Павлова разочарована от бутафорията край "Леденика"

"Фигурите, които виждам, се разпадат още отсега"
15
Павлова разочарована от бутафорията край "Леденика"
Снимка: МРРБ

Регионалният министър Лиляна Павлова обяви, че е крайно разочарована от видяното на атракциона при пещерата „Леденика“.

През 2011 г. аз подписах договора за реализацията на проекта, но между него и това, което е реализирано на терен, има пълно разминаване – изпълнението на проекта представлява бутафория, обобщи министърът при инспекцията на туристическата забележителност днес.

Проектът „Развитие на устойчив туризъм в община Враца. Леденика – туризъм без сезони” се изпълнява по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. и е на стойност 5.1 млн. лв., осигурени от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет на Република България.

Лиляна Павлова обясни, че като народен представител и сега като министър получава сигнали за нередности на „Леденика“. “От видяното сега се убеждавам, че те са основателни“, посочи министърът, цитирана от МРРБ.

В Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие“ има четири сигнала, по които предстои окончателно произнасяне, но към този момент има предложение за пълна финансова корекция за някои от дейностите по атракциона.

„Фигурите, които виждам, се разпадат още отсега, но все пак до окончателното завършване на обекта, което трябваше да е през 2013 г., впоследствие до края на тази година, има още време да се поправят и отстранят част от нередностите“, смята тя.

Т.нар. „Охлюв“ – амфитеатър министърът определи като опасен за ползване, особено от деца, тъй като наклоните и неравностите са големи. Детската площадка е единственото безопасно място, смята тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: МРРБЛиляна Павлова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въй!Тая мома-комсомолка била недоволна!Ами сеги кво шъ прайм?Кво ли шъ я задоволи?
7
1
 
1
 
! Отговори
санитарка преди 9 години
Така ще е и със санирането, защо не се направи нещо по-полезно за повече хора с тези общи пари от 1 милиард. Колко красиви места могат да бъдат облагородени и да носят парички от туризъм с този милиард, а от нашенското саниране няма да има никаква полза, просто наши хора ще се нагушкат с даром дадени парички
6
3
 
6
 
! Отговори
борислав преди 9 години
Аз съм разочарован от бутафорната павлова.За 5 мл.лв сигурно са облекли леденика с гранитогрес.
5
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 9 години
затова има поговорка: хубава работа ама ромска! шефовете пестят купувайки некачествени материали, а работниците си отмъщават за ниските заплати. но виновни няма защото и едните и другите го правят под натиска на обстоятелствата.понякога се чудя какво и къде са учили нашите политици. ако въобще знаят какво е това училище. да не говорим за по-нагоре.
4
1
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
ne me u4udva
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ax, ax!
2
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лиляно Моме, Партизанско внуче ... ами тя цялат ви работа на ГЕРБ е една огромна бутафория, подобаващо медийно подплатена.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разочарована,неразочарована кинтите са усвоени,разделени и отчетени по веригата. Да му мислят ползвателите.