Брюксел ни отпуска 10 млн. лв. за бежанците

Парите са от Фонд "Убежище, миграция и интеграция" на ЕК
39
Брюксел ни отпуска 10 млн. лв. за бежанците
Снимка: архив, БулФото

10 млн. лева за спешни мерки заради увеличения миграционен натиск ще получи България от Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ към Главна дирекция  ”Вътрешни работи“ на Европейската комисия.

Още по темата
Това стана ясно днес след среща на вицепремиера по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева и председателя на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков с делегация на Европейската комисия, която е в София, за да проучи необходимостта от отпускане на средства за страната ни във връзка с подадената апликационна форма.

Средствата са предвидени за реновиране и поддръжка на настоящите центрове за настаняване на лица, търсещи закрила, съобщиха от правителствената информационна служба.

Предвижда се и изграждането на допълнително фургонно селище в случай на увеличение на миграционния натиск. Също така средства от фонда ще бъдат използвани за назначаването и заплащането на допълнителни преводачи в центровете.

Останалата част от финансирането е предвидена за извеждане на външни адреси на лица, вече получили закрила и за финансиране на първоначалната им жилищна адаптация. По този начин ще се осигури допълнителен капацитет в настоящите центрове, без да бъде натоварван националният бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: бежанциЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
11
 
! Отговори
Златен лъв преди 9 години
10 милиона за 5 000 души = 2 000 на човек. Това за година ли е?
5
2
 
28
 
! Отговори
ами преди 9 години
Не ви искаме парите,не и искаме и бежанците!Умишлено ни затриват като нация и като държава!Да,управляват ни най-големите некадърници и предатели!Хамерикнски пологи!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е първа в света по брой "роми" от населението! Над 10% според ЦРУ(2011г.)! Великите сили са разбрали, че тозо етнос не може да се интегрира вече над 1000 години! Затова са решили да превърнат държавата ни в резерват!Ако не се вземем в ръце България ще бъде един огромен лагер за бежанци и роми!
3
2
 
26
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
10 милиона да си държим бомбаджийте тук ........кому са нужни тия 10 милиона бре ? Та нашите големци си делят 16 милиарда бе ей аланколовци ......10 милиона ....боже господи .......май трябва да препасваме сабите братя Българи !
2
1
 
26
 
! Отговори
Суека преди 9 години
БРЮКСЕЛ *** са същите като САЩ *** ... все гледат малцинствата да са добре защото един ден да станем като БОСНА ... *** и терористични клетки !!! Докога българите ще сме овце а не лъвове и не потече предателската кръв по улиците на селата и градовете !
1
1
 
40
 
! Отговори
WTF?????????????? преди 9 години
20 000 араби и *** ни накараха да приемем и продължават да влизат и ни дават 5 милиона евро ?!?!?!?!Това са по 250 евро на кандидат-терорист !!!! Толкова държавата харчи за 1 седмица за тях. Медицинско обслужване, постоянни ремонти на копторите им, храна, борба с престъпността...Национални предатели ни управляват :(