КНСБ иска без данък за заплата до 400 лева

Пламен Димитров: Няма държава в ЕС с 3/4 постъпления от косвени данъци
Обновена: 4 авг 2014 14:09 | 4 авг 2014 07:10, Камелия Цветанова
58
КНСБ иска без данък за заплата до 400 лева
Снимка: Булфото, архив

"Без данък за заплата до 400 лева". Идеята лансира Пламен Димитров, президент на КНСБ.

В интервю за "Труд" той отбелязва: "Склонни сме да дискутираме и по-радикални предложения, които биха могли доста рязко да променят отношенията между косвените и преките данъци като приходи в хазната. Тяхното съотношение в момента е уникално.

Още по темата
Няма друга даржава в ЕС, в която близо 3/4 от данъчните й постъпления да идват от косвени данъци. Това генерира усещане за несправедливост."

Преди дни от КНСБ обявиха, че ще искат минималната заплата през 2015 г. да бъде 400 лева.

Вицепрезидентът на синдиката Николай Ненков заяви на пресконференция, че КНСБ ще настоява за такъв вариант, ако бъде отхвърлена възможността да се приложи необлагаем минимум.

Разчетите на синдиката показват, че за бюджетната сфера увеличението на работната заплата трябва да е около 15%.

До дни свикваме експертен съвет за Корпоративна търговска банка, обявява Димитров.

"Ще поканим членовете на УС на БНБ и управителя на среща с тях, за да уточним как може консултативният съвет да бъде полезен на квесторите и всички заинтересовани лица", допълва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сте на минимална, други песни ще пеете, но сте държавни чиновници и така ви е много сгодно...
27
1
 
9
 
! Отговори
георги преди 9 години
Държавата няма как да намали данъците, защото няма достатъчно приходи. Вместо да намалят данъците, може да увеличат доходите на хората.В цяла европа плащат големи данъци. Само че имат и прилични приходи. Аз ако взимем 2000лв на месец, не ми пречи да плащам 400, че дори и 500лв. за данъци. НО ако знам, че ще се лекувам качествено, че ще имам пенсия поне 500-600 евро. Сега като ходя на лекар, предпочитам да не чакам за направление защото ме правят на ***, пенсия изобщо не чакам..
26
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Махане на плоския данък от 10 % и данък от 30 % за заплатите над 1000 лева, 40 % над 2000 лева и 50 % над 3000 лева, 60 % над 4000 лева, 70 % над 5000 лева.
25
1
 
6
 
! Отговори
Не преди 9 години
Необлагаем минимум има смисъл за държави с поносим процент сива икономика, но е много вреден за България, защото води до увеличаване на и без това огромния процент от плащания под масата. КНСБ да си отворят очите и да спрат с популистките си искания. Аз не искам да плащам заради тези дето укриват данъци и осигуровки!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко сега като дойде и ще оправи нещата. Бела, сива, черна- всичко под ножа! Ще пасете овце и отглеждате картофи и те така BG ще се замогне!
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КНСБ предлагат една голяма глупост - те пердлагат практчиески целия частен сектор да полчуава заплата от 400 лева, а останалото на ръка без данъци и осигуровки, които плащат главно работодателите /60%/ и по-малко работниците /40%/. Това води до куп негативни последици за работниците:- повишаване на други данъци, които да компенсират неплащаните данъци и осигуровки- повишаване на данъчната и осигурителна тежест - по-малки суми изплащани на база осигуровките - пенсии, болнични- малки пенсии-
22
1
 
2
 
! Отговори
Асан преди 9 години
Дреме ми,аз данъци не плащам :)) !
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При това масово укриване на доходи, в България трябва да се въведе обърната прогресивно-подоходна скала, т.е. най-ниските заплати да са с най-голям данък. Редно е и тези дето си получават пари на ръка да си платят за гяволъка. Скалата за облагане трябва да е примерно следната:40% данък за заплати до 400 лева30% за заплато между 400 и 800 лева20% за заплати между 800 и 1500 лева15% за запалти между 1500 и 4000 лева10% за заплати над 4000 леваОт укриването на доходи губим всички без мутрите.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте, има изход! Ние разполагаме с най- добрите фалшификатори в целия свят. Нашите *** да не се чудят и маят на кой да продадат печатницата към монетния двор, а да наемат тези хора и да започват да печатат всякакви валути. Нали трябва да се стремим да бъдем като братята янки, а и бракята турчаци- също им подражават яко и икономиката им лети в небесата. Дедко Сорос често казваше, че ако не пръдне кесия в кесия, животът е пълна робия! Далаверствайте в името на народа!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"До дни свикваме експертен съвет за Корпоративна търговска банка, обявява Димитров"КНСБ експертчетата се превърнаха в банкерчета. Ясно ни е колко мислят за Българския народ.
18
1
 
