България остава маршрут за трафик на кокаин и хероин

У нас се отглежда главно канабис, сочи американски доклад
Обновена: 5 мар 2014 07:01 | 4 мар 2014 22:32, Красимир Ангелов
28
България остава маршрут за трафик на кокаин и хероин
Снимка: Reuters

През 2013 година България е продължила да бъде маршрут за трафик на кокаин, хероин и синтетични наркотици към страните от Западна Европа, се посочва в доклад за Международната стратегия за контрол на наркотиците за 2013 на Държавния департамент на САЩ.

Според написаното в документа мрежи за трафик на наркотици с връзки в Африка са увеличили сътрудничеството си с българската организирана престъпност при преноса на кокаин и хероин от Южна Америка към Европа, посочва "Фокус".

В доклада се отчита още, че България има стратегическо положение на балканския път за нелегални вещества и други контрабандни стоки от Югозападна Азия към Западна Европа.

Вътрешното производство на наркотици е свързано предимно с отглеждането на канабис, който е предназначен най-вече за продажба на местния пазар в страната. В България се произвеждат още синтетични наркотици, които се добиват в малки лаборатории както за лична употреба, така и за продажба на местния пазар, сочи документът на  Държавния департамент.

В него се посочва още, че през миналата година ГДБОП е прехвърлена от МВР към Държавната агенция за национална сигурност. Тази институционална промяна представлява значимо прехвърляне на отговорността за борбата срещу наркотиците, но е довела до неколкомесечна липса на активност и е забавила работата по разследванията, сочи докладът на Държавния департамент на САЩ.

Експертите отчитат още, че в последните години Агенция "Митници" е използвала ресурсите си повече за борба с контрабандата на стоки, отколкото за борба с трафика на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България остава маршрут за трафик на кокаин и хероин-......благодарение на бат бойко!
24
0
 
3
 
! Отговори
Бате преди 10 години
Нека си ги ползват скапаните Афганистански *** и химии даже тръба да им направим та по-бързо да си ги получават.
23
1
 
3
 
! Отговори
мархаба АСКЕР преди 10 години
МНОГО ТОЧНО, след като 4 г имахме УПРАВЛЕНИЕ НА МУТРА-НАРКОБАРОН
22
0
 
2
 
! Отговори
Джордж преди 10 години
Дойде време дядо Путин да ги подпука... все се месят
21
2
 
11
 
! Отговори
asdf преди 10 години
Драйфа ми се от тия американци и техните доклади вече . Който и електронен вестнк да отворя все американци на първите страници и все доклади правят и порицават и дават акъл за какво ли не . Така преди 89та лизахме руснаците, сега сме се обърнали и лижеме американците и западна европа ... "не сме народ а ***" .
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този,който държи маковите полета в Афганистан и ги охранява,издава доклад,че България остава маршрут за трафик на наркотик!!!Не така,братя американци!!И ние сме с рота там в Афганистан и защитаваме производството заедно с Вас!!После България е вътре в доклада,а ВИЕ????
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И нали няма вече страх !
18
0
 
10
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
Много ясно,нали имаме съвместни традиции още от времето на "КИНТЕКС" !
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи... Дрогата си върви със същото темпо. *** се сърдят за преструктурирането, щото няколко месеца не са им се отчитали. Агенция "Митници" също вече слабо се отчита, защото си промкеня дейността по предназначение. Аз това разбрах от статията...
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците да не се оплакват, защото печелят добри пари от афганистанския хероин.
15
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Най-големият производител и трафикант на наркотици в света са САЩ. След нахлуването на американската армия в Афганистан производството на наркотици там скочи 40 пъти!
14
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цената на амфетите е най-ниска в Банкя, защото се ползва дискаунт "от производител".
13
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а и канабисът не е точно "наркотик". нито пристрастява, нито пречи на някого. освен това има милиони индустриални приложения.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България остава маршрут за трафик на кокаин и хероин---Здравейте. Това новина ли трябва да е? В какъв смисъл "остава" - правено ли е нещо някога, за да се промени статуквото?
11
0
 
20
 
! Отговори
ZUZ преди 10 години
Към Митницата в Германия имат специални части наречени ZUZ , в Българските Митници има едни Митничари които си седят в КППТ-та и нищо друго не прават , как да има контрол
10
0
 
12
 
! Отговори
Бела Ода преди 10 години
С Щанги и ралита не се правят мънгита ,само с чанта бяло и си на Какао ,а прасетата да си грухтят и слухтят и по празниците да ми се редят да им давам аз бакшиша те да пишат само фиша
9
1
 
25
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
Дължавният департамент на САЩ с разочарование констатирал, че у нас се произвежда само канабис, поради което не сме узрели за спонтанно финансирана демократична революция.
8
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боце, Гоце, защо убихте Мишо Бирата, бе мафиоти. За да му вземете фабриката за амфети ли ?
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бокича и Орлинчо с канабис не се занимават. Те се хвърлят на амфетки и бело. Обаче за тоя тон и полина ще има паднали глави. Очаквам с нетърпение.
6
1
 
19
 
! Отговори
Ко НЕ преди 10 години
Освен маршрути и мулета даваме и то медалисти !