Ненков сменя хора в бордовете на няколко болници

Върна уволнения от Андреева шеф на Фонда за лечение на деца
Обновена: 15 авг 2014 10:01 | 15 авг 2014 10:01, Камелия Цветанова
33
Ненков сменя хора в бордовете на няколко болници
Снимка: БТА, архив

Предстоят промени в бордовете на 3-4 големи  болници, съобщи по bTV служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков.

Сред тях той посочи Онкологията в София и болницата в Бургас.

Още по темата
„В правото на министъра на здравеопазването е да назначава там хора, които ще защитават интересите на държавата и на които има доверие. Това са служители на здравното министерство, а не са хора, които продават нещо на Женския пазар“, мотивира се той.

Ненков обясни, че предишният здравен министър Таня Анреева е назначила  в бордовете на болници хора от политически си кабинет, които трябва да си тръгнат с нея.

Служебният министър обаче отказа да каже дали има нарушения във ведомството от страна на Таня Андреева,.

„Текат проверки, следващата седмица ще кажа, не бива да говоря по схемата „една жена каза“, лаконично коментира той.

Ненков призна, че предварителните данни показват, че бюджетът на Фонда за лечение на деца е изчерпан. Заради това днес ще се срещне с финансовия министър, за да поиска средства от него, но отказа да се ангажира с прогноза колко ще даде Румен Порожанов и дали изобщо ще отпусне нещо. 

„Бюджетът на фонда, заложен в началото на годината, е бил 5 милиона лева, сега тече проверка, защото всички пари са похарчени и трябва да се види на кого е помогнато, дали са купувани от фонда консумативи, които се плащат от НОЗК“, разясни Ненков.

Той съобщи, че вчера следобед е върнал начело на Фонда  уволнения от Таня Андреева Павел Александров.

„По време на неговото управление фондът е работил по релси. Той може да оптимизира разходите, ако успея да измоля от финансовия министър пари, отивам с голяма кошница, пък ще видим той какво ще сложи вътре“, коментира здравният министър.

Според него вероятно ще се наложи и смяна на обществения съвет на фонда.

„В Спешна помощ има съмнения за нарушения в обществени поръчки, но повече подробности ще мога да дам другата седмица. Пример не мога да дам, но има вероятност да се спрат ремонти на спешните отделения в страната. Те ще бъдат направени по прозрачен начин“, съобщи още Ненков.

Той потвърди връщането на работа в Спешната помощ- София на директора Георги Гелев, когото Андреева опита да смени, но не успя, защото той излезе в болнични.

„Не го връщам аз, просто болничният му изтича и той се връща на работа. Готов е за работа, ще има сили да работим заедно и да измислим умни начини да помогнем на колегите, ще бъде гледан под лупа и той го знае“, коментира служебният министър. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 9 години
Разбира се, че не така. Но един специалист от нейният ранг и професионална насоченост в малко населено място няма да бъде полезна заради липсата на апаратурата с която тя работи. Вие можете да сте най добрият автомонтьор на на пътя без грам инструмент в ръцете сте безполезен. Образно се изразих разбира се с този пример. Пак повтарям не я искам в политиката и аз но се подразних от искането да бъде изпратена някъде си (реваншистки) на място където няма да бъде полезна. Тя не бе добър министър!
10
1
 
6
 
! Отговори
тони преди 9 години
До Do 3Тя може да е много добър професионалист-това не се оспорва.Но че си добър професионалист не означава,че си същия като човек,като министър,управител и т.н.Едното няма нищо общо с другото.В професията си човек може да е най-добрия,но като управител може да е пълен некадърник.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 6Нима в по-малките населени места не живеят българи или не плащат данъци? Според Вас там не живеят хора и нямат никакви права?
8
6
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 9 години
Да аз не казвам, че тя трябва да бъде в политиката но Вие искате да е пратят в девета глуха, там където няма да бъде полезна със способностите си( да речем в някое село, както вие предлагате). Не бива така на заядица да се действа в страната. Никой от нас гражданите не печели от това. Ако някой чуе Вашето предложение и го изпълни ще отмъстете на Андреева и тя ще пострада лично, но от това ще пострадат и много нейни пациенти и .......... кой пак ще плати общата сметка? НИЕ!
7
10
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Аз съм един обикновен червен ***. Ама ко да прая, глада е по-силен от тока! С Кутевите 20 лв. лошо ама без тях още по-лошо!
6
11
 
11
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Щом дойдоха: НИЕ НЯМА ДА УВОЛНЯВАМЕ ЗА 2 МЕСЕЦА!!!ЕДВАМ СА ВЕЧЕ ОТ НЯКОЛКО ДНИ А СЕ СКЪСАХА С УВОЛНЕНИЯТА И НАЗНАЧЕНИЯТА НА ТЕХНИТЕ СИ ХОРА НАВСЯКЪДЕ!!!!ЕТО ТОВА Е ХАРЕМА ГЕРБ БОРИСОВСКИ И ПОДЛОГАТА ПЛЕВНЕЛИЕВ 110%-ТОВ СЛУГА НА БОРИСОВ!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Do 3Вярвам Ви, но тогава да си работи като специалист а не с политика и кадруване!
4
4
 
9
 
! Отговори
Do 3 преди 9 години
Пиша като пациент на г-жа Андреева и мога да кажа, че тази жена помага на десетки хора всеки ден. Като специалист е невероятна.А до 3 лично: Защо лъха от Вас такава злоба, показваща само .......
3
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обезателно да разкара андреева в някоя селска болница превантивно!
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
:) Ще сменят тактиката на крадене !
1
12
 
14
 
! Отговори
ЕвроGAY преди 9 години
Селски бек гордо до знамето на ЕС.