Борисов сондира идеи как да реже бюрокрацията

Лидерът на ГЕРБ се срещна с шефовете на БСК и на БАН
30 окт 2014 11:09,
48
Борисов сондира идеи как да реже бюрокрацията
Бойко Борисов Снимка: БТА

ГЕРБ чака предложения от бизнеса и учените у нас как да се намали тежестта на регулаторните, регистрационни и разрешителни режими. Това стана ясно след среща на лидера на партията Бойко Борисов със съпредседателя на БСК Сашо Дончев и шефа на БАН Стефан Воденичаров.

„Има 2200 режима, които тормозят българските предприемачи”, каза Дончев. Той обясни, че в началото на следващата седмица ще има конкретни предложения.

Акад. Воденичаров потвърди това и допълни, че трябва да се даде старт на административната реформа. Според него големият брой забранителни режими пречат на нормалния стопански живот.

„ГЕРБ искат да направим окончателно предложение от името на академичния клуб и индустриалците, да се запознаят с тях и да започне обсъждане”, каза Воденичаров. От думите му стана ясно, че целта е да се скъси времето за изваждане на едно разрешително.

По време на срещата не са обсъждани имена на министри, казаха Дончев и Воденичаров. Не е станало дума и за казуса КТБ.

Самият Борисов не се спря да говори пред медиите след срещата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 9 години
наша позната започна в една община работа като голям началник и си назначи всички роднини,кой ще одрежете?
30
0
 
1
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Най края някой споменава за нещо което преди 15 год. трябваше да се направи. Борисов не познава системата за да направи реформите. Винаги го подвеждат. Пример назначаването на Мирослав Найденов за земеделски министър. Същия е уволнен за внос на старо месо негодно даже за пререботка. Но понеже те не слизат долу до хората няма как да знаят.
29
1
 
1
 
! Отговори
ДИМОВ преди 9 години
ЕТО ВИ ЕДНО НА ПРЪВ ПОГЛЕД ЕЛЕМЕНТАРНО КРАДЕНЕ НА ХОРАТА В ОБЩИНИТЕ : ЗА ПРАЗНИ ПАРЦЕЛИ В РЕГУЛАЦИЯ ,КОИТО ДАЖЕ И ПЪТ НЯМАТ ,СЕ НАЧИСЛЯВА ТАКСА СМЕТ . КАТО ПОПИТАШ ЗАЩО ,НАЯДЕНИТЕ АДМИНИСТРАТОРИ ТИ КАЗВАТ ,ДА СИ ПОДАДЕШ ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ТАКСАТА . ДА , АМА ТЕ ТИ ИСКАТ ОЩЕ ТРИ-ЧЕТИРИ ДОКУМЕНТА ,КОИТО СТРУВАТ КОЛКОТО ТАКСАТА ! И ТАКА,ХОРАТА ВИКАХА ,ПАЛЕХА СЕ ВЪВ ВАРНА ,НО БУМАЩИНАТА СИ Е БУМАЩИНА- ГЛАС В ПУСТИНЯ ! ЧИСТИ КРАДЦИ , ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ !НЯМА ОМБУДСМАН ,НЯМА НИКОЙ !
28
0
 
1
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Как ще режат администрацията, като там са роднините им? Този народ го лъжат през 5 минути и той пак им вярва! ***.
27
2
 
5
 
! Отговори
elkataneva преди 9 години
Борисов да си взема шапката,ако има такава, и да се маха от политическото пространство на България.Един "Бандит в Армани"помалко, ще помогне да държавата да се изправи от калта,в която непрекъснато я тъпчат всякакви човешки недоразумения.
26
1
 
2
 
! Отговори
БНБ преди 9 години
до 36 / ГЕРБ НЕ предлагат да се печатат пари , те предлагат БНБ да си свържи и гледа работата, която е трябвало да свърши до сега , а не да подмятат това , което са сътворили и са позволили да се сътвори! Тези мастити от БНБ получават шест цифрени заплати , за които ти даже не можеш и да сънуваш . А ние данъкоплатците и вложителите им плащаме заплатите именно за това да ни осигуряват СИГУРНОСТ за нашите спестявания /ПАРИ/ ,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО СА И ОТ КЪДЕ СА .За произхода следи друга агенция .
25
1
 
6
 
! Отговори
CVETA преди 9 години
Борисов,Борисооов,на теб "светилото"Дянков ти изяде главата.Ако не беше го оставял да си разиграва коня както той си иска,сега нямаше да се чудиш с кого да правиш коалиция !
24
3
 
