Чудо няма да направим, но поне да сложим основите!

Малеева: В България няма култура на спортуването
Обновена: 22 авг 2014 15:50 | 22 авг 2014 15:48, Веселина Йорданова
20
Чудо няма да направим, но поне да сложим основите!
Мануела Малеева. Снимка: архив, БулФото

За два месеца чудо няма да можем да направим, но поне да сложим основите, се надява съветникът на премиера Георги Близнашки по въпросите на спорта Мануела Малеева. Вчера премиерът обяви екипа си, в който са общо 10 съветници.

Според Малеева за краткото време, което има служебният кабинет, могат да се поставят основите на някои неща, които редовното правителство да поеме.

Още по темата
“Евгения Раданова е изправена в момента, както и моного други министри, пред спирането на порочни проекти, които са подписани в последния момент, Трябва да се установи строг контрол на това къде отиват парите на данъкоплатците”, обясни тя пред БНР.

Поканата да стане съветник дошла от премиера Георги Близнашки. “Имах два дни да помисля, така че трябваше много бързо да реша. Не мога да кажа, че това е било някаква цел или някаква истинска мечта, тъй като досега не съм си представяла, че бих навлязла наистина в политиката”, обясни тенесистката.

Мануела Малеева смята, че това ще е хубав опит за нея да види как се случват нещата.

“Също така исках да заявя моята позиция, особено след всичките протести, че искам по някакъв начин да се ангажирам с това, което се случва в България”, обясни тя, но беше категорична, че това не е своеобразна награда за участието й в миналогодишните протести.

На въпрос, кога за последно е играла тенис, Малеева отговори: „Онзи ден“. Тя уточни, че не играе тенис редовно, но следи спорта, защото е нещо, с което е израснала.

Мануела Малеева каза, че й се иска много повече да се развие масовият спорт у нас.

„В България няма култура на спортуването. По статистики България е страната в Европа, в която най-малко се спортува“, посочи тя и допълни, че се надява спортът да се развие повече в училище и в малките населени места.

Според нея е безсмислено на спортист като Григор Димитров да се дават пари за олимпийски подготовки, „защото той има, каквото му трябва“.

„В момента е безсмислено да се дават наградни фондове на състезателки, които са милионерки, това много често са пари на данъкоплатеца, вместо да бъдат сложени на места, където спортът може да се развие дългосрочно“, обясни Малеева.

В момента Мануела Малеева все още е в Швейцария, където живее от години, но от 1 септември ще бъде в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Потомци, вий напразно ще се ровитедокрай едва ли ще узнайте вийкогато се наливаха основитекакъв живот живяхме ний.
15
0
 
1
 
! Отговори
Баце Коце преди 9 години
Като начало г-жа Малеева може да коригира цените за тренировки на деца в нейния и на майка й Юлия Берберян комплекс. Щом са токова загрижени за детския масов спорт, да помисли колко деца могат да плащат по 60-70 лв. на час, за да тренират тенис на кортовете на Малееви. И да си спомни тя и сестрите й колко са плащали преди години, по време на гадния комунизъм, за да играят по цял ден на кортовете на ЦСКА, където майка им беше треньор на държавна заплата.
14
2
 
1
 
! Отговори
Иван Иванов преди 9 години
Самонадеяна госпожо,защо се пъхате където не ви е работата и бързате с "компетентните" си съвети?
13
0
 
3
 
! Отговори
ППЛ преди 9 години
ОЩЕ, ОЩЕ ТРЯБВА ДА НАЗНАЧАВА БЛИЗАШКИ, САМО ЗА ЕДНА-ДВЕ ЗАПЛАТИ НО ОСНОВИТЕ НА БЕДНОТИЯТА ЗА НАРОДА ЩЕ БЪДЕ ПОСТАВЕНА . НАПРЕД МАФИЯ, ЗА ГОДИНА ЗАБРАВИХМЕ ЗА ВАС
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СРАМ ме еНе разбрах само, от какво те е срам.Че майка и е била царедворка? Че "тая пък" се е закачила за "протестърите"?Че можещите се занимават с бизнес?За да те е срам от нещо, трябва да имаш поне някаква вина или заслуга, че е станало...
11
1
 
6
 
! Отговори
миро преди 9 години
Тя майка и смени апартаменти ,беше първа на протестите е сега се асребрява,нищо не е забравено всичко се връща шалом арменке
10
2
 
10
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Тази си хвърли българското гражданство още на младини и стана швейцарка, пък сега ще ми идва тук да ни съветва! Но явно при проф. лизнашки ще видим какви ли не "чудеса"...
9
1
 
4
 
! Отговори
Идеално преди 9 години
Беден народ ама и *** !
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно сестрите Малееви нямат право да говорят.По времето на комунизма кортовете на ЦСКА се затваряхаза простостмътните и се ползваха само от Берберян - майка имкоято на държавна заплата тренираше само дъщерите си.Те достигнаха до толкова висока класа поради таланта си,майка им, която се занимаваше само с тях (а се водеше треньор на всички деца)и скъпата техника на времето за изстрелване на топки,която въпреки на ЦСКА се ползваше предимно от Малееви.След успехите си, те естествено не дадоха и лев на държавата и ЦСКА.
7
2
 
1
 
! Отговори
Do 5 преди 9 години
I MEN ME E SRAM CHE SI BUGARIN!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
опитът за поставяне на начало е също начало. аз все още си мисля, че благодарение на всичко случило се до ден днешен и въпреки това все още има малцина, които Виждат, че сме стигнали до края на ул. без изх. и няма начин да се продължава по този начин, по който до сега се правеше - "с *** газ напред!". може би това звучи налудничаво, глупаво и наивно, но аз разчитам много на такива хора. поставете Природата на първо място. тя никога няма да ви подведе в решенията ви, колкото и заплетени да са
5
2
 
10
 
! Отговори
СРАМ ме е преди 9 години
Скоро ще се откажа от вг гражданство.СРАМ ме е че съм бугарин!На Мануела майка и беше ''царедворка'' тая пък се закачи за протестърите.Отврат!Само некадърниците напират за политически постове.Можещите хора си гледат бизнеса.
4
2
 
8
 
! Отговори
още се чудя преди 9 години
какво начало ще поставят, след като тези трябва да организират избори. Аз ли грешно чувам или те грешно говорят. Само след 1.5 месеца целокупният материал ще потъне в следващото безвремие и ще ги забрави безвъзвратно.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една от най-големите грешки в подледните 20 години - тръгват да учат децата да спотуват повече. В грешната възрастова група се насочват. Според мен тези които трябва да насърчават повече да спортуват са родителите на тези деца. Ако едно дете види родителите си да отделят време за спорт, то и то би отделяло повече време за спорт. Но ако види родителите си да стоят пред телевизора, да се наливат често вечер и да дремят по кафенета, то какво би копирало детето от подобни родетели?
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повечето "култура" се замина след 1990 г.
1
7
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Бяхме го...забравили Мануелчето.Сега разбрах,че и тя се...притеснявала за България.Не си спомням добре,ама май има швейцарско поданство.Без туй се...гласимда ставаме...Швейцария на балканите,а тя има...опит в това...отношение.