Галъп: 43% от българите искат КТБ да бъде оздравена

Все още предпочитаме услугите на българските банки
20 авг 2014 16:40,
50
Галъп: 43% от българите искат КТБ да бъде оздравена
Снимка: архив Булфото

43% от българите искат КТБ да бъде оздравена от акционерите си, а 19% са за фалит на банката. Това става ясно от национално представително проучване на агенция „Галъп Интернешънъл“, проведено в периода 1-6 август.

Според данните на агенцията 33% от българите предпочитат да използват услугите на българските банки. Едва 18% пък изразяват желание да поверят доходите си на чуждестранни банки.

По данните на агенция Галъп доверието в банковата система е 27%, докато недоверието е 53%. Въпреки това едва 5% от анкетираните заявяват, че биха преместили парите си в друга банка.

Що се отнася до кризата с КТБ, всеки втори българин смята, че банката е жертва на политическа атака. С тази позиция не са съгласни едва 16% от анкетираните, което пък говори, че мнозинството не виждат проблема като финансово-икономически. От друга страна обаче, тази доминираща в общественото съзнание нагласа говори за волунтаризъм на властите. Оттук следват и повишени опасения от риск за фалит на други банки – 37% споделят такъв риск, а на обратното становище са 29%.

Независимо от високите нива на тревожност на масовото съзнание във връзка със състоянието на банковата система и действията на БНБ, все още доминира изчаквателната позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Вероятно 100% биха отговорили ,че биха си държали парите в български банки,но ако имаха пари.Като нямат и процентите са други.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГАЛЪП РЕФЕРЕНДУМ ЛИ ГО ИГРАЕ ? *** ДЕМОКРАЦИЯТА,ГАЛЪП ДО КОИ БЪЛГАРИ СЕ ДОПИТВА
18
0
 
2
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Защо не казват какъв въпрос са задавали? Да не се окаже, че са питали: Искате ли да си получите парите обратно? и да публикуват резултат: "Да, българите искат банката да бъде оздравена...."
17
1
 
5
 
! Отговори
KKK преди 9 години
Галъп нямат предсавителство в България ... така че кви са тея дето ги цитирате, незнам
16
0
 
5
 
! Отговори
43% ? преди 9 години
Анкетираха 3 658 945 човека ли бе?! Баси! хахахаха
15
2
 
12
 
! Отговори
Хо преди 9 години
Галъп....част от паричките Ви в КТБ ли са? Просто питам.......:)
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой вярва вече на галаб незнам
13
2
 
8
 
! Отговори
Blake преди 9 години
Искат те, само дето 100% от българите, имащи сметка там, ще си изтеглят парите в момента, в който отворят банката :)
12
3
 
14
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Галъп и М.Захариева колко стотинки са вземали за тази опашата лъжа? Въпросната банка е окрадена от същите тези, които искат да я" оздравяват"! Т.е. още един път да взамат същите пари, но по "законов" път тъй както по напълно "законов" начин окрадоха и опустошиха България! Тези са същите индивиди !
11
1
 
14
 
! Отговори
Коро багериста преди 9 години
През оная ми работа е какво ще стане с банката!Само да върнат на обикновенния работещ човечец спестяванията!
10
2
 
9
 
! Отговори
... преди 9 години
И кои са тия 43%!!!!???? Щото аз референдум за това дали да се оздравява или не банката не съм чул да е имало! Или може би това стъкмическо допитване на скълъп интернешанъл се е провело само сред служители и вложители на банката!?
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има една банка, която никога няма нужда от оздравяване - БУРКАНБАНК!Вярно е, че БУРКАНБАНК не дава лихви, но спестява нерви и пази здравето човешко, което е много по-важно от парите!
8
2
 
6
 
! Отговори
Контики преди 9 години
Галъп е клакъорска агенция и говори според платената поръчка. Ако допитването е правено сред клиентите на КТБ, резултатите са знижени.
7
3
 
