Папазов разпореди засилване на проверките по Великден

Ще бъдат проверявани автобуси и таксита, които превозват пътници
16 апр 2014 20:58, Красимир Ангелов
5
Папазов разпореди засилване на проверките по Великден
Транспортният министър Данаил Папазов. Снимка: Булфото

Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" засилва контрола на превозите на пътници с автобуси и таксита през празничните дни около Великден, съобщават от министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Проверките ще се извършат по разпореждане на министър Данаил Папазов и тяхната цел е чрез постоянно присъствие и контрол от инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" да се осигури безопасното и безпроблемно придвижване на хората по време на Великденските празници.

От 17 до 21 април инспекторите ще бъдат съсредоточени на местата, където се очаква най-голям брой пътници, като големи автогари и гари.

Компетентните органи ще следят за спазването на нормативните изисквания, за техническото състояние на превозните средства, за правостоящи пътници, както и за издаването на багажни разписки и за други нарушения.

Екипи на ИА "Автомобилна администрация" ще участват и в планирана акция на Европейската организация на пътните инспектори, която се организира от 14 до 20 април на територията на цялата страна. Акцент на проверката са товарни превози, а темата е "Каботажни товари".

Паралелно с тези проверки продължава и контролът върху извършването на нерегламентирани превози на пътници, като за първото тримесечие на тази година инспекторите са проверили близо 24 000 леки автомобили и микробуси и са съставени 961 акта.

Приложени са общо 140 принудителни административни мерки, отчитат от транспортното министерство.

От тях 116 са за извършване на нерегламентирани превози на пътници, като тези превозни средства са спрени от движение за шест месеца. За сравнение за същия период през миналата година са спрени от движение 51 автомобила за извършване на нерегламентирани превози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Кубрат преди 10 години
Правилно, трябва да се вземат мерки за предотвратяване на инциденти!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само дето не разбрах какво ще им проверяват - дали са готови да направят катастрофи или ще проверяват пътниците за лични данни . . .
3
1
 
5
 
! Отговори
иликтутатъ преди 10 години
търсят откъде да попълнят фонд избори
2
0
 
1
 
! Отговори
един преди 10 години
не само по празницитееее ежедневие трябва да са провеките и неизрядните да им се отнемат лицензите иначе няма оправия
1
2
 
5
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Да не търсят Юда?