Бойко Борисов блокиран 8 часа на пътя

С очите си видях, че шофьорите са излезли неподготвени за зимен път, каза Борисов
Обновена: 26 окт 2014 07:31 | 26 окт 2014 07:30, Елка Василева
466
Бойко Борисов блокиран 8 часа на пътя
Снимка: Булфото

В зимния капан на пътя попадна и Бойко Борисов, който остана заклещен 8 часа на магистрала „Хемус“, пише „Преса“.

В 7,30 сутринта вчера той тръгнал от София за Ловеч за откриването на приземния храм на новостроящата се катедрала в града. За нея от ГЕРБ дарили средства, а той обещал на Ловчанския владика Гавриил да присъства на светата литургия.

Малко преди Севлиево обаче автомобилът на Борисов попаднал в задръстване, породено от завъртели се на пътя автомобили. „Бързах да стигна навреме, но не успях. Както всички хора, и аз затънах. Спрях 5 снегорина, но какво от това? Те седят с мене, не могат да минат. Ходих на две бензиностанции, та си купувахме кафета, какво да правим. Четири часа чакахме на едно място, изпуснах службата в Ловеч. Обърнахме колата за София, върнахме се чак следобед. С очите си видях, че шофьорите са излезли неподготвени за зимен път“, заяви гневно пред „Преса“ Борисов.

Не можем да твърдим сега, че снегът отново ни изненада, защото този път всички институции предупреждаваха, че идва ураган, каза още Бойко Борисов. От сутрин до вечер медиите призоваваха хората да си сменят летните гуми, да не тръгват на път. Няма разумен човек, който да не е бил наясно със ситуацията, посочи той.

„И какво видях днес - дори и професионалните шофьори на рейсове и тирове тръгнали без вериги и с летни гуми. А като се завъртят на шосето две коли и застанат напряко - всичко приключва, при двупосочен път никой няма шанс. Нито снегорин може да стигне, нито влекач да изтегли закъсал автомобил. А снегът не е голям, на много места бе едва 2 см“, разказа Борисов.

„Гледах сутринта и се отчаях. Слязох от колата, питам го един защо си тръгнал с летни гуми, а той ме гледа и нищо не може да ми отговори. Нормален човек не може да постъпи така лекомислено, а то е масово явление. Просто вдигнах ръце. Такива ли сме българите? Безотговорни! И пак ще обвиняваме държавата. Каква организация да създаде държавата, когато хората не могат собствения си транспорт да организират!“, каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е просто господин Борисов заплатите са толкова мизерни че човек не може да си позволи да има и летни и зимни гуми какво толкова ти е чудно
291
8
 
39
 
! Отговори
Хм преди 9 години
Добре бе, Боче, водачите били виновни - Ок, ама къде са пътищата за които наряза километри лента, а?
290
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен380 Пиши на български, а не на маймуница.
289
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този едно време щеше да лови ,,всяка една снежинка ,,. Следва продължение!
288
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ъхъм всички са с 130лв. пенсия/а въобще има ли все още такава пенсия?/изглежда в тая държава всички са на мин.и то за старост пенсия ама и тя мисля е по-голяма т,.тц,тц,дедо ти Ваньо не го мисли той с такава ниска пенсия нЕма да ръгне по снеговете с ....каруцата,ей това атакисти,крайно леви,крайно десни и не знам си какви крайни сте в състояние на диагноза и то постоянно,така си дрънкате и на лапавица и на дъжд
287
13
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не харесвам Бойко, но в случая е абсолютно прав - такива сме си и затова заслужаваме такива като него (справка: "Ало Ваньо...")
286
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, как да просперира една държава с ***, които не спазват елементарни правила при пътуване в ЛАУ...? Как да се развива щом има толкова тъпани, които гласуват за ДПС, бАтака, ББЦ, БСП и АБВ...?
285
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българина вчера отново доказа, че е уникално ***... Тръгнали с летни гуми в сняг... Самоубийство от глупост...
284
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да пишете всякакви глупости но които е пътувал вчера знае каква е ситуацията.Ноне са виновни хората ,кои в България спазва законите и правилата? Никой.Затова всеки прави каквото си иска-анархия.
283
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами другия път да си направи параклис в собствения двор в банкя и да си реже ленти по всяко време. малко ще паднат оборотите на кафе машините по пътя, но пък ще спести 8 часа време за футбол, да наругае станишев и да свали кръвното..
282
8
 
28
 
! Отговори
керванът си върви.. преди 9 години
заради някакви протестиращи, полицията бие и ми цапа моя асфалт с кръв. заради някакви нещастници с летни гуми, не мога да отида да си отрежа лентичката. това ако е живот...
281
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мда, крайността на изказваниятя е показателна за доверието към тези нещастници. Още не са дошли на власт, и черните Тойоти почнаха да се надпреварват пак. В петък вечерта 3 двойки профучаха покрай мен точно на Хемус.
280
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
'...Слязох от колата, питам го един защо си тръгнал с летни гуми, а той ме гледа и нищо не може да ми отговори....'ако не бяха гардовете от нсо, вероятно щеше да ти отговори с брадвата в тиквата. и сигурно бая се е позамислил човекът, ама е проявил разум. или като няма хляб, да ядат пасти - няма заради някакви бедняци да си пропуснем рязането на лентичката:)
279
7
 
34
 
! Отговори
до даниел преди 9 години
това 'като нямаш зимни гуми, няма да караш' го кажи на дядо ти ваньо от сусурлево с 130 лв пенсия, без ток, селски магазин, аптека, лекар. или на кака ти мария, която току що са я изнасилили и пребили 'социално слаби', защото най-близката незакрита болница е на 80 км по черен път с дупки. мислете с главите си бе, хора, не всички са тръгнали из този сняг нарочно да правят задръствания. да не говорим, че една магистрала трябва да се чисти денонощно и грам сняг или лед да няма по нея.
278
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този верно е голям ***.При такъв сняг с летни гуми е норчално да се кара, само някой трябваше да излезе и третира пътя с препарат.Те обаче мислят за мръвката само.
277
2
 
33
 
! Отговори
ашколсун бе ганьо:) преди 9 години
аз викам отишъл да посади дръвче, да поговори с някоя старица на село, наш винету тръгнал да реже ленти пак. и му прецакали снимките пред камера. ами що не направихте и хемус?
276
3
 
30
 
! Отговори
кас преди 9 години
да мре в кофата за *** -тиквата долна.
275
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Англия (не Великобритания), чиято територия е малко по-голяма от България, има 100 действащи летища; хората ползват самолет дори и за 150-200 км разстояние, макар че има 2 магистрали между съответните градове. И билетите им са 80-100 лв, което на нашия стандарт означава около 10 лв. (минималната заплата в Англия е 130лв на ден!!!). Който е ходил, знае и за каква жп инфраструктура става дума - хиляди влакове и автобуси по всяко време във всяка посока. Аа, и безплатни магистрали с 4 платна. Ние?
274
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да дойдат Бистришките Тигри да го спасят
273
2
 
29
 
! Отговори
Avraam преди 9 години
I slezna Boiko sred chovezite i im reche "Kupete si zimni gumi be maskari nedni", a te go gledaha s prazni ochi i mu pokazwaha otynelite si kesii. Otecqt se trogna i otide da pie kafe s gardovete si ot NSO-BOP