17
 
! Отговори
честит преди 9 години
Що...Че на Веждито и Костоф са им малко парите, че от моя дбоб да им връщам парите?Има си закон - 100 000 евракис. Квото за тия - таквоз и за ония.АРРРРРЕЕЕЕ В КИРЕЧЧАААААААААААА
6
3
 
15
 
! Отговори
Баче Кико преди 9 години
Тия от СКАЛЪП интернешанъл как ги правят тези стакмистики и кои им вярва на тях???
5
0
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
А ИНТЕРПОЛ ПЪК ЗВУННАЛИ У ТЯХ И КАТО ВИДЕЛИ ЧЕ НЕ ДИГА ПРЕСТАНАЛИ ДА ГО ПРИТЕСНЯВАТ..ОСВЕН ТОВА НЕ ЗНАЕЛ ЧЕ Е НЕЗАКОННО ДА ОКРАДЕШ НЯКОЛКО СТОТИН МИЛИОНА..МИСЛЕЛ ЧЕ КАТО ОТЧЕТЕ НА СТОЛЕТНИЦАТА ЧАСТ СТАВАЛО ВСИЧКО СЪВСЕМ ЗАКОННО..ПЪК ТЕ ДА ПРИТЕСНЯВАТ ЧОВЕКА..Я ДА СЕ СТЯГАТ ВСИЧКИ И ДА СИ ПРОДАВАТ ЖИЛИЩАТА ЗА ДА СЕ СПАСИ БАНКАТА..ПОСЛЕ ЩЕ СИ ИЗТЕГЛЯТ КРЕДИТ ЗА ДА СИ ГИ ОТКУПЯТ ОБРАТНО И ГОТОВО..ВМЕСТО ДА РЕВАТ ЧЕ СА ГИ ОКРАЛИ..
4
4
 
28
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 9 години
Калъп Интернешанъл да спрат да пишат глупости - на 99% българи им е все тая за КТБ само вложителите са на друго мнение и то колкото да си изтеглят депозитите и ако успеят ... дим да ги няма и повече не ще и да чуят за тая банка!
3
1
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ СА НАЙ ДОБРИТЕ НА СВЕТА...БАЛКАНБАНК, ЗЕМЕДЕЛСКА..ПЪРВА ЧАСТНА..И ТАЗИ ПОСЛЕДНАТА..НЕ И СПОМЕНАВАМ ИМЕТО ЧЕ НАЛИ ИМАШЕ НЕЩО ЗА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ АКО ГОВОРИШ ЗА ФАЛИТА И..ТЯ НЕ ПЛАЩА НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ ЗА ДА МОГАТ ДА СПЕСТЯВАТ ПО ДОБРЕ ЧЕ ИНАЧЕ ЩЕ СЕ РАЗПУСНАТ ДА ХАРЧАТ..НАЙ ДОБРИТЕ БАНКИ СА БЪЛГАРСКИТЕ ОСОБЕНО ПРИ КОМУНИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ..1996-97 И А ПЪК НАПОСЛЕДЪК..А ПЪК ЩЕФЧЕТО НА КТБ НЕ СЕ КРИЕЛ..ПРОСТО НЕ ЗНАЕЛ ЧЕ ГО ТЪРСЯТ КАТО ГАЛЕВИ..
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо няма една българска медия, която да заяви, че нещастната кампания "купувай българското" не е релевантна... Явно повечето българи все още смятат, че живеем в соц-а... възможно ли е ябълки от Полша да са по-евтини и по-качествени от скапаните български ябълки?! Всеки жадува за "български сочен домат"... българския одмат е скапан и негоден за консумация... Това, че нещо е българско, не означава, че ви носи повече ползи.. напротив - обикновено носи негативи!!
1
2
 
3
 
! Отговори
Va Bank преди 9 години
Ne iskam da q ozdravqvat. Iskam da q obezglavim, nared s ostanalite banki !