Борисов ще е достоен президент, видя Красимир Велчев

"Ако кабинетът не си изкара мандата, ще е инсценирано"
Обновена: 15 яну 2015 14:14 | 15 яну 2015 09:58, Веселина Йорданова
84
Борисов ще е достоен президент, видя Красимир Велчев
Красимир Велчев. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов би станал достоен президент, заявява Красимир Велчев, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ и член на изпълнителната комисия на партията, в интервю за „24 часа“. Велчев обяснява обаче, че никога няма да попита Борисов дали ще се кандидатира за поста, защото това е и лично решение, и важно в национален мащаб.

„Аз мисля, че това е логично и би трябвало да го направи, защото той извървя много дълъг път, и то съвсем прозрачно, пред очите на целия български народ. От 2001 г. той е пред очите на всички, много пъти и оклеветяван и упрекван. От друга страна, в тези битки човек се калява. Тази промяна у него, дори само за последните 2 г., е голяма“, коментира депутатът.

На въпрос кой тогава ще е премиер, Велчев отговаря: „Когото Борисов посочи“.

Според Велчев няма по-толерантен премиер от Борисов. „Нима забравихте, че Станишев ни викаше "Смешници", като отидохме при него в Министерския съвет? Да не говорим за Орешарски, на когото, като му говориш, ти се усмихваше и с усмивката си ти казваше: "Абе ти може да искаш, ама не може да стане“, аргументира се депутатът.

Велчев смята, че Борисов се е променил много от първия си мандат като премиер, но изрази опасение, че някой може да злоупотреби със стремежа му към разбирателство и с диалогичността му, и да го подведе.

Той смята, че в предишния си мандат ГЕРБ е сбъркала с липсата на комуникация с опозицията и с надменното си отношение. „И да умееш да изслушваш хората, но и да ги чуваш“, допълни депутатът.

Според Велчев опозицията се озлобява срещу управлението все повече, защото вижда, че се възстановяват неща, които са изглеждали безвъзвратно загубени. „Опорните точки са им зададени от "Позитано" и от сараите. И Волен Сидеров е така, но те са си едно с БСП“, коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Депутатът обясни, че не вярва на опозицията, която в повечето случаи цели да вдигне имиджа си, но и не вярва на партньорите в управлението, защото това е процес, който тепърва тече.

„Ако кажа, че вярвам на партньорите, ще е много лицемерно. Защото доверието е нещо, което се постига с време, с много приказки, с действия. Тежките моменти сближават най-добре. Тук има елемент на тежест - цялото общество вижда колко трудно се управлява в момента. Нямам обаче и основание да кажа, че си нямаме доверие“, каза той и изрази надежда, че „след 6 месеца ще бъдем много по-ефективни в действията си благодарение на това доверие, което ще бъде изградено между нас“.

За евентуален диалог с БДЦ той коментира, че е все едно да търсиш начин твоето семейство да се сближи с друго, което е в развод и не се вижда.

Велчев посочи, че не може да даде точна оценка за ролята на ДПС, но когато чуел  изказване на ДПС, с което подкрепя ГЕРБ по даден въпрос, си спомнял приказката "Да внимаваш много, когато данайците ти правят подарък."

Да си следват своята програма, а където предложенията ни съвпадат с нашите, би трябвало да ни подкрепят, без да чакат нещо в замяна, допълни той.

Велчев уточни, че в момента нищо не го кара да смята, че правителството няма да си изкара мандата.

„Но като имам предвид, че в 41-ото НС оставката беше предизвикана, и то по мое впечатление всичко беше платено, а не че нещата бяха толкова тежки... А пък не виждам как правителството ще направи някакъв гаф, който би предизвикал оставка - Борисов е толкова внимателен в действия, в мерки и наблюдава нещата изкъсо. Единствено може да е инсценирано. На някои отново ще им дойде меракът да управляват - тези, които ни доведоха до това положение и се чудеха как да се отърват, в един момент ще започнат да искат пак. Забелязвам такива апетити от страна на ДПС. А щом те искат отново да управляват, значи държавата вече се стабилизира“, обясни той.

