Пускат 2 допълнителни нощни влака между София и морето

Те ще се движат до 10 август
18 юли 2014 15:31, Красимир Ангелов
5
Пускат 2 допълнителни нощни влака между София и морето
Снимка: Impact Press Group

Два допълнителни нощни влакa между София и Варна, с директни вагони между София и Бургас, ще се движат през летния сезон, съобщават от БДЖ.

До 10-и август 2014 г. ще се движат два допълнителни нощни влака, които пътуват между София и Варна през Карлово, с включени в композициите директни вагони между София и Бургас. Допълнителните влакове ще се движат във връзка с повишения интерес към пътуване между столицата и черноморските градове през летния сезон.

Нощният бърз влак № 3637 от София за Варна, който пътува в дните четвъртък, петък и събота, заминава от Централна гара София в 22:30 ч. и пристига във Варна в 06:39 ч. Директните вагони от София за Бургас се прикачват в гара Карнобат от този влак към композицията на нощния бърз влак от Пловдив за Бургас, който пристига в гара Бургас в 05:15 ч.

В обратното направление, нощният бърз влак № 3636 от Варна за София, който се движи в дните петък, събота и неделя, тръгва от гара Варна в 22:00 ч. и пристига в София в 05:55 ч. Директните вагони от Бургас за София се прикачват в гара Карнобат към този влак от композицията на нощния бърз влак от Бургас за Пловдив, който заминава от Бургас в 23:15 ч.

По маршрута София – Варна – София композициите на двата сезонни бързи влака са съставени от четири второкласни вагона, един първокласен и един спален вагон. Съставът на влаковете по направлението София – Бургас – София е от три второкласни вагона и един вагон с първокласни и второкласни места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
ROM преди 9 години
GORDEA SE 4E SAM GIAYRIN
3
0
 
1
 
! Отговори
ROM преди 9 години
male male kato mi ti tragnat tia novi vlakove s klimatici i novi i ydobni sedalki da ti e kev da patyvash:pone taka e v evropa >>>no v bylgaristan za sazalenie e ne e;;;;;;; nishto i tova e normalno za bedna balgaria ............
2
1
 
1
 
! Отговори
evro rom преди 9 години
да даде госпот повече роми да се возят по тези влакове
1
4
 
1
 
! Отговори
Адвокат преди 9 години
А застраховка в цената на билета влиза ли?Ако дерайлират тия композиций пак, обезщетение ще плаща ли БДЖ?Или да си горим ние в тунела и трошим кокалите по кофти релси, пък влака да се композира...