Грипът идва през януари, поваля 900 хиляди души

Има нов щам, противогрипната ваксина няма да е ефективна срещу него
Обновена: 26 дек 2014 14:08 | 26 дек 2014 11:19, Камелия Цветанова
87
Грипът идва през януари, поваля 900 хиляди души
Снимка: Булфото, архив

Очакванията са грипът да дойде у нас още в началото на следващата година, прогнозира д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор по Нова телевизия.

Един от щамовете обаче ще е по-различен.

Така лекарите очакват, че противогрипната ваксина няма да е толкова ефективна срещу този щам.
 
Между 300 и 900 хиляди  ще се разболеят, допусна д-р Ангел Кунчев, което според него ще е нормална грипа епидемия.

„Ако има нещо характерно за грипа, то е голямата му възможност да се променя, да мутира”, коментира той.
 
„Вирусът се размножава непрекъснато”, обясни д-р Кунчев.

„Развиването на антибиотичната резистентност се причинява от промяната на вирусите. Те се научават и вадят щамове, които не са чувствителни към тези антибиотици”, добави той.

Според него тази година грипът леко закъснява, защото миналата година по това време вече имаше болни, а сега още няма.

Испания, Шотландия и Ирландия са страните от Европа, в който първи идва грипът от Америка, а след това тръгва и към останалите страни.

Според Кунчев симптомите на грипа много лесно се различават от тези на останалите респираторни заболявания.

„Ако ви повали такава температура, че не можете да станете от леглото и да отидете на работа, това е грип. Той е характерен с обща отпадналост“, обясни той и препоръча в такива случай възрастните и децата веднага да потърсят лекарска помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
18
 
! Отговори
hehehe преди 9 години
Отново масова психоза, то си трябва иначе не са интересни новините напоследък.
39
0
 
28
 
! Отговори
просто мисля преди 9 години
Фарма индустрията нямат полза да сме здрави, нямат полза и да сме мъртви. Имат единствно полза да бъдем хронично болни и да бъдем постоянни консуматори т.е потрбители на техните продукти. За тва е всичко. Един продукт трябва да се купува постоянно , за да може фирмата да акумулира финансови средства и да върви напред.Същото е и с електрониката - смартфони, телевизори, лаптопи се развалят, за да си купим нови - т.е фирмата да натрува нови финансови постъпления и колелото да се върти/
38
0
 
22
 
! Отговори
BG преди 9 години
Когато бях в САЩ съм чувал един стар "виц" там - като попитали милиардера Рокфелер има ли бизнес който да бъде по-печеливш от наркотиците, човека чистосърдечно признал че няма такъв, НО има един бизнес от който може да се печели почти толкова добре - бизнеса с лекарства :))))
37
1
 
26
 
! Отговори
СИКИТО преди 9 години
Грипните ваксини са безполезни 98%...доказано и факт.
36
0
 
23
 
! Отговори
грип преди 9 години
От къде се вземат тия вируси? Как се знае кога и къде идват? Изкустяено създадени за да може хората да дават милиони за лекарства
35
1
 
27
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Новият щам е разработен в Америка и после минава дистрибуция в Испания, Ирландия и Шотландия. Дали се знае с кой полет ще дойдат пратките????
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЕЧЕ СЕ ПЛАНУВАТ И БОЛНИТЕ? ЗНАЧИ 900 000 СРЕДНО ПО 100 ЛВ. ЗА ЛЕКАРСТВА И ФАРМАЦЕФТИКАТА Е НА ПЛЮС СЪС НЯКОЛКО СТОТИН МИЛИОНЧЕТА. И КАК ПЪК ВЕДНЪЖ ТОЗИ ГРИП НЕ ДОЙДЕ ОТ АЗИЯ АФРИКА ИЛИ СКАНДИНАВИЯТА АМИ ВСЕ ОТ ХАМЕРИКАНЕТАТА ИДВА? ТАМ ЛИ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ЛАБОРАТОРИИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ВИРУСИ? НАЙ ДОБРОТО ЛЕКАРСТВО ЗА МЕН Е БГ АНАЛГИНА. САМО КАТО УСЕТЯ ЧЕ НЕЩО НЕ СЪМ В РЕД ПИЯ ПО ТРИ АНАЛГИНА НА ДЕН И НЯМА ГРИПОВЕ НЯМА БОЛЕСТИ. НИКАКВИ АНТИБИОТИЦИ НЕ СЪМ ПИЛ ОТ КАКТО СЕ ПОМНЯ.
33
0
 
10
 
! Отговори
Има и други преди 9 години
До МРАВКАНе си единствен ,но за съжаление никой не го взема на сериозно. Нито обикновените граждани, нито институциите. Според ще се осъзнаят всички когато е твърде късно и нищо не може да бъде направено!
32
0
 
11
 
! Отговори
Georgiev преди 9 години
Е, как го изчислиха точно 900 000 души, че ще засегне този грип? Само всяват излишна паника в хората! Чудо голямо един грип. Всяка година си го имаме...какво толкова???
31
0
 
12
 
! Отговори
КоМар преди 9 години
Не е вярно- не са 900000, а точно 912345 души. Тия са се напили и не могат да броят на пръсти.
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фармацевтичните компании да си наврат грипа в там където слънце не ги огрява !!!!!
29
0
 
15
 
! Отговори
медико преди 9 години
Записвайте антигрипна рецепта. 1 глава лют кромит лук. 1 глава лют чесън. 1 люта чушка . 200гр. червени чушки . 1л червено вино. - Това се плюска всяка вечер и не грип, а даже спин няма да хванете!
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех пръскат като изоглавени от тия самолети и даже ни казват кога да го очакваме !
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е пропаганда! Как пък разбрахте колко човека ще повали бре ? Ех какви сте ми мили гадатели :)
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нов вирус, олеле майко, нов модел, Айтооос 900 милиарда....
25
0
 
26
 
! Отговори
Хайдееееееее... преди 9 години
Започна се...Медици, медии и др. започнаха да манипулират обществото с цел създаване на поредния егрегор и психоза. Веднъж създаден и подържан подобен енергиен егрегор работи срещу здравето на хората. От първи клас знаем, че вирусът на грипа мутира при всеки щам. Т. е. ваксинирането е срещу познат (на коя ли лаборатория) щам. Ваксинирането си е форма на нов данък и контрибуция.***, лакоми доктори, медии и заинтересовани ни пробутват поредната болест.После олелеееее... бият нииииииии...
24
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя главен инспектор на държавата май не е помирисвал медицина. Антибиотици се използват само за бактериални инфекции и са безполезни срещу вирусите, това го знае всеки начинаещ студент. Вирусите били мутирали и вадели щамове, нечувствителни към антибиотици, дрън-дрън... Вирусите никога не са се повлиявали от антибиотици, "докторе"!
23
0
 
12
 
! Отговори
? преди 9 години
'Грипът идва през януари, поваля 900 хиляди души'I tova li veche planirahte be da vi go....................!Haide purvo da doide,puk posle da ni zalivate s negativni ***!Koleda e be, GLUPTSI!
22
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
чета коментарите и си мисля - *** народ, слаба държава.
21
0
 
30
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Тези вече стават смешни и жалки. Значи оревават орталъка за ваксини есента, да ама сега новия щам не го лови ваксината. То затова все по-малко хора се ваксинират, на всичко отгоре тези ваксини имат странични ефекти, които биват скривани. И как, по дяволите, изчислихте че 900 хил. души ще бъдат повалени. *** няяяяяма да се ваксинирам беее, няяяяма да ви купувам *** беее.