Хванаха трима преписвачи с телефони на матурата

В Пловдив имало техническа грешка, но тя била хваната навреме
Обновена: 22 май 2014 14:01 | 22 май 2014 13:10, Веселина Йорданова
27
Хванаха трима преписвачи с телефони на матурата
Анелия Клисарова. Снимка: БТА, архив

Двама зрелостници от София и един от София-област са уличени, че преписват с мобилни телефони на вчерашната матура по български език и литература.

Още по темата
Те са били отстранени от изпита, съобщи просветният министър Анелия Клисарова.

Вчера се проведоха държавният зрелостен изпит по български език и литература в 12-и клас и националното външно оценяване по предмета в седми клас. В двата изпита участваха над 110 000 ученици от цялата страна.

Министърът благодари на квесторите в училищата и добави, че през тази година те прекрасно са си свършили работата.

Тя съобщи, че квесторите в Пловдив са забелязали техническата грешка, станала на матурата по БЕЛ в 12-и клас, при която ученици са получили по-малко задачи от теста, предаде БТА.

Зрелостниците обаче не са ощетени, защото веднага са предприети мерки, каза Клисарова. Времето на тези ученици за изпита е било удължено с още 15 минути.

Все пак министърът иска от директора на училището в Пловдив писмени обяснения защо е била допусната тази грешка.

Анелия Клисарова каза още, че засега тя няма информация за нарушения за външното оценяване в седми клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Бай Мангал преди 9 години
Много *** тез очители беее!Що пречат на образуването на децата веее. Смотана държава сме всеки се бута там кадето не му раотата.Ми като даржавата не може да обазува добре децата, много ясно е че ще приписват.Олиговени!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отново супер нечестно и едни ощетени за сметка на други. Това е държавен изпит. Контрола трябва да безкомпромисен. Хванат ли да те преписваш, да нямаш право да се явиш в следващите 6 месеца, ако те хванат втори път, да не ти се признават оцентие от последните 4 години и да се наложи да учиш отново. Саткции за учители и квестори при доказване на допускане за преписване.Масово се преписва, представям си какво сатва в по-малките населени места.Стига с тези тарикатлъци, затова сме на това дередже.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слаб 2
22
6
 
4
 
! Отговори
преписвач преди 9 години
Да ви пикая на матурата, аз преписвах и никой не ме хвана, написах си всичко а не знаех нищо, сега ще искарам шест, ще вляза във някой добър университет, няма да си мръдна пръста да уча и ще подкупвам професорите и ще имам високо платена чиновническа работа във скапаната ви държава!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия явно са били на "ви" с техниката.
20
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
Е ТЕ ТОВА СА МАЛКИ ТАРИКАТИ НА ДРЕБНО. ОТ СЕГА АМИ ПОСЛЕ?!НЕ СТАВА ТАКА КАКТО ТЕ МИСЛЯТ ПАК ЩЕ ГИ ОПРАВДАЯТ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ВЪЗДРАСТТА .ДОКАТО ГИ ЗАЩИТАВАМЕ ТОВА ЩЕ БЪДЕ НА ЛИЦЕ. ТАКИВА ЩЕ СА НИ БЪДЕЩИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А колко нехванати има сигурно... хах - всичките ни неща са такива полвинчати, правят нещо, ама нито знаят как, нито защо... трагикомична е ситуацията
18
0
 
1
 
! Отговори
Да бе преди 9 години
До Анонимен"ИзЛечения"!!!
17
2
 
5
 
! Отговори
boy преди 9 години
Алоооу, малоумното "образование"! Когато се научите да преподавате същински важните неща, които да ти бъдат от полза в живота, тогава ми говорете за преписване. Над 60% от преподаваното в училищата и университетите никога не ти влиза в значение за нещо и е излишно..
16
2
 
6
 
! Отговори
преписвач преди 9 години
Най-лошото е, че родителите участват в процеса на преписване. И то активно. После в живота всичко му лъсва на такова де, но...... Типично българска черта да се похвалиш как си прецакал някого....
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
срещу 50 лв се изпращаха готовите отговори със смс на скрит телефон.тия даскали пак ги излъгаха.
14
6
 
2
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Има си методи за спиране на преписването, но няма желание да се прилагат. Включват се уреди за заглушаване на мобилния сигнал и преписвачите увисват. Всички телефони да се взимат от квесторите при влизане в изпитната зала. И редовни разходки между пишещите за респект и страх, ако някой се осмели да опита. Имах една даскалица навремето в даскалото, орлов поглед имаше. Веднъж се бях осмелил да препиша при нея и ме хвана от раз. Както хвана и други. И повече при нея пищов не изкарах никога. :)
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да отида на лекар, като се знам какъв инженер съм.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само трима!!!!!!!!! Масово е, дори и на изпит в СУ. Прлежно учещите немогат да се класират за стипендия от преписвачи. Какво може да се стори, като тези от които завси са толкова назад с материала, а можби и те са от преписвачите.
11
0
 
6
 
! Отговори
Учител преди 9 години
До Анонимен"Навреме" в случая е наречие и се пише слято! Този, който трябва да чете граматика сте Вие
10
0
 
11
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Пише се "без време" и "с време", обаче в случая вярното е "навреме". Освен с граматиката и с частите на изречението, занимайте се и с частите на речта - например с наречията. Хубав ден! :)
9
3
 
8
 
! Отговори
sorry преди 9 години
Тези тримата не са ли от ТРОЙНАТА коалиция Станчо,МАНЧО И Боленчо!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KVO DA PRAYAT GORKITE NE ZNAYAT UCAT SE PO LESNO...NO NYAMAT KASMET SEGA STE ZABRAVYAT KAKVO SA PISALI.
7
1
 
12
 
! Отговори
преписвач преди 9 години
Видях го в действие. Зрелостника снима с тел си листите и ги праща като ММС. Отвън му решават тестовете и му връщат ММС с отговорите. Квесторите какво са гледали - не знам.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дотук вчерашната снимка на Миков води на всички !