Мераклиите за студенти в УНСС - на първи изпити днес

Кандидат-студентите ще показват знания по БЕЛ и география
15 мар 2015 10:17, Анисия Иванова
11
Мераклиите за студенти в УНСС - на първи изпити днес
Снимка, архив Булфото

В Университета за национално и световно стопанство днес ще се състоят първите два изпита от първата предварителна кандидатстудентска изпитна сесия /единен приемен изпит на хартиен носитeл по подобие на SAT/. Това съобщиха от пресцентъра на университета.

Изпитите ще бъдат по български език и литература - от 9.00 часа, и по география на България - от 14.00 часа. Оценките от изпитите ще бъдат обявени във вторник в сайта на УНСС, на листинги, разлепени в сградата на университета, или чрез SMS до кандидат-студентите, пожелали това.

От първата изпитна сесия на 22 март е изпитът по математика  и по история на България, а на 29 март - по чужди езици /английски, немски, френски, испански и руски/. Всички изпити продължават по три астрономически часа.

Приемът в УНСС е само с успешно положен кандидатстудентски изпит и с минимален бал "добър" от дипломата за средно образование. В УНСС се обучават бакалаври в редовна и в дистанционна форма по 47 специалности, в десет от които обучението е изцяло на английски език.

От УНСС посочват, че всеки месец - от октомври до юни включително, има предварителни електронни единни приемни изпити.

Втората предварителна кандидатстудентска изпитна сесия ще започне на 19 април, а редовната сесия - на 4 юли.

Кандидат-студентите, които са се явили и на предварителни, и на редовни приемни изпити, участват в класирането с по-високата оценка.

Приемът на студенти в УНСС е по професионални направления. Целта е те да изберат специалност, след като са
 изучавали блок от фундаментални университетски дисциплини и са натрупали знания, които ще им позволят да направят информиран избор, посочват от висшето училище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
34
 
! Отговори
Драго преди 9 години
УНСС и СУ, наред с ТУ-София бяха и си остават единствените университети в България, поддържащи някакво ниво на образование, макар и доста под онова, от преди 30 години. Конкретно за УНСС - той е единствения университет, който успя да въведе единни изпити, по американската система SAT, приемът е по професионални направления, както в нормалните европейски страни, а специалности като право, МИО, ФСК и др. радват с качеството си. Доказателство - редица спечелени национални и международни състезания!
9
0
 
31
 
! Отговори
кали преди 9 години
Нима това са държавни зрелостни изпити !!! Недопустимо !!!
8
0
 
34
 
! Отговори
До 6-Ти каквоОчакваш преди 9 години
Давам ти един пример. Навремето,един голям подмазвач-историк,стана зам.ректор на ВИИ"К.Маркс"-така се казваше по-рано днешният УНСС.После синът на този замина за Москва, за да учи външна търговия и връщайки се в Бг веднага публикува книга "Африка в плановете на империализма" - та да му кажат "Браво!"Днес този синковец се води експерт по европейска интеграция и е зам.ръководител на катедра "МИО и бизнес" в УНСС и дори не споменава книгата си за Африка, когато представя списък на публикациите си.
7
1
 
37
 
! Отговори
за 5 преди 9 години
Има, има... Пълни сме с "университети" под път и над път... Даже ще почнем да привикваме пенсионерите в тях, ще осъществяваме среща на поколенията за обмяна на жизнен опит. Тогава младите може и да чуят от старите какво сме загубили като икономика и пазари и как ни навряха на кучето в г.за и станахме последна дупка на кавала.
6
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
четох вчера в интернет за класацията на 400- те най добри институти в света. този къде се класира не го открих
5
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за какво е тоя бутафорен изпит като местата са повече от желаещите и влизат всички?? То по смотан университет няма.
4
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не правете тази грешка, пълна пародия, като повечето "университети" в България, за съжаление. Някаква утеха, ако все пак си го причинкте, са възможностите по Еразъм.
3
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Икономиката не е наука , а ционистка религия за грабеж..
2
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ум НемаСтудентСтава
1
2
 
35
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 9 години
Хайде да пишем под всеки коментар "РЕВОЛЮЦИЯ"Нека стигне до управляващите.