Възраждане на индустрията иска КНСБ от бъдещата власт

Те настояват политиците да намерят успешна формула на управление
Обновена: 17 сеп 2014 14:08 | 17 сеп 2014 12:50, Камелия Цветанова
8
Възраждане на индустрията иска КНСБ от бъдещата власт
Снимка: Булфото, архив

КНСБ очаква от бъдещите управляващи на страната ни да разработят и осъществят целенасочени мерки и действия в две приоритетни сфери - възраждане на индустрията и заплащането на труда. Това се посочва в позиция на Изпълнителния комитет на КНСБ във връзка с парламентарните избори в България на 5 октомври 2014 г, изпратена до медиите.

Според синдиката за възраждането на индустрията трябва да се стимулират вътрешните и външни инвестиции, да има държавно финансиране и публично-частни партньорства и да се усвояват европарите.

КНСБ смята, че това е важна предпоставка за преструктуриране на българската икономика към нови високотехнологични производства с висока добавена стойност и за създаването на трайни и качествени работни места, която трябва да се оползотвори по най-добрия начин.

Според КНСБ заплащането на труда е необходимо да бъде разбирано като конкретни параметри за обосновано догонващо нарастване на доходите от труд, но и като последователно провеждана политика по ясни задължителни правила - от оценка на всяко работно място, отчитане на индивидуалния и колективен принос чрез адекватни системи на заплащане на труда, до стимулиране и логистична подкрепа на колективното трудово договаряне на всички нива на социално партньорство.

От КНСБ заявяват, че въпреки очерталите се сложни конфигурации на парламентарно представителство и варианти на управление, успешна формула със сигурност може и трябва да бъде намерена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българина не може да проумее, че не е проблема в цената на тока, а в ниските доходи.Да не говорим, че увеличението идва не от друго, а от едни договори подписани от нашите управници с едни конкретни тецове и едни веи-та.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Възраждане на индустрия с по скъп ток не се прави, защото цената на тока се калкулира в цената на стоките и услугите. А когато тока се разпределя от представители на чужд бизнес не се надявай този който разпределя да ти държи ниска цена за да го конкурираш свободно на международните пазари. Докато енергията и водата не станат приоритет и собственост на български държавни компании в БГ индустрия и развитие няма да има. Но така е в колониите, бачкане за без пари и така нататък, знаете си ...
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КНСБ говори за пред медиите само за да отчита дейност и за това да взима пари. Нямат никакво влияние над политиката - каквото би трябвало да имат като синдикат, за да защитават народните интереси. Единственната им политическа дейност е да замазват очите на хората и да се правят, че критикуват политиците, а всъшност от тях не сме видели никакви мерки, за да се постигне подобрение на живота на българите. А уж защитавали нашите права. По-скоро защитават техните си заплати.
3
0
 
5
 
! Отговори
j преди 9 години
това трябваше да го искат от предишната власт. Индустрия в смисъл тежка през 21 век е нещо като коневъдство през 20-ти не е съвсем излишно, но не е приоритетно.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Възраждане на Българската индустрия ?След тоталното сриване !От кого ? Всеки е зает с кражби и предателство на Българските интереси !!
1
0
 
10
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Най големите виновници за това състояние на дъържавата са синдикатите .Няма такива нагли и алчни дупедавци защитаващи само интересите на монополите. А хората са при тях само в държавните институции заради облагата от 5 - 10 дни отпуск повече.