За ученика: Пускат мобилна "ковачница" за книги

Целта е българските класици да станат по-достъпни
14 сеп 2014 10:43, Анисия Иванова
11
За ученика: Пускат мобилна "ковачница" за книги
Снимка, архив Булфото

Мобилна "ковачница" за книги мотивира българските ученици да четат повече. Напълно безплатно мобилно приложение стартира разпространението на учебна литература за българските ученици, пише БТА, позовавайки се на създателите му.

BooksForge (Ковачница на книги) дава възможност на читателите да свалят приложения с безплатна литература от поредицата "Българска класика". Целта е да се улесни достъпа на учениците до учебна литература и възможността да се четат произведенията във всеки удобен момент - в метрото или автобуса на път за училище, вкъщи, на разходка в парка или дори в междучасията.

Компанията, разработила приложението, се надява, че по този начин произведенията на Ботев, Вазов, Дебелянов, Вапцаров и всички български класици, ще са не само по-достъпни за младежта, но и по-интригуващи.

Приложението ще се отваря през мобилен телефон или таблет. Освен това съществуват и опции като запаметяване на страницата, до която е стигнал читателят, и възможност за споделяне на любим цитат в социалните медии и месинджърите.

За да бъде улеснено още повече четенето и превърнато в изключително приятно забавление разработчиците дават шанс на читателите да избират между дневен и нощен режим, сила на подсветката, шрифт и големина на текста, както и улеснено преминаване от една глава в друга по избор от съдържанието.

За да ползват учениците приложението, не е необходимо да свалят никакви допълнителни четци или програми.

Решихме, че най-практично ще бъде, ако всяко произведение се разработи като самостоятелна апликация, така че потребителите да могат да преценяват коя творба да запазят и по този начин да си създадат собствена мобилна библиотека.

В момента всички книги са достъпни само за Андроид и могат да бъдат открити както по заглавие и автор, така и по ключова дума в Google Play Market.

Това е едва началото, така че читателите могат да очакват от нас всеки ден да обогатяваме библиотеката, каза за БТА Бояна Попова - създател на проекта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой каза, че е на МОН? До колкото пише в статията, става дума за инициатива на частна компания... И едно дете да замени ANgry Birds с това приложение, ще е успех!
6
2
 
1
 
! Отговори
KUK преди 9 години
BOIKO SI PIE KAFETO S DOGAN PA RESHIL DA GO POPITA:ABE TI KATO VIDEN HIDROGEOLOG KAKVO IZMISLI.OTGOVOR S BODATA MOGE DA SE GASI POGAR.BOIKO:A SEGA KATO VIDEN ISTORIK ZA KAKVO PISHESHDOGAN:PISHA ZA UCEBNIK PO ISTORIA,,POLOGENIETO NATURCITE POD 500G.BALGARSKO ROBSTVO.AMA BALGARITE SA BILI MNOGO LOSHI BE BATE BOIKO MNOGO IZMACVALI TURCITE.TRIABVA DA SE KAGE NA BALGARSKIA NAROD CE MNOGO E BILO LOSHO POLOGENIETO NA TURCITE V BALGARIA.A DOGANE STOI,AKO DPC MI POMOGNE ZA KOALICIATA AZ SHTE TI POMOG
5
1
 
2
 
! Отговори
BG преди 9 години
Хайде сега МОН да каже колко пари изръси за тая простоия ! В интернет четци на електронни книги, при това безплатни колкото искаш, всеки текст в обикновен тхт или doc формат може да бъде използван ! Кое налага необходимостта от създаването на подобно нещо ?! Отговор - някой "наши" хора да вземат едни пари от данъкоплатците а от МОН да отчетат "колко са модерни и загрижени за децата" !!!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един да се възползва и да почне да чете, все е добре. Освен това може пък да стане модерно :) Явно е, че съм оптимист :)
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Link:https://play.google/store/apps/developer?id=Books+ForgeНе мисля, че не се чете защото нямат лесен достъп до литературата. И аз не четях докато бях в училище, но после открих, че имало и интересни книги.
2
4
 
1
 
! Отговори
Нереалност преди 9 години
Е как да четеш на телефона в градския транспорт?
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то и сега има моята библиотека, ама някой трябав и да чете, нали?