Кабинетът одобри увеличение на социалната пенсия с 2,7%

То е със същия процент, с който се осъвременяват всички пенсии
11 юни 2014 13:45, Красимир Ангелов
12
Кабинетът одобри увеличение на социалната пенсия с 2,7%
Снимка: Dnes.bg

Правителството одобри увеличението на социалната пенсия за старост. От 1 юли 2014 година тя се увеличава с 2,7% и става от 110 лв. на 113 лв., съобщават от пресслужбата на кабинета.

Това ще доведе до увеличаване на размерите на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност – пенсията за военна инвалидност, пенсията за гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия, както и на нормативно установените добавки към пенсиите.

Увеличението на социалната пенсия за старост е със същия процент, с който от 1 юли 2014 г. се осъвременяват всички пенсии за трудова дейност, отпуснати до 31 декември 2013 година.

Преди ден на Националния съвет за тристранно сътрудничество социалните партньори не успяха да вземат единодушно решение по предложението да бъде увеличен размерът на социалната пенсия за старост и така решението премина в ръцете на правителството.

Министерството на труда и работодателите защитиха предложението за увеличение, против него беше само КНСБ. Синдикатът настоява за увеличаване на социалната пенсия по старост с над 3%.

Още новини от света на икономиката и политиката четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Aydin преди 9 години
ami za Sheker Bayrama - ste ima li dobavki na pensiite?
10
2
 
12
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
Правителство от мародери,на които желая от сърце най-тежки старини и всички болести накуп като бонус на тях и семействата им от ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ!!!
9
2
 
10
 
! Отговори
limonadata преди 9 години
И какво... пак пари за ромите ...Писна ми на к...а някой да раздава нашите пари за политически цели. Ами като не си работил няма да ядеш....
8
0
 
10
 
! Отговори
ДА ПУКНАТ ХУНТАТА преди 9 години
НО 3 лв евро и половина един сандвич няма това подариха *** от ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ НА ДС ПАРТИЯТА И ТЕХНИТЕ ДЕЦА ................ТИЯ ДАНО ПУКНАТ В ДУПЕТАТА ИМ ДА СИ ЗАВРЪТ ТРИТЕ ЛЕВА ЖЕЛЕЗНИ А НА ТОЯ ОТДОЛУ ПОЗИТАНСКИ ГЕЙ ЩЕ ДОЙДА И ЩЕ ТИ ЗАВРЪ В ДУПЕТО НЕ ТРИ А ШЕСТ ЖЕЛЕЗНИ ЛЕВА МАМИЧКАТА ТИ ПОЗИТАНСКО ГЕЙЧЕ ПИСАРУШКА ДАНО ТИ ВДИГНАТ НАДНИКА
7
0
 
9
 
! Отговори
3 ЛВ НА КОМЕНТАР преди 9 години
НО 3 лв евро и половина един сандвич няма това подариха *** от ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ НА ДС ПАРТИЯТА И ТЕХНИТЕ ДЕЦА ................ТИЯ ДАНО ПУКНАТ В ДУПЕТАТА ИМ ДА СИ ЗАВРЪТ ТРИТЕ ЛЕВА ЖЕЛЕЗНИ
6
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на правителството , още веднъж показа, че може да работи в трудни моменти. 2.7 % , увеличение за половин година съвсем не са малко. За 4 години мандат ако му се позволи ще увеличи пенсиите с 22 %. Нещо немислимо при Дянков.
5
1
 
16
 
! Отговори
голю босев преди 9 години
Благодарим ти партио любима за двата лева и половина.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До изчуруликала пенцияИ 3 лв са много - я пак помисли - социална пенсия вземат хора , които никога не са работили , а хора с по 40 години трудов стаж вземат минималната за страната - къде е справедливостта , а ?
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3лв за глас купу-у-у-а
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А няма ли да увеличат още малко пенсиите.Тъкмо не семе получили още първото увеличение,защото ще е от 1юли.Към 3-5 лева могат да прибавят поне едно още толкова или повече дори.Нали няма да ги плащат те.Може да стане,ако върнат тяхното увеличение от 500лева.Тъкмо ще има за всички пенсионери,без да се накърняват финансите на нормалните хора.Що бе,популисти.Вас бълха ви ухапала,а за горките несретници още някое бурканче с млеко повече.Хайде,отпуснете се,че да има кой да гласува за вас следващия път
1
1
 
17
 
! Отговори
дса преди 9 години
Гавра

Спонсорирани публикации