Засега не е коментирано някои от депутатите от ГЕРБ да са кандидат-кметове на местните избори. Велчев обаче не изключи да се случи. Предполагам, че някоя бройка може би ще иска да се спаси от така бленуваното за много хора депутатство, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Анна преди 9 години
Напълно съм съгласна с написаното.Даже ще добавя,че наричам сега управляващите с трите букви Л Л Л т.е. лъжци,лицемери,лакомий...Кой ще ми обясни тогава,как така ГЕРБ спечели изборите,като с който и да говоря епитетите за тях са в голям диапазон.Освен българина по време на избори да получава АМНЕЗИЯ /ЗАГУБВАНЕ НА ПАМЕТТА/.?!Нямам друго обяснение.
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам какви ни управляват се ужасявам! Прости, неграмотни, без поне един чужд език, с ниска култура, безкрайно алчни и нагли но и все по-страхливи. Отделили се от хората, забравили отдавна как живеят, лъжат и мажат и пълнят гуши. Никакъв шанс нямаме ако не се изметат до един. 140 депутати имат участие в бизнеса с производство на ток!!!!! Как искате да има нормални цени? Жалко за България!!!
60
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
никой не ни е натресъл герб сами си го избрахме на хората в мизия им отнесохакъщите и тепак избраха герб аз нямам думи не ми е жал за този *** народ
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велчев, ако ти се заблуждаваш, че Вожда ти е велик държавник, то аз съм убеден, че той не е мръднал и на сантиметър от житието-битието си на вардянин на псевдовеличия и треторазрядна Мутричка. И ви е раничко за президентска кампания, защото има достатъчно време да бъдете прогонени с камъни от властта, която с помощта на вътрешни и външни помагачи пак получихте, за да се експериментира устойчива ли е България на разрушители на държавност, морал и ред! И спрете убийствата на неудобните!
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези откриха президентската кампания.Достоен за президент ще е, ако продаде на американците онова,което още не им е продал.
57
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Като гледам всички Президенти на България , се убедих твърдо в едно :България няма нужда от Президенти.....
56
0
 
12
 
! Отговори
Еди Койси преди 9 години
Борисов ще е достоен президент на балами видя в кристалната топка Красимир Велчев
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Похитена кола на американското посолство!Открадната табелата с номера й!Полицията на крак: камикадзе може да се вреже в кортежа на Джim Кери след пробивът в сигурността и атентатът от Сарафово, може пак да стане нещо. Което би ни изложило, ако стане. Да бяха го посрещнали на военно летище, ама на, инат да затрудняват живота на хората!
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горкият ББ. Ще се възплзват от него и ще го изоставят. Като невинна девица!
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абее кой вече е луд да гласува за тиквата бре човек
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подмазванщина от висока проба,дори Политбюро бледнее...
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя път вече не позна , , , , , признавам си че съм гласувал до сега за ГЕРБ , , , , но вече НЕ !
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Велчев я па мисла че ще е достоен Папа
49
0
 
13
 
! Отговори
БАДЖАНАКА преди 9 години
АХА.ВИЕ СЕ ЧУДИТЕ ЗАЩО КИКЕРИ ДОШЪЛ В ***.АМИ ДА ПОДГОТВИ ВИНЕТУ ЗА БАШ ГЛАВАТАР НА ПЛЕМЕТО.ВСИЧКО ВЕЧЕ СЕ ИЗЯСНИ.ХАХАХ.
48
0
 
5
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
Само, че повече от година след множество рокади на правителства и маратони от избори и нови, които ни предстоят, и всеки от които по 20 МИЛИОНА ЛЕВА плащани от нас, некадърното управление и техните поддръжници ликвидира тотално държавата. 1 година лъжи, милиони дългове и потресаваща безработица. Ето това докарахте насилствено на главата на българина демократ. Докарахте ни тотален застой, не напротив, огромни крачки назад. То не бяха мега обещания, то не беше лапане, то не беше, а на моя, а на твоя. Сборище от *** - трета възраст, рутинирани, мързеливи, некомпетентни и Аморални.
47
0
 
16
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Борисов е срам за България. Както като премиер, така и като президент....
46
0
 
15
 
! Отговори
Пак лъжат ! преди 9 години
Тиквата не каза ли, че няма да се кандидатира за Президент ?Добре, че не му расте носа, като на Пинокио, че щеше да е дълъг колкото построените магистрали по времето на Тиквун Великолепни - 100 километра.
45
0
 
13
 
! Отговори
111111 преди 9 години
Щом това вижда, явно е късоглед и е за преглед при доктора
44
0
 
16
 
! Отговори
кк преди 9 години
Ами като Премиер нищо не е направил. При първия по-напрегнат момент през Февруари 2013 г си хвърли оставката. Представете си , че РБ е във война и Върховният Главнокомандващ избяга!!!Сега не му стигна достойнството да се откаже от премиерството, а нареди кабинет, който ще служи не на РБ, а ще търпи ББ.И не знам, дали ББ ще е достоен Президент, но Краси Велчев е достоен натегач....Да е жив и здрав и да си засили охраната, че както се е започнало тези дни....
43
2
 
20
 
! Отговори
банкеръ преди 9 години
Има ли значение кой ще президент на Брания бостан.Все ми тая за ЕЛИТА и те ще напълнят трапа един ден.Тъжното е,че те ще умрат само веднъж,а Българите умират бавно всеки ден.

Спонсорирани публикации