Алма матер приключи с приема, 261 места останаха празни

Четвърта цедка не запълни със студенти СУ
Обновена: 25 сеп 2014 11:29 | 25 сеп 2014 07:46, Александър Попов
44
Алма матер приключи с приема, 261 места останаха празни
Снимка: Булфото, архив

Финалното четвърто класиране в Софийския университет не успя да запълни план-приема за студенти броени дни преди да започне новата учебна година.

Останаха 261 незаети места, като след последната цедка са приети още 337 първокурсници, съобщава в. "Монитор".

Противно на очакванията, че на финалния тур кандидатите ще бъдат записани с много нисък бал, някои от новоприетите са демонстрирали много високи резултати.

С бал от 29,72 от максимален 30 е приета кандидат-студентка в специалност „Публична администрация, което означава, че момичето е имало само отлични оценки. С бал 29 от максимален 30, пък се е класирал мераклия да учи философия.

С оценки около „Добър” и „Много добър” от матурата или изпит са приети студенти в специалности като педагогика, журналистика, международни отношения, социология и др.

С бал 28,11 от максимален 30 пък е приета кандидат-студентка в специалност "Българска филология", което надминава някои от резултатите на първо класиране.

С най-ниски оценки са приети кандидат-студенти в специалностите арабистика, иранистика, новогръцка филология, теология.

До петък включително новоприетите студенти на финалното четвърто класиране трябва да се запишат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
3
 
! Отговори
pronto преди 9 години
Дали това е осакатило България - съмнявам се. Че е била много порочна практика, да. Но имаше ред, сега свободия до шия. Нито едното, нито другото е добро. Разграбена страна с прокуден народ и едни огризки останали, но все пак достатъчни да хранят с поколения гребдпсбспндсватакарзс и прочие проекти. За утеха не сме сами, вземи Сърбия, на същия хал са. С разликата, че са малко по-прагматични и са на двата стола русе-ес/сач. Но и това не вечно...Песимист съм, в глобален план-нищо добро.
9
0
 
47
 
! Отговори
Хахахаха преди 9 години
С бал 28,11 от максимален 30 пък е приета кандидат-студентка в специалност "Българска филология", което надминава някои от резултатите на първо класиране.През 2004 ме приеха Българска Филология в СУ с оценка 3.13. КолЯгите ми пишеха "лотка" и "убразование". Сега сигурно учат децата ви. Честито...
8
7
 
25
 
! Отговори
През последните 25 г преди 9 години
имаше и безхаберие, и алчност за печалби, вследствие на което се нароиха висши училища, достатъчни за държава, 10 пъти по-голяма от нашата. Изпонаписаха се и учебници, дето ти иде да ги вземеш и да ги хвърляш по главите на авторите им.Не може да бъде забравена обаче ситуацията отпреди 30-40 г., когато във ВУЗ, по параграф, даващ предимство, човечета от т.нар. изоставащи окръзи влизаха да следват с бал 12 при максимален 24, а софиянче с бал под 22 не можеше да се класира. Това осакати България.
7
11
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Я стига си цвъкал едно и също под различни имена бе, гербераст долен!
6
15
 
10
 
! Отговори
юрист преди 9 години
Искам всички червени *** , а и другите хора да помислят върху следното. След всичките злобни и просташки приказки за Б. Борисов и ГЕРБ , той се откаже да прави правителство. Какво следва-правителство на БСП и ДПС , но нали самите те се отказаха от властта и какво правим. Нищо но от сърце. Умишлено не коментирам разни партийки с мерак за власт. Айде сега кажете какво да правим по конституция, а не по празни приказки.
5
1
 
36
 
! Отговори
pronto преди 9 години
Тепърва ще се усещат ударите по цялата държава от безхаберието през последните 25г. Да припомним, че 2 милиона БЪЛГАРИ, не цингори, а способни хора са напуснали страната. Как да се запълнят тези бройки в унито? А как ще се плащат пенсиите, като няма кой да ги изработи и пенсионерите ще станат повече, мн.повече от работещите. На заеми ли ще е караме?, докога? Абе батак...А иначе говорим за избори, атаки, депесари и подобни герберари, та който и да дойде шанса е (0)
4
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 2014 г са завършили 11-ти клас 52000 зрелостници. 10 000 от тях вече заминаха да учат в чужбина.Остават 42 000 ЗАВЪРШИЛИ средно образование. Завършили със 6, с 5 , 3, със 3 . Има и такива дето са завършили със 2 на матурите. За тях има 72 000 места във ВИСШИТЕ НИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ.За 42 000 човека има 72 000 места за 1-ви курс !!!!!!!??????????Хвала на таквизи виШисти ! Хвала на таквози Убразование !Хвала !
3
13
 
7
 
! Отговори
i sega? преди 9 години
ВЕДНАГА ОСТАВКА ОТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ! ТЕЗ *** ШЕ НИ ВКАРАТИ ВЪВ ВОЙНА , ЩЕ НИ ВДИГНАТ И ТОКА,ЩЕ ОШМУЛЯТ БЮДЖЕТА И КАКВО ЛИ НЕ! НЯМА ЛИ НЯКОЙ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ДА ВЛЕЗНЕ В ТОЗ НАШ ПАРЛАМЕНТ И ДАСИ ПОГОВОРИ МАЛКО С ТЕЗИ ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ ?
2
1
 
1
 
! Отговори
Az преди 9 години
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%BC%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как да има студенти? 1995-1997 година при управлението на Виденов деца не се раждаха