Фирми от Европа набират работници на борса в Бургас

Холандия търси инженери и ИТ спецове, Италия - персонал за хотели
19 сеп 2014 07:22, Анисия Иванова
15
Фирми от Европа набират работници на борса в Бургас
Снимка, архив Булфото

Талантливи българи могат да започнат работа в големи компании. На международна трудова борса в Бургас на 10 октомври представители на европейски фирми ще се срещнат очи в очи с кандидатите, пише в днешния си брой вестник "Стандарт". 200 компании пък се включиха в Алианс за младежта, който може да даде шанс за кариера на 100 000 млади хора.

Поне 250 работни места за българи в австрийските ски курорти ще бъдат предложени на най-голямата международна трудова борса у нас. Тя ще се проведе в културен център "Морско казино" в Бургас.

Представители на хотелски комплекси в Австрийските Алпи ще подберат само хора с квалификация, опит и добър немски и английски за сервитьори, бармани, готвачи и камериери. Над 100 пък ще са офертите в областта на хотелиерството и ресторантьорството през зимния сезон в Германия. Там също се търси квалифициран персонал за готвачи, сервитьори, рецепционисти и работници за вериги за бързо хранене. Заплатите в туризма в Австрия са по-добри от тези в Германия, но там се работи повече, включително и събота или неделя, обясниха от българската Агенция по заетостта.

Възнагражденията на камериерките тръгват от 1300 евро, а сервитьор взима около 2200, но с 54-часова работна седмица. Офертите за готвачи варират от 2100 евро до близо 2600 евро за готвачи в зависимост от категорията на ресторанта и позицията в кухнята. Австрийските работодатели осигуряват настаняването и храната. В Германия обаче невинаги това е ангажимент на работодателя. Възнагражденията там за сервитьори и готвачи варират от 1500 до 2200 евро. На помощници в ресторанти за бързо хранене се плаща между 1200 и 1500 евро. 

"Възможностите не се изчерпват с публикуваните оферти. От опит знаем, че появят ли се качествени кандидати, всички биват наемани", обясниха от Агенцията по заетостта. За поредна година агенцията и европейската мрежа за търсене и намиране на работа EURES организират в Бургас международна борса в края на летния туристически сезон.

Затова и акцентът в офертите на работодателите са хотелиерството и ресторантьорството в европейски страни през предстоящия зимен сезон. Назначенията започват от началото на декември, но преди това кандидатите трябва да минат на интервюта. Договорите обикновено са за 6 месеца.

Близо 50 младежи на възраст до 29 години пък може да заминат на едногодишен стаж в италиански хотели и ресторанти. Тази възможност за първи път дава програмата "Your first EURES Job" ("Първата ви работа по EURES"), чийто представител у нас е "Manpower - България".

"Заплатите няма да бъдат по-различни от тези, които взимат местните работници в туристическия бранш", посочиха от Manpower. На трудовата борса в Бургас атрактивни възможности за работа ще се предлагат и в други сектори освен в туризма. Холандската компания "Eastmen Human Resources B.V." представя 50 свободни работни места за различни специалности техници и инженери в корабостроенето в Холандия.

Търсят се заварчици, инженерни, технически кадри, ИТ специалисти, химици, фрезисти. Обещанията са за високи заплати, съобразени с тарифните договорености за бранша и професиите, и настаняване с всички удобства. Договорите са срочни, но с възможност за удължаване. Изискванията - поне 3 години опит, притежание на сертификати, добър английски или немски.

Една от най-големите агенции за трудово посредничество в Германия "Unique Personal Service GmbH" търси за свои клиенти 50 товарачи за летището в Мюнхен. Възнаграждението е 9 евро на час, но има възможност за премии и безплатни купони за храна. Агенцията ще обяви свободни работни места и за ел. техници, мотокаристи, фрезисти, специалисти мехатроника и други с надница около 13 евро на час.

От Чехия частният посредник "MAT Consulting S.R.O." търси сезонни работници за бране на ябълки и круши и за изработка на новогодишни украси. EURES Италия пък предлага работа за научни работници - приложни математици или инженери с научна степен с английски език.

"Sutherland Global Services", една от най-бързо развиващите се международни компании за аутсорсинг, е избрала Агенция по заетостта за свой партньор при намирането на служители за офисите й в София и Бургас. Кандидатите трябва да владеят английски плюс втори чужд език - руски, немски, френски, холандски, скандинавски. Търсят се най-вече кандидати за техническа и софтуерна поддръжка в колцентрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Бургасработаборса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте само лицето на жената: -Ееее ми нямаме повече места, кой се уредил се уредил...
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Търсят IT специалисти за 1500 евро .. И то добри..
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тлантливи българи могат да започнат работа в големи компании. Който не работи за чужденците не е талантлив.. *** умни и красиви ..
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре дошли в ЕС. Вместо да се създават работни места у нас всички които могат да правят нещо ще ги изпратим при белите хора. И така до пълното затриване на България
9
1
 
23
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
До всички кандидати.Безплатен обяд няма.Успех на всички.
8
3
 
27
 
! Отговори
Катя преди 9 години
Холандия?! Че те нали бяха твърдо против отпадането на работните визи за българи?! Да си наемат холандци тогава!!!
7
1
 
17
 
! Отговори
Jon преди 9 години
До бг в България се пише на кирилица.
6
0
 
45
 
! Отговори
Gogo преди 9 години
Не пишете само колко се взима, а и колко струва напримерно една квартира! Някой дето много не милси ще вземе да сметне, че бързо ще забогатее като сертитьор :). С 1200? ще живее толкова добре в Австрия колкото с 500 лв. в България. Поздрави от Германия и успех на всички кандидати!!!
5
6
 
22
 
! Отговори
bg преди 9 години
Vsi4ki kandidati trebva da kazvat 4e Batashkoto Klane e izmislica.
4
6
 
22
 
! Отговори
bg преди 9 години
Vsi4ki kandidati trebva da kazvat 4e e imalo evreiski genocide,no ne e imalo armenski genocide.
3
6
 
20
 
! Отговори
bg преди 9 години
Vsi4ki kandidati trebva da kazvat 4e Svobodnata Siriiska Sunitska Orda e demokrati4na.
2
6
 
21
 
! Отговори
bg преди 9 години
Vsi4ki kandidati trebva da sa protiv nezavisimostite na Shotlandia,Katalunia,Baskia.
1
5
 
18
 
! Отговори
bg преди 9 години
Sledvashtia put 4e bude v Kiev.