Кабинетът предлага кадрови рокади сред висшите офицери

Контраадмирал Румен Николов поема поста началник на отбраната
Обновена: 23 апр 2014 14:44 | 23 апр 2014 14:44, Веселина Йорданова
17
Кабинетът предлага кадрови рокади сред висшите офицери
Снимка, архив: Булфото

Правителството предлага на президента ген. Симеон Симеонов да бъде освободен като началник на отбраната и най-висшата офицерска длъжност във въоръжените сили да бъде заета от контраадмирал Румен Николов, който в момента е командир на Военноморските сили.

Предложението е във връзка с изтичане на мандата на ген. Симеонов и подаден от него рапорт.

Кабинетът предлага още на президента Росен Плевнелиев контраадмирал Румен Николов да бъде удостоен със званието вицеадмирал и да стане началник на отбраната от 30 юни 2014 г.

Днес Министерският съвет одобри редица предложения за кадрови промени сред висшите офицери. Сред тях са и рокади на заместниците на началника на отбраната.

Правителството предлага от длъжността заместник-началник на отбраната и от военна служба, считано от 30 юни, да бъде освободен генерал-лейтенант Стефан Василев във връзка с навършване на пределна възраст за притежаваното звание и подаден рапорт.

От същата дата се предлага и освобождаването на друг заместник-началник на отбраната от поста и от военна служба - контраадмирал Георги Георгиев. Основанието е подаден рапорт и чл. 169 от Закона за отбраната и въоръжените сили, който предвижда военнослужещите, придобили право на пенсия, да се освобождават от военна служба по тяхна молба.

Кабинетът предлага генерал-майор Нейко Ненов да бъде освободен от длъжността командир на Сухопътните войски и да бъде назначен за заместник-началник на отбраната от 30 юни.

Друго предложение е генерал-майор Константин Попов да бъде освободен от длъжността командир на ВВС и да бъде назначен за заместник-началник на отбраната от края на юни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
1944 преди 10 години
gorkichkite...dano ne se iztrepyat po dupkite na ulicite!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До глас народен"Умник",как се появявате, бееееее!!! Че и "глас народен"си се писал! ***!
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заемат се позиции и в армията .Загуби ли изборите БСП и сателитите и ще пуснат в ход армията.Те нямат намерение да се съобразят с волята на народа.Това е потготовка.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тази малка армия се полагат не повече от 2 генерала. Един да командва и един да го замества. В момента е пълно с нищоправещи чиновници, получаващи по една шапка пари за безделието си.
11
1
 
3
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Е ! Все някой трябва да командва мажоретките от снимката..........
10
0
 
2
 
! Отговори
ivan преди 10 години
gordeia se 4e ve4e ne sam s tezi sme6nici
9
2
 
8
 
! Отговори
аноним преди 10 години
ама това правителство предлага на президента да освободи този и този и на негово място да назначи този и онзи все техни хора, егати предложенията егати правителството
8
0
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Цялата ни сегашна...кастрирана армия е по...численност,колкото бившата 7-*** механизирана дивизия с шаб в гр Ямбол,действала в полосата на турското направление.Генерал Ненов е неин кадър,командвал е като майор,изнесеният отделен батальон в гр Болярово.
7
0
 
23
 
! Отговори
Коко Локо преди 10 години
Контраадмирали и генерали на килограм, а насреща надали са останали и 3000 души боеспособни и повече от 3-4 поделения готови за бой.Дебелогъзи чиновници са повечето в армията - 1000 души в МО, за да осъществяват разпродажба на имотите на армията.Пълен смях.
6
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До 2 - защо се учудваш? В авиацията като има 5-6 самолета за какво е генерал... в Св положението е същото. Генерали без армия:) За толкова личен състав най-високото звание трябва да е полковник, един за цялата армия...
5
0
 
5
 
! Отговори
майтап станахме преди 10 години
Всички нахлупил по едно червено таке и чака две-три зелени човечета да ни превземат казармата.
4
2
 
15
 
! Отговори
глас народен преди 10 години
Народа предлага министър Ангел Найденов - Манолов да бъде заменен с по - достоен министър
3
3
 
10
 
! Отговори
ВКР-ВМФ преди 10 години
Най-после!!! Дочакахме момента когато бяла шапка ще е на върха на въоръжените ни сили. Правиха-струваха, все някой "зеленчук" се намърдваше пред адмиралите ни. Желая успех на контрадмирал Николов, нека им покаже, че във флота има кадърни мъже
2
1
 
20
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Еб*ти смеха... Не знаех, че няколко кораба и катера имат нужда от котраадмирал. :D
1
1
 
16
 
! Отговори
Мента и бяло сладко преди 10 години
Тя па една армия ....