МВР купило скъпи автомати, които засичат

Преди 3 г. за една пушка с мерник и фенер са били платени 6110 лв.
Обновена: 7 апр 2014 07:09 | 7 апр 2014 07:07,
101
МВР купило скъпи автомати, които засичат
Снимка: архив, Булфото

Бившата полицейска фирма "БМВ" ЕООД не само се е отблагодарявала с щедри дарения на МВР, но е и продавала оръжие на държавното ведомство - перфектен начин да бъде заобиколен Законът за обществените поръчки, пише на първа страница "Труд".

Преди три години бившата полицейска фирма е доставила и 90 броя автомати PWS MK 114, калибър 7.62х39 с холографски мерник и тактически фенер за 549 936 лв., сочи справка на МВР, изготвена за вестника по Закона за достъп до обществена информация.

Оръжията са били доставени за Специализирания отряд за борба с тероризма. По информация на "Труд" в момента тези автомати дават технически проблеми и преди дни в София е пристигнал специалист от САЩ, за да прецени какви са дефектите. От справката излиза, че за една пушка с мерник и фенер са били платени 6110 лв. Оръжейни експерти твърдят, че такива системи се продават в САЩ за 1300 - 1500 щатски долара (1860 - 2145 лв.).

Сделката е станала преди три години, когато шеф на "БМВ" ЕООД е бил Симеон Делисивков, който вчера не е бил открит за коментар.

Барети твърдят, че в момента работят и с опасни балистични щитове, тъй като те са купени преди 10 години, а кевларът, от който са изработени, има трайност 4 години. С такъв щит е бил и загиналият в Лясковец командос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: фирмаМВРпушки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
То да беше само оборудването за СОБТ!!! То като тръгнеш от най-дребните канцеларски материали, столове, ПРИНТЕРИ, технически средства за проверка, материали за поддръжка и т.н и т.н. и т.н. Всичко се е купувало на "Луди цени" години наред.
58
2
 
16
 
! Отговори
хх преди 10 години
Без никакво съмнение, това е причината за насирацията в Лясковец,страхотните с извинение командоси са станали жертва на един печен ловец със страховито чифте.Доколкото ми е известно, негативно влияние на брилянтната акция са оказали от една страна лунните лъчи и от друга ,четирите годишни времена.Що се отнася до бб и цц вината им е несъмнено доказана от видния контрабандист, депутата другаря добрев.А другарите йовчев и лазаров са,които не знаят що е чест и достойнство.
57
1
 
21
 
! Отговори
rustam преди 10 години
На наште барети им трябват манлихери и то сто годишни и да отиват да пазят бостаните те за друго не стават
56
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Просто този дето ги е спазарил се е интересувал само от комисионната....Както си му е реда в България последните 2 десетилетия.
55
1
 
12
 
! Отговори
FBI преди 10 години
На Борисов и Цветанов хората са , нема кой друг , всички в Страсбург от там в Затвора
54
2
 
6
 
! Отговори
Загрижен преди 10 години
Всяко оръжие засича ако не се поддържа на ниво:1. особено по-прецизно(западни) направените - искат по леки смазки (не грес!?!?)2. ако не се ползва предписания боеприпас и т.н.а за поддръжка - бопаджиите съм сигурен че са ползвали 40годишна изсъхнала смазка от военните запаси... и също толкова млади патрони.Ами тка де, няма всеки месец да ги вадят от касата и да ги смазват я, те "командо" ли са или на лука главата!
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега автоматите им ви новни стига с тези упорни точки бе другари!! Искат да се измъкнат без оставки за случая с баретите . Един път полицай правещ снимки им е виновен сега пушка ..... Боже пази България от ОЛИГАРСКИ И КЛИКАТА МУ!!! Смях и наглос.
52
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тука много специалисти пишат бе? Само да кажа за КАЛАШНИКА.Това е изкопиран немски автомат, просто Руснаците са го взели променили са му името и ПРОПАГАНДАТА ЗАПОЧВА.Справка - който разбира може да си направи.Руснак нещо работещо май не е измислил, така че ...
51
2
 
21
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Дали ще е автомат ,принтер или тоалетна хартия,на данъкоплатеца му излиза 3-4 пъти по скъпо.
50
1
 
7
 
! Отговори
187 преди 10 години
шипка е картечен пистолет, не щурмова пушка...и доколкото съм чул, са адски зле направени...иначе защо засича - слав78 ви го е написал...
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Водния мсЯ покажи кой H&K е в 7.62х39 и е в производство?
48
1
 
6
 
! Отговори
Водния мс преди 10 години
За тия пари щяха ХиК да вземат !
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 40Не ми се спори кой какво дупчи, но се замисли дали искаш да си в съседния апартамент, докато при комшиите стрелят с такова, дето дупчи релси.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До А защоПитай някой, ползвал Шипка с какво е по-лош. (puke)
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 41Ми като не си запознат, не давай оценки.
44
4
 
9
 
! Отговори
Slav78 преди 10 години
Пушките засичат заради боеприпасите. Калашников стреля с всичко, докато въпросното уръжие не търпи калпави боеприпаси, говоря от опит. Цената е завишена , но не толкова много. Пушка 2000 + мерен прибор, аймпойнт или еотек около1000-2000 + фенер, лазер,ремък и др. цената идва около 4500-5000
43
5
 
27
 
! Отговори
Един четящ ... преди 10 години
Защо не се сетиха за щурмовата пушка на Георги Бакалов ????? Българска е , има супер характеристики и би била много по-полезна от измисленото американско пушкало !!!!!! На края , не разбрахте ли ,че от руското по-добро и надежно няма !!!!!!!!
42
8
 
27
 
! Отговори
капитан И.Иванов преди 10 години
Пак някоя комунистическа фирма се е облажила,защото други фирми освен червени не могат да спечелят търгъ в МВР !! Но и затова са виновни вишите официри от МВР които са лапнали разликата в цената !!!!
41
10
 
23
 
! Отговори
бобо преди 10 години
ако не е Цецо крадецо,няма да можете да дишате ***!!! И при Белите брези ли Цецо ви беше виновен!!! Некадърни сте от време оно,ама много бързо забравяте,колко смотани сте и сте били!!!
40
3
 
17
 
! Отговори
bobo преди 10 години
е...,нали ги видяхме колко са специализиран отряд в Лясковец!!! То,кога фактите говорят само нашите комунисти спорят!! На тея никакви пушки и автомати не им трябват!!! По една прашка да им дадат им стига!! Че,как е тръгнало при следваща акция може и автоматите да им вземат!!!