Полицаи готвят протести заради трагедията край Горно Ябълково

При какви условия пращат служители на реда да пазят границата с Турция
Обновена: 28 дек 2014 15:43 | 28 дек 2014 11:08,
190
Полицаи готвят протести заради трагедията край Горно Ябълково
Условията, при които работята полицаите на границата. Снимка Dnes.bg

Синдикални организации на полицаите в МВР готвят протести заради трагедията край село Горно Ябълково, при която камион с 15 полицаи се обърна в дере. При инцидента един загина, а 14 бяха ранени. Състоянието на пострадалите вече е стабилно, съобщиха от лечебното заведение в Бургас. Оказва се, че техни колеги са алармирали за проблема по пътя за границата още преди месеци.

Още по темата
Иво Тодоров работи в пловдивската полиция. На няколко пъти вече е изпращан да пази границата ни с Турция. От няколко месеца алармира за проблемите с пътя и условията на труд, но никой не взима предвид подадените от него доклади.

„Шофьорите едва издържат психически – за тях това е най-голямото натоварване – да возят хора на такъв участък и такива лоши условия”, разказа пред Dnes.bg Иво Тодоров.

Дежурството на командированите униформени често продължава между 14 и 18 часа, твърди Тодоров. Полицаите от преобърнатия камион се прибирали от дневна смяна минути след полунощ на 26 декември.

Полицаите се оплакват още от липса на палатки, печки и радиостанции.

„Няма да е лесно на никого – ако не вземат мерки, ще става страшно. И най-лошото е, че няма радиовръзка, визуална връзка и всеки е подложен на опасност”, казва още полицаят от Пловдив.

Това не е първият инцидент. Миналия месец заради лош път се е преобърнал джип с полицаи, но за щастие, никой не е пострадал. По време на проверка се е запалил и неизправен камион, превозващ униформени.

„Как да кажа сега на близките на семейството на Асен, че можеше да го спасим – как да погледна жена му, баща му, дечицата…”, попита риторично Тодоров.

Синдикатите обвиняват за ситуацията предишното правителство и готвят протести, за да бъдат чути от настоящото.
„Оттук искам да се обърна към главния секретар – колко колеги трябва да умрат? Втори колега загина, няма да са с плакати, колегите са настроени много радикално”, заяви полицаят.

Униформените настояват само за нормални условия и за спешни промени в Закона за МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: пловдивМВРпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
3
 
! Отговори
MI 5 Bg преди 9 години
oxranata na turskata granica e darjavna politika ako nqkoy ochte ne e razbral gospoda,trqbva da se zadarji taka s ohranata kato se popalva lichniat sastav ot mvr sistemata ot cqlq balgaria a po tozi nachin oxranata e neefectivna y obslujva nechii interesi zacto li ?-ZA DA MOJE SLED VLIZANETO NA TURCIA V EVRO SAUZA DA SE OSVOBODQT MNOGO MNOGO PO MALKO PERSONAS V SISTEMATA NA MVR.a sled naptavata na yujen potok po tochno turskia potok turcia vliza v euro saiuza vednaga,tova chte stane d0 5 godini
83
6
 
13
 
! Отговори
колибри преди 9 години
И сме в 21 век! И имаме претенциите, че сме в ЕС! Никога не сме били по-близо до каменната ера.........нищо не ни оправя, нищо не ни спасява. Някога поне имаше уют в запалената печка с дърва и печената тиква на плочата, а сега отвсякъде лъха бедност и мизерия........
82
10
 
21
 
! Отговори
DENS преди 9 години
Те па едни полицай.Да фанеш единият да удариш другият!Тюфлеци на по 100 кила!
81
6
 
12
 
! Отговори
мангоджери преди 9 години
абе, тия полицаи що се качват в тия камиони, добитъци ли са? Нямат ли достойнство, защо не се мобилизират и излязат на протест, заради една кирлива заплата се превръщат в безлични клетници.
80
3
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Ужас в такива хралупи ли патролират границата!Цял свят ще ни се смее на еврогейска България!Това е направо нелепо!
79
2
 
9
 
! Отговори
Веско преди 9 години
А бе що не си направят землянки-като едно време партизаните?
78
4
 
18
 
! Отговори
CCCP преди 9 години
Оставка на правителството на ГЕРБ и там *** ли бяха Патриоти ли каквито и да са
77
0
 
14
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Има ли въобще Митници и Гранична Полиция в България?
76
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Българин Когато в една държава полицията е по-голяма от армията , това означава че няма друг враг освен вътрешният - народа . Целта на всяка окупация е прочистване на местното население . Всичко останало са илюзии за момиченца с мъжки полови органи и не е сериозно .
75
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Българин Нека да те просветя .. : - България е окупирана от англосаксонска армия(под командата на Ватикана) търсеща отново налагане на латински хегемон - хегемон на римското културно наследство(азбука и цивилизационен модел) и за да е възможно- унищожение на Българското културно наследство (славянската православна цивилизация). Държава на чиято територия има чужда армия няма как да се нарече свободна или независима .
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Некадърна Държава неквалифициран персонал
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА!!!
72
1
 
20
 
! Отговори
festo преди 9 години
Не мога да си представя, че цари такова безхаберие ! ! ! В 21 век на полицията да не е осигурена радиовръзка. Да няма една нормална голяма палатка. Крайно време е онези *** от парламента слязат скъпите автомобили и кой от където е ! ! ! ба си държавата ????
71
6
 
13
 
! Отговори
селcки бостани преди 9 години
Честито ви ново Правителство!Като пазачи на селcки бостани са на Границата , толкова ниско паднахме с теа Нови господа ПАТРИОТИ-МАНИПУЛАТОРИ управляващи
70
0
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Тази снимка не става за рекламната брошура на МВР
69
1
 
13
 
! Отговори
неквалифицирани преди 9 години
Като нямa достатачно граничари пращат неквалифицирани за тази цел полицаи да пазят , освен това и граничарите ни са нискоквалифицирани с един 9 месечен курс не се става Граничар само за сведение в Германия обучението е 2 години
68
10
 
8
 
! Отговори
хихи преди 9 години
......като им е тежко да садят компири /картофи/ и да пасат овци.... това казва вождът ВИНЕТУ........ама и за това не стават.......
67
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Така и не се разбра поради каква причина войниците не могат да са на границата, като априори това им е работата , да пазят държавните граници . Сега по цял ден дремат в казармите , а пращат полицаи по границата . Въобще сбъркана работа .
66
1
 
1
 
! Отговори
д_р Колччев преди 9 години
73, идвам да те прибера пак та.Явно си влошил пак.Прав си както винаги,нали знаеш.Ще си говорим след инжекцията и усмирителната риза.Хайде събирай си багажа идвам за теб.Ттцтц ,развали ми пак почивните дни.Ще си останеш бушон,то си ясно.
65
2
 
4
 
! Отговори
до 75 преди 9 години
и евтини кюфтета в лавката