Църквата зове: Спрете гей парада!

"Кой има интерес грехът да бъде демонстриран"
17 юни 2014 13:47,
270
Църквата зове: Спрете гей парада!
Снимка: архив Булфото

Българската православна църква се обръща с призив към държавните и общински институции с призив планираният за 21 юни гей парад да бъде анулиран. Това става ясно от изявление на Църквата до медиите.

От Българската патриаршия определят "София прайд 2014" като "поход на възгорделия се грях". 

Освен самият парад от БПЦ настояват и съпътстващите го изложбени и други прояви да бъдат отменени поради тяхната "противоестествена и безнравствена същност".

"Нека всички честно се замислим и си отговорим на следните въпроси. "Трябва ли да бъде изкривявана любовта към Бога и ближните? Полезно ли е празната похот да шества безпрепятствено в нашия живот? Кой има интерес грехът да бъде широко пропагандиран и публично демонстриран?", се пита в изявлението на Светия синод.

В изявлението на Светия синод са използвани и цитати от Светото писание. В един от тях се казва, че жадувайки за вечно спасение, ние трябва да бъдем отговорни и към земния си живот. "Затова Светият синод не може да одобри провеждането на събития в центъра на Града на Божията Премъдрост - София, които са плод на дълбока заблуда, гибелна гордост и пагубно безбожие", категорични са от Църквата.

"Православната ни съвест не може да приеме прояви, които се организират под мотото "Против правилата". Защото те обезобразяват човека, представляват опасност за доброто възпитание на нашите деца, рушат устоите на традиционното семейство и заплашват здравината на цялото ни общество", се посочва в изявлението на Синода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
17
 
4
 
! Отговори
Жармен преди 9 години
Църквата няма никакво право да диктува публичните събития на една светска държава.
112
6
 
13
 
! Отговори
до 138 преди 9 години
Май гейовете са в опозицията - тези, които маршируват всяка вечер по жълтите павета, изчадията соросови.
111
6
 
6
 
! Отговори
ПМ преди 9 години
СПРЕТЕ ГЕЙ ПАРАДА и СПРЕТЕ ГЕЙЬОВОТО ХОРО във ВЛАСТТА и ПАРЛАМЕНТА!
110
3
 
20
 
! Отговори
ние сме добри преди 9 години
Толерантни сме към болните, страдащи и беззащитни хора, които просто не са имали късмет в живота. Но толеранти към хора, които си размахват сексуалността, сякаш някой се интересува от нея, да объркват мислите на децата и на всичкото отгоре да реват, че някой им пречи - НЕ, тая няма да я бъде. В спалнята правете каквото искате, но на улицата не искаме да ви гледаме шарените парцали.
109
2
 
13
 
! Отговори
edin преди 9 години
Общество което не си възпитало според божия закон децата солидарно ще носи отговорността.А те, не само, не се срамуват от своята незрялост, ами и искат да им гледат сеира.Бог да ни е на помощ, като не сме си помогнали досега ние.
108
2
 
16
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Анонимен111,Те имат права и никой не ги заплашва!Борят се за привилегии,основани на сексуални отклонения,след което започва и диктатурата над хетеросексуалното мнозинство!Гей-парадът е срещу традиционните български ценности-съхранили ни векове под чуждо робство,ценности,превръщали ни във велика сила!*** е болест,а гей-парадността е политика,в която се наливат много пари!За искане на узаконяване на извращенията и против традиционното семейство!Пазете децата си от шарените знаменца!
107
3
 
19
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Някой спира ли тези хора да си вършат, каквото си вършат в къщи? НЕ! Правете си каквото си правите в дома и стига насаждахте содомиите си публично, децата почват да взимат пример. Не съм длъжен да съм ви свидетел, ако искам има гей, или каквото си поискам порно. Скоро ще поискате и легализация на инцеста. Каквото си правите в къщи не се следи, възползвайте се, без да парадирате, това е съветът ми. Рискувате много с един такъв протест
106
3
 
