Погват катаджия, заснет да взима подкупи от шофьори

МВР започна дисциплинарка след появил се в нета клип
Обновена: 18 ное 2014 14:05 | 18 ное 2014 09:50,
181
Погват катаджия, заснет да взима подкупи от шофьори
Снимка: YouTube

По разпореждане на директора на СДВР е започнало дисциплинарно производство срещу служител на столичната "Пътна полиция", заснет да взима подкупи от шофьори, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Видеозаписът, сниман в столичен квартал, се появи вчера в интернет и е дълъг малко над 3 минути. На два пъти се вижда как катаджията взима дискретно пари от водачи - веднъж 20 лева и веднъж 10 лева.

В рамките на производството ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по случая. Ще бъде потърсено и съдействието на граждани, имащи отношение към случая, уточняват от полицията.

В Закона за МВР при наличието на данни за извършено дисциплинарно нарушение е предвидено и най-тежко наказание „уволнение“, припомнят от полицията.

По-късно МВР шефът Веселин Вучков заяви, че очаква проверката да приключи в кратки срокове.

Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ad hoc реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство, отбеляза министърът.

По думите му ведомството има звена и способности да се справи с този проблем и по линия на Инспектората, който има административни функции,и по линия на дирекция "Сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: МВРподкупполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
28
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 години
Браво... Откриха топлата вода... че то цяла България го знае, само шефовете в КАТ си правеха оглушки. Дали и те не са в калта... ? И сега разследване...тъпо! Кога в закона ще приемат видеозаписа за доказателство и директно в съда като следва присъда, без комисии и разтакаване. За какво ни са тези камери навсякъде и заснемане от тях, от репортери и т.н.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ НЕ Е САМ!!!!! ЦЕЛИТЕ ГРУПИ НА КАТ ЦГЧ СА ТАКА!!!!!!!!!ДО КОга ОБАЧЕ?!!
18
4
 
21
 
! Отговори
Мемори пяна преди 9 години
Катаджията е взел подкуп, обаче не по- малко важно е, че не го взима от нищото този подкуп. Някой му го дава. КОЙ?
17
13
 
10
 
! Отговори
правота преди 9 години
Е стига де за 20 лв , а за милиардите (тихо) !
16
0
 
15
 
! Отговори
МИСТЪР 10% преди 9 години
да турят прякор и да си *** да плещиш за ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ. Май си заслужаваме съдбата вместо да ги почнем със сопи и камъни
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те сигурно повечето полицаи вземат "бонуси". Проблема е друг, че не се вкарват големите престъпници зад решетките.
14
6
 
18
 
! Отговори
ЦЯЛАТА ВЛАСТ преди 9 години
начело с ТИКВАТА, ПЛЕВНЯТА, депутати и политици са ТАКИВА РАЗБОЙНИЦИ. Едни изнудват явно като тоя самозабравил се ПЛОНДЕР, други ПРИВАТИЗИРАХА тайно под предлога "Държавата е лош стопанин". Е като само ги увоняват такива престъпници вместо поне 10 години ще приватизират и крадат. После "честните бизнесмени" и ОФШОРКОВЦИ наперени като пауни дават акъл на другите да работят повече като тях. А децата им карат бентлита и се гордеят с успелите си родители
13
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ли в Гърция изобщо не е задължително да караш с включени светлини?Не стига, че сме най-бедни, а и трябва да плащаме повече за гориво, акумулатори и крушки.Отделно от това хранилката за милиционерите е нескончаема.
12
1
 
31
 
! Отговори
краси преди 9 години
Каква голяма изненада - полицай да взема рушвет!!! Точно за това стават толкова много катастрофи. Всеки знае, че срещу 20 или 50 лева ще му се размине всяко нарушение стига да няма пострадали. Караш без книжка, пиян, с превишена скорост и знаеш, че с бутнат лев на старшинката всичко приключва. Кой го е грижа за хилядите жертви, полицаят като си напълни джоба ще отиде да протестира, че му била ниска заплатата и лоши условията на труд
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е снимано
10
3
 
25
 
! Отговори
Фен преди 9 години
90 процента от полицаите в София са такива .Но както винаги няма да има последствия пагона ги пази нали така г-н Цветанов.Увеличете им още заплатите за да могат и те да дигнат тарифата.
9
7
 
15
 
! Отговори
Мукавей преди 9 години
Хайде стига сте се мъчили да прехвърляте собствената си вина на другите. Вие извършвате нарушения и после давате подкупи. А както знаем, не е луд тоя, който яде зелника, а тоя, който му го дава.
8
1
 
56
 
! Отговори
Къркорий преди 9 години
Карам спокойно, и много ме е яд, когато ми се случи да ме спрат за измислено нарушение и да ми се лигавят за почерпка! Пишат, обжалвам, плащам си акта ако загубя, но пари на катаджия НЕ давам! Беше редно операторът на клипчето да заснеме в близък план и номерата на колите, чийто шофьори дават парички на подкупния полицай, за да ги подгонят и тях!!!
7
2
 
32
 
! Отговори
младен преди 9 години
Бах ти гнусната фуражка. Много е противен. Ама не само и него да еб.т, и тия дето дават да ги подкарат за подкупване на длъжностно лице.
6
1
 
23
 
! Отговори
биби преди 9 години
Какво лошо има да те почерпи някой с 20 лева.Дарение батко за родната милиция, финансова подкрепа та да ни пазят по-добре.Разследване, запитване обиск и т. н. и накрая НИЩО
5
3
 
37
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Елате на бул. Васил Левски да видите какво чудо е . От Спортната палата на Гурко до НДК са се наредили едни *** през няколко метра и само дебнат за пари . А движението по булеварда не е опасно и е нормално .
4
3
 
50
 
! Отговори
:O преди 9 години
Шшшшшш, ало, МВР-то, от кога вземане-даване на подкуп е дисциплинарно нарушение, ане престъпление?!?! Я малко по-сериозно, има си ред:Преписка в прокуратура /или във Вътрешна сигурност към МВР/-постановление на прокуратурата, съдържащо има-няма данни за престъпление, Има-повдигане на обвинение, съд, присъда. Няма-мазане по очите на медиите, налагане дисц. наказание и забравяне на всичко. С тея дисциплинарки само мажат очите-я по надлежния ред!!!!!
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече 70 години гонят милиционери и все не свършват!
2
17
 
10
 
! Отговори
Салахадин преди 9 години
Така е като не карате на "ФАРОВЕ", ще има и лапачка.Даже това че е БМВ едната кола няма значение.Те така са си свикнали.Но ако се кара на "ФАРОВЕ" хем няма да има катастрофи,хем няма да има подкупи!!!И той Старшинката човек.Какво толкова?
1
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох миличък мамин сладък,то да е само той. 90 процента от всички престъпления се вършат от милиционери, корупцията е на всички нива. Само като в Грузия и ще се оправят нещата. Нали не сте забравили че от 60 екипа пътни полицаи, само един не взема подкупи, защото е от вътрешна сигурност.