Четвъртокласниците на изпит по математика

Днес се провежда националното външно оценяване
8
Четвъртокласниците на изпит по математика
Снимка: архив, БулФото

Националното външно оценяване по математика в четвърти клас ще се състои днес, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Вчера са състоя националното външно оценяване по български език и литература в четвърти клас, по предмета "Човек и природа" то ще е на 12 май, а по "Човек и общество" - на 13 май.

Още по темата
Националните външни оценявания по четирите учебни предмета започват в 10.00 ч. в определения ден. Изпитванията са писмени и са за един учебен час /40 минути/, а за учениците със специални образователни потребности - за два учебни часа.

Тестовете по математика, по "Човек и общество" и по "Човек и природа" ще съдържат 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и 3 задачи от отворен тип.

Максималният резултат за всеки от тестовете е 20 точки. С 1 точка се оценяват правилните отговори на задачите с избираем отговор и с 2 точки - задачите със свободен отговор, които изискват разбиране и прилагане на изучени знания.

Писмените работи на четвъртокласниците ще се проверяват и оценяват от училищни комисии в училищата по критериите и изискванията, определени от МОН, като ще се вписват брой точки.

Училищните комисии, определени от директорите, ще имат задължението да информират учениците и техните родители за конкретните пропуски и постижения. Приравняването на точките в цифрова оценка няма да е задължително, но по преценка на учителя оценката може да бъде вписана в дневника на класа и в бележника на ученика като текуща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
SPINDI преди 10 години
Отличник си бил, в някой друг живот, сега си ***!
5
1
 
0
 
! Отговори
Одличник бях преди 10 години
Тапи са децата сега.преди беше друго - имаше десцихлина и морал а сега само пиат бири попеиките....ооо майко българия...срам!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тъкмо четох за финландската система.Заедно с тази на дания австралия и нова зенландия се водят за най-добрите в света.Грамотността при тях е 100 процентова като почти толкова успяват да завършат основно образование.В някой друг живот можем да си помечтаем и при нас да стане това
3
0
 
11
 
! Отговори
Майка преди 10 години
В държавите с най-добри резултати, учениците НЯМАТ оценки с години! Ето за какво иде реч: "Сега Финландия има най-добрите училища в света. Петнайсетгодишните финландчета имат най-добрите познания по математика, в останалите научни дисциплини и четенето от връстниците си във всички богати държави. Страната постигна всичко това, като промени системата, прехвърляйки отговорността на учителите и като ги подкрепя изцяло. Няма профилиране и селектиране;никакви национални учебни програми, малко матури!
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А за новородените пеленачета ще има ли изпити, да знаят дали да се готвят кое по силно да проплаче? Олигоубитаци!
1
2
 
16
 
! Отговори
777 преди 10 години
побъркаха децата