Некоректно е да мислим за война между Русия и Украйна!

Не виждам заплаха за националната сигурност на България, смята ген. Михов
22 апр 2014 10:31, Красимир Ангелов
19
Некоректно е да мислим за война между Русия и Украйна!
Ген. Михо Михов. Снимка: Булфото

Не виждам пряка заплаха за националната сигурност на България от конфликта между Украйна и Русия, обяви в сутрешния блок на БНТ ген. Михо Михов - бивш началник на Генералния щаб на Българската армия и втори в листата на АБВ за предстоящите евроизбори.

"България бавно и постепенно избистря позицията си по отношение на конфликта. Некоректно е да мислим за война между Русия и Украйна", посочи той.

Според Михов Русия не бива да се страхува толкова, че НАТО е дошла до границите й. "На България какво й беше като бяхме от 1949 г. до 1991 г. гранична зона с НАТО - Гърция и Турция. Днес, сме съюзници”, посочи той.

Ген. Михов допълни, че не може да каже дали Русия ни следи със самолети, каквито информации се появяват през изминалия месец. “Дори и да е така, в това няма нищо страшно“, подчерта той.

Бившият началник на Генералния щаб на Българската армия коментира и листата на АБВ за предстоящия евровот.

"Народът ни се намира в немощно състояние и започва все повече да се дистанцира от политиците. Листата на АБВ е много силна. Не искам да говоря за числа и бройки. Нашият проект не е еднодневка, а е дългосрочен“, посочи Михов, който е втори в листата за евроизборите.

"Аз не съм против БСП. Хората вече търсят не абревиатурите, а личностите. Политиците трябва да излязат от окупация. В политическото ни пространство има вътрешна и външна окупация. През годините на прехода не се промени нищо“, подчерта той.

По думите му развитието на държавата ни зависи и от това кой и как ще защитава нейните интереси в Европа. Михов бе категоричен, че седемнадесетте евродепутати, които ще излъчи страната ни, трябва да положат максимални усилия, за да покажат единението на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
лиляна преди 10 години
стар *** и ***,гледа къде има маса с гюве4 и е там,без покана,за трепане са до един.
12
0
 
1
 
! Отговори
коки преди 10 години
тоя генерал бръщолеви пошлости,опитва се 4е разбира от политика до там,4е ни го натика.до в4ера яде от руската баница,***,храни ку4е да те лае.*** с мръсника му,срам няма
11
0
 
1
 
! Отговори
Kadin Gubek преди 10 години
estestveno.amerikanska targovska banka e otkrita v Kircali za oborota na bulgarskite pensionirani zemedelci ot mahalata.utre amerikanski banki v vseka mahala na Bulgaria. energy - vnos, iznos; tabak - vnos, iznos....amerikanski voenni korabi sreshtu bulgarskite hoteli i plajove da razveselyavat ruskite pensioneri v Bulgaria.
10
0
 
2
 
! Отговори
С други думи преди 10 години
Прав е г-н генерала като казва, че "... политиците трябва да излязат от окупация. В политическото ни пространство има вътрешна и външна окупация. През годините на прехода не се промени нищо".С други думи, политиците най-сетне трябва да излязат от окопите и да изоставят окопното мислене. А иначе абревиатурите са хубаво нещо, но е хубаво когато зад тях стоят и личности.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надявам се да застрелят повече от БГ наемниците някъде по света,може и от приятелски огън.
8
0
 
1
 
! Отговори
Petar преди 10 години
Генерала е прав!Беше добър посланник!Знаеха го!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав е генерала, няма война, ами просто се стрелят така на майтап. По същата логика войските на червената армия окупират през 1939г половината територия на Полша без война ей така на майтап. Докато злодея Хитлер обявява официално война и немските войски водят война. СССР не обявява война на Полша и официално война няма, по такъв начин с полските военнопленници са се разправяли като врагове на революцията, а не според международните закони.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде да не ни казвате как политически коректно да мислим
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не бъркай в чужда супа ***, само такива пращат посланици в Македония - (чисти българи омотани в американска сръбска и каква ли не още пропаганда).За 40 сребърника продаваш не само своя, но и на народа си ***.Поредния *** и натовски *** без значение от цвета.
4
5
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
заради *** и продажници като теб сме на това положение
3
7
 
9
 
! Отговори
Той е преди 10 години
Вън от НАТО и ЕС, вън от всички заробващи ни бандитски *** структури
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Когато бяхме в СИВ и ВД - 20% от Бюджета отиваше за армията, която без разрешение от Москва даже и учения не правеше... Да не мислиш че и СИВ нямаше общ бюджет? Да не мислиш че по нареждане на Москва не сме давали "стокови кредити" познай в каква стока на "братски държави" като Ангола, Либия, Иран, Ирак, Сирия... на разни организацийки като АНК, ООП....
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mихов не говорим за НАТО и ЕС!!!!Говорим,ЗАЩО сме в тях!!!Вземи молива и смятай:10 години членска вноска за НАТО,6-7 години членска вноска за ЕС,наскоро парламентът гласува допълнителни разходи в бюджета-37 МИЛИОНА ЛЕВА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ за ТРИ АМЕРИКАНСКИ РЕЙТИНГОВИ АГЕНЦИИ/ЗНАЕШ ЛИ НА ДЖОБА МИ КАК СЕ ОТРАЗЯВА ДАЛИ ЩЕ СЪМ С РЕЙТИНГ ААА,ВВ-,В,СС И РАЗНИ/-37 МИЛИОНА ЛЕВА НАРОДНА ПАРА,4 МИЛИОНА ВНОСКА ЗА ДА МОЖЕ ДА СИ ПОСТРОИ И ДОВЪРШИ НАТО НОВАТА СГРАДА ЗА ЩАБ!!За КАКВО???КАКВА НИ Е ПОЛЗАТА???