Андреева сменила директора на „Пирогов” в „12 без 5“

Миланов: Това е позорен акт на отмъщение
7 авг 2014 07:51,
36
Андреева сменила директора на „Пирогов” в „12 без 5“
Снимка: Пирогов

В последния ден от управлението на кабинета „Орешарски” вече бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева е сменила директора на „Пирогов” Стоян Миланов. Това става ясно от документи, подадени в Търговския регистър, съобщи bTV.

Часове преди оставката на правителството да бъде внесена в деловодството на парламента на 23 юли, Андреева е подписала протокол за рокадата в лечебното заведение като едноличен собственик на капитала на дружеството. На мястото на Стоян Миланов е избран Христо Цеков.

Решението е одобрено от Съвета на директорите на 4 август, като "за" са гласували и тримата му членове - проф. д-р Веселин Василев, проф. д-р Димитър Раденовски и доц. д-р Христо Цеков.

„Аз разбрах по неведоми пътища. За мен това е един позорен акт на отмъщение, донякъде слабост управленска и лична злоба”, коментира пред bTV д-р Миланов късно вечерта в сряда.

„Това решение е взето под сурдинка, по тъмни доби, задкулисно, без да бъда уведомен. Не се съмнявам, че то е дошло и от една сграда на номер 20. В това виждам и определени позитиви, защото никой повече не може да ме асоциира с това позорно управление на Министерството на здравеопазването. Все пак аз се радвам, че днес всички видяха гърба на този случаен човек, не мога да го нарека колега, да си тръгва от сградата”, допълни още Миланов.

„Самият факт, че се случва по това време, говори много. Възможно е да съм настъпил и икономически интереси в болницата. Опитах се да направя доста прозрачни нещата в последната година”, каза още отстраненият директор.

Таня Андреева не е открита за коментар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
koni преди 9 години
A zashto shefa se izbira ot ministsra? Do koga pravitelstvata shte kadtuvat?
26
1
 
12
 
! Отговори
тони преди 9 години
Не се прави по този подъл начин.Друг е въпроса дали е трябвало или не,но не по този гнусен и задкулисен начин.Така както дойде тази така наречена министърка така си и отиде.Правете си сметка за какво същество става въпрос.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадец и алкохолик като чичо си
24
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бившата министЕрка е голяма професионалистка. Освен това е и красавица.
23
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
злобна комунистка
22
1
 
57
 
! Отговори
бф преди 9 години
Не само това, в 12 без 4 пък крадливата комундрело-депесарска *** е подписала договори за 13млн. лв. За бусове, други разходи да се направят на линейки и трети разходи за оборудване. Взела си е комисионните, а следващите да се оправят. Сметката я плащаме ние.
21
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не отклонявайте темата. Този вместо да плаче като вдовица за к.. , да вземе да разкаже как с любовницата си /шеф на обществени поръчки/ и чичо си /изкуфелия професор/ обираха болницата през цялото време! А сега олеле още малко , че има недовършени далаверки. И кой да го уведомява като се е скрил с болничен. А да има малко достойнсво бе! *** и гьонсуратлъка.
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Простащината няма аргументи. Тя има само просташки език, но уви той не обяснява нищо, не доказва нищо.Още по тъжно е, че е нелечима.
19
8
 
43
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 9 години
До Анонимен 22,изпълзяхте ли от дупките си пак,*** по форума?Ясно е защо анонимно пишеш,и мен ме било срам от такива тъпотии.Винаги всяко управление на *** и гъзолизците им има ефекта на голямо природно бедствие.И това не направи изключение.
18
4
 
15
 
! Отговори
до лекар преди 9 години
Не знам, дали си лекар, но знам, че правописът ти е на слаб второкласник.
17
43
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Решението е одобрено от Съвета на директорите на 4 август, като "за" са гласували и тримата му членове - проф. д-р Веселин Василев, проф. д-р Димитър Раденовски и доц. д-р Христо Цеков."Възможно е всичко, но е очевидно, че не си желан от Болницата, а не от Министъра.Такива министри ни трябват - такива които се съобразяват с мнението на колегите си, а не вземат еднолични решения заради собствения си интерес.Споко... идва Боко и никого за нищо няма да пита
16
7
 
80
 
! Отговори
Геро преди 9 години
Долна и жалка постъпка от една страхлива, некомпетентна и злобна ***. Какъвто и крадец да е шефа на Пирогов, това трябваше да стане с обяснения, с излагане на доказателства, така че ако е крал да отива на съд, което по-този начин и в този момент е невъзможно да се случи.По този начин това същество, дето се водеше министър се изпърдя за последно върху здравната ни система.
15
1
 
26
 
! Отговори
хм преди 9 години
Добре, че не смени директора на МБАЛ Киркович Стара Загора с още по-некадърен!
14
10
 
20
 
! Отговори
Lekar преди 9 години
Това е доц. Цеков от трета хирургия на Пирогов. Изключително добър и свестен човек. Не го бъркайте с този от други болници. Като човек работил в тази болница доста години на пълно удобрявам това! Едно нещо поне свърши тва абсурдно нещо наречено министерка!!
13
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам много сте се учудили от този акт. Всички правителства като си отиват правят едно и също - назначават удобни хора, които да спъват работата на следващите. Сякаш падате от Марс. Така беше при СДС, при царя, при Бойко, а *** не правят изключение естествено. Затова няма да мръднем и на крачка напред, защото няма никаква приемственост и се почва отначало. Българска работа, ама хич не става.
12
3
 
14
 
! Отговори
гого преди 9 години
САМО МИЛАНОВ ПОЗДРАВИ ОТ БИСТРИЦА
11
5
 
61
 
! Отговори
Боже, пази Бългаия! преди 9 години
Старото комунистическо-турско правителство е решило в последния момент не пази паметника Шипка, затова пък джамиите ще бъдат пазени. Тези хора всичките са за доживотен затвор. Всеки комунист е антибългарин и всеки подкрепящ БСП, подкрепя разсипването на България.
10
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Резултата от санкциите показва, че кутевчетата трвбва да работят по-две смени за същите пари - рублата пада и на края ще вземат петилетката за 2-3 месеца!
9
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е и на 05.08 в МЗХ посред нощите съкращаваха и правиха рокади, в МВР същото, в МРР пак!!Дядо ми разправяше на смъртния одър "Не давайте властта на млад спортист, стар артист и турчин комунист" пък ний все това правим!!! ТЕ създадоха олигарсите, ТЕ организираха мутрите,ТЕ написаха Конституцията, ТЕ окупираха прокуратура, съд и държавната администрация, превзеха ни от вътре тотално. Изхода е ВНС и президентска република, 100 депутата и Плевнята тихомълком както той си знае да ги обезкърви и
8
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тоз директор се мисли за незаменим.Самовлюбени, нагли и алчни нарциси!!!