Да използваме празничните дни за любов към страдащите ближни!

Патриарх Неофит отслужи литургия в храм "Св. Александър Невски"
Обновена: 25 дек 2014 11:05 | 25 дек 2014 11:05, Красимир Ангелов
36
Да използваме празничните дни за любов към страдащите ближни!
Снимка: БТА

Нека използваме тези най-светли Рождественски дни не само за да укрепим още повече вярата си в Бога и в Неговия благ промисъл, но и за изява на нашата действена любов към нашите страдащи ближни. Това се казва в патриаршеското и синодално Рождественско послание, огласено на Светата литургия за Рождество Христово, която беше отслужена от патриарх Неофит в храма "Св. Александър Невски".

В посланието се призовава още да отделим от нашето време и внимание, или от нашите материални блага, - всеки според своите възможности, за да зарадваме някой, който е в нужда, който живее, лишен от дом или залък хляб, от здраве или обикновено човешко внимание.

"Така ще покажем и ще докажем, не само на думи, но и на дело, че сме наистина Христови ученици и ще изпълним добре закона Христов“, посочват патриарх Неофит и митрополитите  от Светия синод на БПЦ.

Отново е Рождество Христово и с трепет посрещаме нечуваната вест за Въплъщението на Божия Син, се казва в посланието.
 
"С вестта за този вечен живот и за Новия Завет на Бога с човечеството, посрещаме и ние днес раждащия се Богомладенец, като отново и отново съпреживяваме радостта на витлеемските пастири и подобно на мъдреците духом се отправяме на поклонение към великото Божие чудо“, се посочва в патриаршеското и синодално послание.

В него се призовава за още по-гореща молитва за мир и добра воля сред всички човеци и най-вече за онези, които са в беда и в нужда, в болка и в страдание - да ги укрепи Господ Бог, а всички нас да помилва поради Своето човеколюбие.

Негово светейшество и митрополитите от Светия синод се обърнаха към всички - клир и миряни, с пожелания за бодрост на духа, за здраве, благоденствие, единство и успех на българския народ във всяко добро дело и начинание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато хората са сити се постига любов към ближния.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Патриарха всеки ден трябва да отслужва тази литургия в Народното събрание. Така може би и двете страни ще се научат на смирение и човеколюаие
11
5
 
6
 
! Отговори
2014 преди 9 години
Църквата с нищо не помага на хората , а ги зомбира .Църквите са реликва , антика от миналото.Трябва да ги запазиме като музей на една епоха и да гледаме напред в еволюционното развитие на човек .Не вярата в църквата ни е запазила , а вярата в добротата, правдата , род и родина . Църквата както и другите религиозни образувания са развъдници на социални *** и невежество .
10
1
 
8
 
! Отговори
USA преди 9 години
А кой дава право на Американските Мормони да манипулират и хипнотизират точо в България и с каква цел , никой не ги пита дори какво правят всъщност в България
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ И АЗ ЗНАМ НА ПЪЛЕН ТУМБАК ДА ОТПРАВЯМ ПОЖЕЛАНИЯ. АМА КАТО МИ ЗАСВИРИ ВИЕНСКИЯТ ОРКЕСТЪР В ТУМБАКА ЗАБРАВЯМ ЗА ВСИЧКО.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Да използваме празничните дни за любов към страдащите ближни!"- сега бабиците по селата и градовете ще хранят дебелите попове (страдащите) защото бабите получават по 200лв пенсия....а тия нямат наяждане.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 6АМА "българин" като теб ли
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нов скандал с учебно съдържание. Родители недоволстват срещу помагало по правопис, раздавано на първокласници. Причината е, че изданието не е одобрено от Министерството на образованието и съдържа нецензурни и неразбираеми за децата думи, съобщава TV7.В краткия речник на помагалото Лесен правопис някои сложни думи като ****ераст разгневиха родителите. Децата всъщност биват приучавани с това помагало на много думи, които не са за тяхната възраст, смята родителят Владимир Шишков.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Битите лекари започнаха да напускатПострадалият в Перник д-р Иво Велев разкри за друг инцидент с негов колегаБитият о лекар в Перник д-р Иво Велев разкри, че същия ден е имало инцидент с негов колега. "Той напусна", каза той пред Нова телевизия. "Мен ме биха, ритаха ме в слабините, но за радост сестрата успя да избяга", разказа за инцидента в квартал "Хумни дол" д-р Велев.
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 3Дреме ми на коледното настроение к'во мислиш.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1 и 2Ставате за смях.
2
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неофит, дядо Николай каза че е взел един Дъмпал и един Джак и 2 калугерки от Бачковския манастир и те чака с А8-цата си пред Невски, че ще ходите на Боровец за Коледа.
1
4
 
6
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Ние самите сме страдащи по масите!