Дали Белята е бил за гъби в Казичене, чуди се Борисов

Премиерът нареди детайлна проверка на снощното убийство
133
Дали Белята е бил за гъби в Казичене, чуди се Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министрите на вътрешните работи и на правосъдието да направят детайлна проверка по снощния инцидент край затворническото общежитие в Казичене, където беше убит Борис Борисов, известен като Боби Белята.

Още по темата
От стенограмата на днешното правителствено заседание става ясно, че министър-председателят иска да бъде изяснено какво е правел убитият на оградата на общежитието, с кого се е срещал, възможно ли е да няма видеонаблюдение по оградата.

Застреляният мъж е известен в столичния ъндърграунд. Той е с условна присъда за това, че е сложил бомба в столичен автосервиз през 2002 г. Тогава той е задържан заедно със свой познат по това обвинение, но малко по-късно съдът ги освобождава. Белята обяснява, че по време на взрива е бил на риба. Именно този случай кара тогавашния главен секретар и сегашен премиер Бойко Борисов да каже прословутата реплика: "Ние ги хващаме, а те ги пускат".

Пред министрите с думите „виждате колко съм деликатен и толерантен", сам премиерът напомня, че навремето  е арестувал това лице.

"Тогава беше голям скандал, защото трябваше да докажем взрива и натривките…, да оборим тяхната версия, която беше приета, за съжаление, че са отивали с този взрив за риба. 15 години след това или 13 години, не си го спомням, защото тогава издадох една заповед да пазим водоемите, включително Перловската, Владайската и всички реки, където би могло някой с взрив да отива, което отнемаше целия ресурс на МВР. Така или иначе беше приета защитната теза, че са отивали на риба", разказва Борисов пред министрите.

Премиерът поставя въпроса по каква работа убитият е бил на оградата на затвора.

"Може да е бил за гъби или за нещо друго…, но 13 изстрела има в него. Някоя риба, някой шаран или сом голям може да е бил засегнат от неговите взривове и да е взел предохранителни мерки. Но тогава поне МВР си беше свършило работата, хванахме ги там, бягайки с всичко.

Включително впоследствие си спомням това – докато вървяха арестите, казаха, че на още едно място има взрив за риби на езерото в Суходол, та ходихме да го разкопаем, намерихме, че има…. Щеше да си е жив и здрав – в затвора, разбира се, но жив и здрав. Сега ние трябва да говорим, че поредното убийство е станало. А беше задържан с всичко, както пише в литературата. Обаче иди докажи, че не е ходил за риба с този взрив", продължава с разсъжденията Борисов.

Премиерът разпорежда на Веселин Вучков и на Христо Иванов „да изчистят всичко“ по случая и да е ясно „делата на това лице как са вървели във времето, как и колко е осъждан или неосъждан".

Аз само помня колко ме беше яд тогава, обобщава той.

Правосъдният министър Христо Иванов казва, че вече се проверява какво общо има убитият с общежитието в Казичене.

Премиерът се надява и на тълкувание за ползването на взрив от рибари.

„Много е важно, защото взривът си е един и същ – дали да взривиш сервиз, или да ловиш риба, или да правиш терористичен акт“, обяснява Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко ханъма тиковуглу на Доган ага жена...
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, то няколко пъти може да се ходи на риба с взрив, ама последния път е отишъл директно при Свети Петър!
28
1
 
18
 
! Отговори
кви гъби? преди 9 години
Мишо бирата за бира ли беше отишъл?Я стига!Който е на власт-той си ги и чисти!Така е било,така е и така ще бъде!
27
20
 
7
 
! Отговори
Браво на Бойко! преди 9 години
Бойко ги разбива само с хумор, ама май ще рябва да извади и голямата тояга, щото без бой няма да се размине за крадливите ***, които сега с в 6-та глуха, но пак се зъбят! Много им се иска пак да дойдат на власт и пак да крадат като за световно!
26
3
 
19
 
! Отговори
me преди 9 години
Някой брои ли бече труповете от началото на мандата на ББ? Защото аз се отказах. Щом на народът не му прави впечатление, значи си заслужава управниците и съдбата.
25
2
 
16
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Тиквооо у Банкя сега гъби има ли бе?Е и у Казичане нема!
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Умен е нашия Боцко, умен, учен, хитър и паметлив. Как помни Белята, а? Как няма да го помни, сигурно заедно някога са изкарвали парички от дрогата а Белята най-вероятно го е отсвирил и не е искал да му плаща. А Боцко не обича да не му се плаща и ако това стане човека странно загива.
23
7
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Стига сте плашили с тоя *** Сретан бе! Сретан след 10 години затвор отдавна е станал Сретана Йосичич и сега става само за пеене по кафаните с къса поличка!
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За охлюви
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Беше ва среща с теб, ама ти не отиди и му прати гавази
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стадото се кефи на боко щот им пуска лафчета от селски вечеринки, а те го мислят за готин. мале мила, колко се объркани и слепи! никой ли не вижда че тоя е мутра и крадец? Заслужавате си мизерията скъпи мои. Dобре че отдавна не съм сред вас. аре bye!
19
1
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Боко свинята не се наяде!
18
1
 
17
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Боце вече си опллете кошничката. Слложи си милиардите в джлоба. Сега ще покраде маллко и до година президент.
17
9
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
То ако беше вярно, че ГЕРБ ги прочистват тези ***, то тогава ще гласувам за ГЕРБ и с двете си ръце!
16
24
 
5
 
! Отговори
Браво на Бойко!724 преди 9 години
Бойко е страхотен и като човек и като професионалист! За такива хора народа е казал: дялан къмък! За това и като премиер го бива и се справя добре, даже отлично за разлика от всякакви алчни, арогантни, крадливи иванкостовци, станишевци, догановци, местановци, сидерджии, потурджии - сейраджии, ураджии!
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винету се замисли как може да се берат гъби през февруари.Повика Голямо Ухо и го попита знае ли нещо за Голямата Беля.Онзи само мънкаше под носа си,защото мислите му бяха в това какво решение ще вземе съвета на старейшините в племето относно отричането му НЕ!НЕ!НЕ!
14
2
 
21
 
! Отговори
Joncho преди 9 години
Всеки ден екзекуции - гарантирано от ГЕРП!!!
13
2
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
А някой ден ако Сретен си изпълни гражданският дълг към теб, никой българин няма да си задава въпроса дали си бил за гъби някъде си. Просто ще пирува за Йосич.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Браво на Бойко!Е Бойко също беше член на БКП!ФАКТ!А бивши *** и комунисти няма!Хумора му е адски *** като теб.Кучешки пържолки,гъби през февруари,напъване за жена президент,една я намери на едно кръстовище,а тя като я направи министър само се усмихваше и още има все такива ''остротии''
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боби Белята най-после си намери белята!Май ще трябва нова версия на една поговорка, а тя е: Да би мирно седяло, не би куршум видяло!