Рашидов внесе анонимно писмо в прокуратурата за КТБ

Милиони били изнасяни и товарени на частен самолет, сочи сигналът
Обновена: 11 юли 2014 14:39 | 11 юли 2014 14:39, Веселина Йорданова
55
Рашидов внесе анонимно писмо в прокуратурата за КТБ
Рашидов внася сигнала до прокуратурата. Снимка: БТА

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов внесе в прокуратурата анонимно писмо, описващо изнасянето на пари от Корпоративна търговска банка.

По думите на депутата, който преди дни обяви, че има 2.5 млн. лева в банката, Цветан Василев е откраднал от нея 1,7 млрд. лв.

Още по темата
Именно с обявяването на факта, че лично е засегнат от случващото се в КТБ, Рашидов си обяснява и защо е получател на сигнала.

Анонимното писмо той е получил в пощенската си кутия тази нощ, а решението си да го внесе в прокуратурата съгласувал предварително с адвокатите си.

По-рано днес от БНБ обявиха, че чрез трето лице мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев е изтеглил в кеш близо 205 887 223 лева, като по-голямата част от сумата е била в евро. Това се е случило на 19 юни, ден преди в банката да влязат квестори.

Според написаното в сигнала, получен от депутата, Василев подготвял кражбата на парите в рамките на 27 дни, а те били изнасяни кешово и товарени на частен самолет.

Писмото е било подписано от няколко души единствено с инициали. Рашидов посочи, че е разпознал някои от тях като хора от Управителния съвет на КТБ.

Попитан защо самият той е вложил парите си в КТБ, Рашидов заяви, че се е интересувал коя банка дава най-добри условия и е търсил своя интерес.

От държавното обвинение впоследствие обявиха, че има двама задържани по сигнала на БНБ до прокуратурата, свързан с КТБ. Това са Орлин Русев, председател на УС и изпълнителен директор на КТБ, който  разпоредил да бъдат изнесени голям брой пари и Маргарита Петрова – главен касиер на банката. Има данни, че именно тя е изнесла милионите в чували и ги е предала на трети лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гарантирани са до 100 000 евро. За тези дето са имали повече - изобщо не ме боли - кат са толкова умни и способни - ще си ги спечелят пак. И другия път по малко да се лакомеят за лихви. По интересно е Веждю дето *** че има близо милион - ако му се направи една данъчна ревизия - дали е платил данъци и осигуровки като за такива доходи, а?
7
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вежди, а когато свещената тиква изнасяше кинти със самолет - що мълчахте бре :)
6
5
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
a be *** i piyanica,otde imash ti milioni,ya se trudya 40 g i nemam 400 lv spesteniti beshe multak,a sega si s bokot tikvata i yako ste krali
5
0
 
25
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ЦЯЛАТА ДС ШАЙКА ДНЕС РАЗЕГРАВА ТЕАТЪР,КАК СЕ КРАДЪТ ТОЛКОВА ПАРИ БЕ ДРУГАРИ ДС МИЛИЦИОНЕРИ,ЕЙ ТАКА НЕЗАБЕЛЯЗАНО ВАСИЛЕВ ГИ ТОВАРИЛ НА САМОЛЕТА ,ХАХАА,КАКТО ГАЛЕВИТЕ И МАРГИНА НЕЗАБЕЛЯЗОНО НАПУСНАХА ГРАНИЦАТА ?ХАХА КРАДЛИВА ДС СЕАРАТИСТКА ***,ПОЧНАХА СЪС РАЗМИВАНЕТО И ВЕРСИИТЕ
4
0
 
22
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
А кое е третото лице ??!! Явно са предполагали , че хората ще мислят съдържанието на чувалите за селскостопанска продукция , а от прокуратурата са бесни , че чувалите не са при тях !
3
1
 
24
 
! Отговори
ХАХА преди 9 години
Политиците са нервни нещо,готови са да убият човек заради изгубените милиони от КТБ!ОЗВЕРЕЛИ СА!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ехааа!!!
1
1
 
43
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Ясно кой е...анонимника.Пита се къде е...Данс,Къде е финансовото ни...разузнаване,къде са всички скъпо платени държавни...чиновници,отговарящи за опазване интересите на гражданите и държавата.Никъде ги няма по...трасето.Цецо Василев им го...натресе до...откат.