3
 
! Отговори
писна ми преди 9 години
Дано този път Борисов си удържи на думата и да започне със съкращения в държавната администрация! Тези хрантутеци само ядат държавни средства и се чудят как по-вече да усложнят и затруднят живота на обикновения данъкоплатец ! Като започнеш министерства, агенции,клонове към тези агенции, инспекции и какви ли не още измишльотини за лапане на държавни пари, а резултат -НИКАКЪВ! ВИЖТЕ В КАКВО СЪСТОЯНИЕ Е ДЪРЖАВАТА НИ! Всички службогонци и некадърници -- ВЪН! Да идат в частния бизнес-да видят как е!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GERB PREDLAGA DA SE PECATAT PARI ZA OZDRAVIAVANE NA ***.ZASHTO DARGAVATA TRIABVA DA IZPLASHTA KRAGBITE NA VLOGITELITE V ***.DA BADAT GARANTIRANI SAMO 10000LV.VSICKI PARI NA VLOGITELI NAD 10000 LV. SA KRADENI OT GARBA NA NARODA.GLAD KRIZA BEZRABOTIZA--A KRADZITE IMAT NAD 10000LV.,,SPESTENI".
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EDIN SAVET KAM BORISOV.DA UVOLNI VSICKI SVOI PREDSTAVITELI NAD 100 KG.NE MOGE V TAZI KRIZA NEGOVITE PREDSTAVITELKI DA SA TOLKOVA DEBELI I DA MIRISHAT NA POT I VKISNALO.NARODA NIAMA KAKVO DA IADE A GERBADGIITE SA DEBELI I SA ZATLASTELI.
21
4
 
6
 
! Отговори
ами то преди 9 години
в БАН що има за метене,50 института,сите со директори,замове,секретарки,кафета,мафета,фондове,мондове,проекти,мроекти-файда йок.
20
0
 
5
 
! Отговори
zdr преди 9 години
Един българин попаднал на чужда планета.Извънземните дружелюбно тръгнали да му показват прекрасната си страна.На българина му направили впечатление едни кранчета и попитал за какво служат.Инопланетяните казали,че от тях се пуска въздуха,който дишат.Веднага последвал въпросът-А,кой ги пази? Ами,никой-му отговорили.А-а-а-а,така ли?....Та, г-н Борисов,започнете с кранчетата.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 28 НИТО СЪМ НИЩАСТНИК , НИТО ЩЕ БЯГАМ ПРЕЗ ГРАНИЦА , ЗАРАДИ РУСНАЦИТЕ , ЗАЩОТО РУСНАЦИТЕ НЕ НАПАДАТ , А ВЕЧЕ СИ МИСЛЯ ЧЕ НЕСИ ХРИСТИЯНИН ПО РЪСАЖДЕНИЯТА ,
18
0
 
7
 
! Отговори
ПОЧНЕТЕ ОТ ТУК преди 9 години
КАТО ЗА НАЧАЛО ДА ОБЕЗГЛАВИ ГЛАВНА ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА И ДИРЕКТОРИТЕ НА ИНСПЕКЦИИ ПО МЕСТА В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ.ВСИЧКИ СА *** НА ДПС И НАЙ-ВЕЧЕ НА МЕНТАТА.НЯМА ПО-КОРУМПИРАНА И РЕПРЕСИВНА МАШИНА ЗА РЕКЕТ ОТ ТАЯ!
17
5
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 9 години
И ти ли нещастнико се надяваш на руския хомот. Като дойдат руснаците тогава ще се чудиш от коя граница да бягаш на запад, както беше преди 25 години.
16
0
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Абе ще реже индианците и ще сменя вождовете, а после ще назначава нови индианци, щото вождовете работа не подхващат. Гледаме го този филм през четири години, а напоследък и бая по- често. Пфу!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 21 ОТ ТАКИВА ДЕМОКРАТИ КАТО ТЕБ ЗА ТОВА ДЪРЖАВАТА Е НА ТОЗИ ХАЛ ,ГРАБЕЖИ , УБИЙСТВА ,ХАОС , БЕЗОТГОВОРНИЦИ , НО ТОВА СИ ИМА КРАЙ
14
3
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
Ще плащате като сте прости и гласувате за еничари като Сидеров ще плащате.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАРОДЕЦА ВЕЧЕ ВМЕСТО ДАНЪК ДДС ПЛАЩА ДАНЪК ДПС.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мачкай боко *** всички вън от бюрата им дръж плоският данък и ДПС а останалите майната им. не съм съгласен да храня *** и мързеливи и *** и българи.