21
 
! Отговори
не искаме преди 9 години
Каква е целта на парада ?? С какво има да се похвалят и какво ще покажат на света - грозота, шарения, лиготия и брадати жени. Гнусно и недопустимо.Нормалните, пак казвам - нормални хора с обратни наклонности си живеят нормално в обществото и никой не им пречи. Тия по улиците са неосъществени като личности и затова търсят тази извратена изява...неясно защо-печелят само негодуванието и омразата на хората.
105
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уважаеми педерси-сънародници, кой ви пречи да практикувате порока си ?Защо трябва да ви гледаме как се сношавате като животни на платформата в Центъра на София ?Извинявайте, но това е гнусно, в събота много майки ще са на разходка с децата си.Какво да обяснят тези майки на децата си, когато те попитат - Мамо, защо тези чичковци на шарената платформа са по голи дупета и на токчета и се целуват с езици ?
104
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майките от малки казват на децата си за да ги научат да се пазят от мръсното "Това е ако". А се питам не са ли ги учили тези хора на приличие и чистота, че си бъркат на най-нечистото място и му викат на това любов. Това е гнусота!
103
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз също не разбирам тази парадност. Хубаво има ***, то е ясно, може да ги е имало и преди това, не зная, възможно е и да са прави.Но защо трябва това гнусно нещо да се афишира, това не мога да разбера.Може и да има някой, който обича да си похапва ***, хубаво - нека си ги яде в къщи.Но защо трябва да ни го натрапва това нещо и да ни убеждава, нас нормалните, че той е нормалният, а ние обратните ?
102
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно от малкото неща, с които съм съгласен с Бг църквата. Не на ***!
101
7
 
2
 
! Отговори
Пахонтий преди 9 години
Ами добре, аз ще почукам, пък ти ако искаш отвори...
100
4
 
18
 
! Отговори
до 121 преди 9 години
ОК, явно си педараст, уважавам избора ти и не ти преча, но защо е нужно ти да ми наптрапваш своя избор, афиширайки го ???
99
10
 
4
 
! Отговори
силвестър преди 9 години
От Басарбовския манастир край Русе съобщиха, че изпращат на гей-парада виден техен гей -прпедставител - отец Атанасий. Щял да си обуе слипове за 150 лв., които наскоро си закупил с манастирски пари!
98
6
 
1
 
! Отговори
Пахомий преди 9 години
Ами добре, аз ще почукам, пък ти ако искаш отвори...
97
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обръщам се към така наречените осъзнати гейове. Мили хора има за вас изход от тази задънена улица. Може живота ви да е по-добър, може във вас вместо празнота да има мир и чувсто за пълноценост. Има добри специалисти, които могат да ви помогнат да преодолеете зависимостта си. Да гледате на хорат не като сексуални обекти, а като приятели и личности. Истинската любов с човек от другия пол е цялата пълнота, която допълва естествената ви биологична и духовна същност. Имате нужда от ПОМОЩ!
96
4
 
16
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Какво искат да наложат тези хора е казано недвусмислено и ясно от един от вдъхновителите им Херберт Маркузе:Цялата патология трябва да бъдеутвърдена за норма,а цялата нормаза патология.Сливането на политическия и сексуално-моралния бунт е ключово за ефективната опозиция.Тогава най-после ще рухне буржоазното общество."Гей-паради за деца!Признаване на хомосексуални двойки за семейства и да получат право да осиновяват деца!Да защитим децата си,морала и ценностите на предците ни!
95
19
 
9
 
! Отговори
ббб преди 9 години
българина е много просто и ограничено животно, затова е и на тоя хал, затова и си заслужава и съдбата и политиците, които го управляват.... Относно хомосексуалността - имало я е от зората на човечеството - Рим, Елада, Месопотамия... ама простаците няма как да го знаят това....
94
3
 
12
 
! Отговори
за 116 преди 9 години
До АнонименНЕ ЗНАМ ДАЛИ НЯКОЙ ИМ ПРЕЧИ, ОБАЧЕ Е ГНУСНО