8
 
! Отговори
Путев преди 9 години
Смешниците от КНСБ са бившите соц. "профсъюзи". Не го забравяйте това!Казвам "смешници", но не са смешни. Вредни са!!Ако се сложи необлагаем минимум 400 лв, това означава некорекните работодатели да изнасилят всички със заплати до 1000 лв и да им плащат легално по 400 лв + останалите в брой.Това означава - болнични, помощи при безработица и майчинство на основа 400 лв. (т.е. само на легалната заплата)
17
2
 
11
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 9 години
ДО 8:СТИГА СИ ЛЪГАЛ ЧЕ ЩЕ БЪДАТ ЗАКРИТИ РАБОТНИ МЕСТА-ТИ СИ РАБОТОДАТЕЛ И БАНДИТ: ВЪВ АВСТРИЯ И ДРУГИ БЕЛИ ДЪРЖАВИ ПРИ МИН.ЗАПЛТАТА МИН 1000 ЕВРО ЗАЩО НЕ СЕ ЗАКРИВАТ РАБОТНИ МЕСТА,НАЛИ ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ ПОРЪЧКИТЕ НА КЛИЕНТИТЕ СИ ТАКА ЧЕ ВЪОЩЕ НЯМА ДА СЕ ЗАКРИЯТ.ТОВА Е ВАША ЛАЖЛИВА ПРОПАГАНДА ЦЕЛ НАРОДА ДА СИ МЪЛ И ДА НЕ ВИ ИЗБЕСИ.НЯМА ТЕ ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ АМА ИМАТЕ ПАРИ ЗА КРЪЧМИ НОВИ МЕРЦЕДЕСИ ИЛИ БЕЕМВЕТА ИЛИ ДЖИПОВЕ,АЙ СИКТИР ЛЪЖЕЦ С ЛЪЖЕЦ,ЩОМ ВЕВРОПА НЕ СЕ ЗАКРИВАТ МЕСТА И ТУК НЯМА!!!
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези не искат добро за хората, искат да се набутат във властта и за това предлагат смешни и нереализируеми решения... без тези данъци държавата фалира!
15
1
 
8
 
! Отговори
7 преди 9 години
И 30% данък оборот за всички монополи, ако е данък печалба ще го крият мошеницте, но от другия няма де да избягат, пък ако офейкат, прав им път
14
0
 
8
 
! Отговори
Нооне преди 9 години
Това е отново хвърляне на прах в очите. Държавата харчи безумни количества пари и никой не държи сметка за това. При намаляване на тези разходи може да се намалят и данъците и така хората да са по-доволни. В България данъците са доста високи близо 40 % а не виждам да има нещо насреща. Подобни изказвания са чиста проба популизъм.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми всички ще се подписват на 400, другите под масата. Сивата икономика ще се разрастне, постъпленията в бюджета ще спаднат и така..
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз па искам да се спрат майчинските, а семействата с деца да не плащат данъци..
11
9
 
10
 
! Отговори
Astarot преди 9 години
Чии интереси защитават тези така наречени синдикати? За да направят това, ще трябва да се вдигнат данъците на хората с 1000 и повече лева заплата, което не е особено справедливо.Всички ползват едни и същи социални "блага", но и с плосък данък се плаща според дохода. Не е 100 лева на човек твърдо например... Ако направят така, че на 400 лева да не удържат нищо, а на 1500 лева да удържат 500 лева, давате ли си сметка, колко хора ще емигрират още? И то точно тези, които носят бюджета на рамене.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ниските заплати трябва да са поне двойни и всички да си плащат данъците - откъде на къде едни няма да плащат данъци, други осигуровки, а трети да плащаме всичко - без значение дали прогресивно или не - вземат по-малко пари, плащат по-малък процент, вземат повече, плащат малко по-голям, но все пак им остават много повече за харчене!?! Щял да фалира бизнеса - е га има покупателна способност, как ще фалира тоя бизнес в сравнение с когато няма такава, както е сега?!!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 500лв