Епископ Сионий стана игумен на Троянския манастир

Първото нещо, което ще направи е ремонт на сградите
Обновена: 1 май 2014 14:46 | 1 май 2014 14:46, Камелия Цветанова
29
Епископ Сионий стана игумен на Троянския манастир
Епископ Сионий стана игумен на Троянския манастир. Снимка: Булфото, архив

Ловчанският митрополит Гавриил въдвори Величкия епископ Сионий за игумен на Троянския манастир "Успение Богородично". Владиката пожела Господ да му дари здраве, сили и мъдрост, че да направи така, че манастирът духовно и материално да заблести.

Още по темата

Според дядо Сионий първото нещо, което трябва да се направи, е да започне ремонтирането на съществуващите сгради и доизграждането на южното крило на манастира, започнато от дядо Григорий, да се обнови богослужението в храма, да се акцентира върху духовния живот и изповедта, върху светото причастие.

"Моят предшественик е направил много за светата обител и смятам да продължа неговите добри начинания, да отворя широко вратите, да влизат повече православни християни тук, както и досега, но и да се организират семинари, срещи, конференции и други инициативи. И още - да привличаме повече хора на това свято място, които да почувстват благодатта на Божията майка и светостта на този величествен старославен български манастир", заяви за БТА дядо Сионий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Инфопмиран преди 10 години
Троянският архимандрит Августин е починал някъде около 15 часа 29 април, научи БЛИЦ от свой източник в черно расо. Монахът се почувствал зле на автобусна спирка пред манастира и бил откаран от линейка в най-близката болница, но скоро след това предал Богу дух.
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Епископ Сионий стана игумен на Троянския манастир."Евалла! Ашкоулсун! :) В православната църква няма ден без скандал или без ***!:)
4
15
 
8
 
! Отговори
Помнещ преди 10 години
Тоя докато беше ректор, превърна Духовната семинария в панаирджийска сергия и накрая го изгониха за сексуални издевателства над студенти! Беше заточен из видинско, ама видно си е "излежал" наказанието. Сега ще се изявява в Троянския манастир! Горкият патриарх Кирил, в гроба ще се обърне! Срещи, семинари, конференции... карай нататък - банкети, дискотеки, концерти!На един Великден в двора на семинарията, пред самата църква беше надул едни самодейци - детски модерен балет. Колоните дънеха рап!
3
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
na Baba Gusi novata igrachka
2
3
 
19
 
! Отговори
Мирянин преди 10 години
Не му завиждам.Дупе да му е яко!
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека Бог ви помага отче Сионий!