Тормоз и омраза – правата на българина в застой

Жените третирани, децата в институции - жертви на нарушения
Обновена: 26 мар 2015 15:57 | 26 мар 2015 15:56,
28
Тормоз и омраза – правата на българина в застой

Децата в институциите и лишените от свобода, включително непълнолетните, са жертви на най-тежките и масови нарушения, се твърди в доклад на Българския хелзинкски комитет.

Независимостта на съдебната власт и дискриминацията по отношение на малцинствени групи и чужденци продължават да са във фокуса на правозащитните проблеми.

Увеличават се престъпленията от омраза и дискриминацията към уязвими групи, пише БТА.

В повечето сфери на правата на човека в България през 2014 г. се наблюдава застой. В други - системни и сериозни нарушения.

Както и в минали години, сериозни проблеми има и с правото на религиозна свобода на мюсюлманите и на други вероизповедания. Проблеми има и с независимостта на медиите.

На фона на системната дискриминация, през годината се отчитат и няколко знакови случая на жестоко и дискриминационно третиране на жените.

Очертават се и позитивни развития в областта на съдебната реформа и условията на прием на търсещи закрила и бежанци в България, констатира докладът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PO OTNOSHENIE NS KLEVETITE NA BULGARSKIJA HELZINKSKI KOMITET E KRAJNO VREME GLAVNIJAT PROKUROR DA VUZBUDI SUDFEBNO PRESLEDVANE. TEZI HORA TAM ZA VISOKO CHOUZJDESTRANNO PLASHTANE SIPJAT NAJ-GADNI HULI SRESHTU RODINATA NI. SAS ZASHTITATA NA SLOSTORSTVATA NA TSIGANITE TE GI PODBUZJDAT OTKROVENO KUMTEZJKI PRESTUPLENIJA I OTVRATITELNO SAZNANIE ZA BEZNAKAZANOST. BHK TRJABVA DA BUDAT OSUDENI I PROGONENI OT RODINATA NI PRI TEHNITE GOSPODARI. TUK BHK SA PRESTUPNITSI PO KONSTITUTSIJA I NAKAZATELEN KODEX.
17
2
 
1
 
! Отговори
у преди 9 години
Не трабва да имат право за свободно вероиповедание, защото СВОБОДА те го разбират СВОБОДИЯ. Достатъчно показателно е ИД и АЛКАЙДА. Това е релития, която подтиква към насилие и го закриля
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам чувството че чета сутрешния брой на Usa Today
15
7
 
9
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
БКП те е управлявало до 89 моето момиче, сега те управлява големия брат отатък океана и така до последния българин в България. Ще си мечтаеш ти, че някога в България е имало 9 милиона българи. Вчера имало 9 милиона българи днес има 5 милиона българи, утре ще има 3 милиона . Така се кове демокрация. Не им трябват на американците православни християни. Трябват им маймуни на по 200 долара заплати, да могат НАТО-вските войски на воля да освобождават мъдното налягане, а жените да са лекички..
14
3
 
14
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Това нещо, което наднича на снимката, не е българче. То е от етноса който има права, така че .... пак сте в грешка!!!
13
3
 
8
 
! Отговори
me преди 9 години
Извинете за въпроса но какво по дяволите значи "жените третирани"? Третират се рани или кучета. Може би имате предвид малтретирани? Хубаво е да го научим тоя български все пак...
12
2
 
12
 
! Отговори
Язека да Ва попитам преди 9 години
"Жените третирани"С какво са третирани - хербициди , пестициди ???
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как бе БХК смело се бори за каузата да се кърми публично, боже каква пародия, кой ли точи, ***, пере пари в това БХК
10
2
 
11
 
! Отговори
айде стига глупости преди 9 години
Правата на българина били в застой - проблемът не са правата на българина, а неговите задължения. За тях никой дори не споменава. Защото, ако всеки си изпълнява задълженията, дори нямаше да говорим за права и всичко щеше да е наред.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърция е на светлинни години от България в спазването на правата на човека, но там не може дзифтис да се вози без билет. Пиша дзифтис на гръцки, защото на български вече в "свободна" България е забранено да се пише.
8
6
 
14
 
! Отговори
Дядо преди 9 години
В Държавата ни няма адекватни закони!Всичкия БОКЛУКот ЕВРОПА си разиграва КОНЯкакто му е УГОДНО!Крайно време е да му сложим ЮЗДИ!
7
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И защо ми изтрихте коментара?! Защото написах, че БХК не го е грижа нито за сирачетата, нито за жените жертви на насилие, а само за онези от боята? Че да не е лъжа случайно?! БХК да се е заинтересувал за съдбата на пенсионерите по селата? Не, нали, но е особено важно да не нарушаваме правата на един определен етнос.
6
2
 
25
 
! Отговори
езичник преди 9 години
бхк нетрябва да се нарича "български" понеже не защитава правата на българите. трябва да си смени името на пхк=паричен хелзинкски комитет, понеже единственото което ги интересува са парите, които получават по различни програми за защита на малцинствата. те са нещо като дпс, но по-лошо. много по-лошо. за съжаление държавата ги търпи и си затваря очите по-въпроса за тази организация създадена само с цел източване на средства.
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те си убиват карадат и изнасилват на спокойствие после сме ги дискриминирали. предлагам да преместим офиса на този БХК в някоя махла да видят тогава кой бил дискриминиран
4
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А нас кой ще ни спаси от тормоза на Рапона който метдично убива нацията докато граби, властва и безчинства? Да чакаме натовци да ударят Мечката и Путин да дойде още един път у нас и да се организира нов Народен съд? Щото стане ли ще могат ли всички продажници да избягат?
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
неБългарския хелзинкски комитет освен за правата на отявлени престъпници, за друго не се застъпва. Предвид небългарския характер на престъпната организация БХК, това не учудва и никого, нали така?!
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алоооо, хелзианците!Защо премълчавате терора, на който са подложени българите, пък и всички онези хора от други етноси, като разчитат единствено на труда си, за да се изхранват, и на закона - за да ги пази? Това е най-обезправената и тероризирана група в днешна България!
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БХК са най-големите продажници и родоотстъпници.