турците-дори знамената им много си приличат!
33
4
 
10
 
! Отговори
РАБОТЕТЕ, преди 10 години
мързели крадливи- вие от комунистическата номенклатура, за да си платите поне една сто милиардна от заграбеното през тези 25 години ГЕНОЦИД !!!
32
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето защо няма да престанем да Ви искаме ОСТАВКАТА господин "премиер"
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТази земя която те храни и те е изучила ,така да говориш марш от тук. Много ни мразят, защото се били велики и пак ще бъдем напук на душманите .Не се гаси това ,що не гасне
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 33Това си ТИ и неанонимния д-р Менгеле, дето се дразни в момента по някакъв начин, но още не е казал по какъв.Тук сме и други българи, които не тролим във форумите (забравих да поздравя троловете и всички тяхно женско до 9-то коляно), работим, плащаме си данъците и мразим безплатно всички партийно управляващи, дето не искат контрол, не отговарят за действията си и не щат мажоритарна система.Не понасям и ония, дето са по гей-парадите...и съм по митингите безплатно.
29
2
 
4
 
! Отговори
до 33-тия преди 10 години
След като 500 г турците не ни ликвидираха . Американските бомбардировки преживяхме че и ядрените атаки значи ще ни има !Па ако ще само ние и *** да останем
28
3
 
7
 
! Отговори
Др-Менгеле преди 10 години
С тия *** форуми само ми лазите по нервите , тука всички сте много отворени щото сте анонимни и ме карате да изляза на улицата и първия *** дето вида там да го оставя , а не дай Боже да вида турчин !!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!!!!
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я Орешарски да каже как го освиркаха на Шипка.Тоя наш опълченец, дето с камъне и дървье брани Олитата, не знае и не познава назначените му от тях фигури и се прави на луд (а вече свикна и не се и прави...)То е така. И така ще бъде, докато не се забрани на партиите да организират престъпността в държавата по някакъв начин...
26
0
 
12
 
! Отговори
Украйна преди 10 години
Време е да се освободим от *** робство, прекалено много *** ,без душа, с *** порода
25
1
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 10 години
Ако можеш да ги възкресиш от гробищата, тези твои достойни българи- направи го !!! Такива вече- НЯМА и НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА !!!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз искам:1. Да се разкарат нещастните ни крадци, наречени олигарси, "олигархо-демократи" и обслужващите ги БКП-клонинги (БСП, ДПС, БЕРБ, Атака и някои отпаднали, както и новозараждащите се такива - Пръмова партия, Байракова партия и др...). 2. Да се лежи не по-малко от 10 години за приемане на рушвет. 3. Да се приемат за доказателство видеозаписи, аудиозаписи, снимки.4. Да бъде ДЛЪЖЕН всеки да си декларира доходите и да отговаря за това, което е отгоре, като го плати двойно!и така до т.100
23
0
 
7
 
! Отговори
КЪДЕ СА преди 10 години
вашите " хиляди българи " на връх Шипка ? Милиони са , но са в гробищата !!!
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква свобода? Една изостанала империя обявила война на друга изостанала империя и след тази война от едно робство сме попаднали под друго робство. Датата на освобождението ни ще дойде,когато САМИ се освободим от мафията,а дотогава ще си останем роби.
21
11
 
19
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Живи и здрави да сме всички българи ! Честит празник !
20
26
 
3
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Пламен Орешарски е добър и стойностен човек ! Определено не заслужава такова отношение дори от бойковите пратеници !
19
0
 
8
 
! Отговори
IIvanoff преди 10 години
Ха,Ха,Ха...Точно така, работи се непрекъснато маймуните да нямат никаква свобода :))))))))))
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички българи трябва да се обединим за да вдигнем страната си на крака. Всеки самозабравил се политик трябва да си ходи и там да бъдат само родолюбци и патриоти. Нагледахме се на крадливи и кресливи политици време е да видим истински и честни българи, които да водят страната напред.
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българина иска да работи за неговата родина,а вие политиците ни превърнахте скитници да обикаляме чужди земи за да се изхранваме.България е превърнахте в мащеха ,която не мисли за своя народ ,а се кланяте на чужди интереси и за ваши лични облаги.Жалко че сме били велик народ ,а сега сме най-бедния.По телевизията се излъчва нищо стойностно .За да се работи трябва политиците да имат политическа воля да си подредим държавата