Новата методика за болниците буквално обрича пациентите

Бюджетът на НЗОК ще трябва да се актуализира, заяви проф. Миланов
Обновена: 28 мар 2015 14:32 | 28 мар 2015 10:57,
36
Новата методика за болниците буквално обрича пациентите
Снимка: архив, Булфото

Лекарите и пациентите нямат различия в целите си, но това от Българския лекарски съюз не го разбират. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Милан Миланов, завеждащ централна реанимация в "Пирогов”.

"В понеделник имаме медицински съвет на болниците и ще бъдат налагани изключително тежки лимити, които буквално обричат пациентите”, разказа проф. Миланов. По думите му от БЛС са водили тайно преговори с НЗОК в продължение на месеци и са се съгласили на "убийствено престъпна методика на разплащане”.

Още по темата
"Те са виновни, че доведоха нещата до ситуацията, в която в третия месец от годината да се обсъжда намаляване на пътеките”, коментира той.

По думите на проф. Миланов лекарите и пациентите са сиамски близнаци, тъй като новата методика ще удари и двете страни. "Тази методика е престъпна и проблемът не е само в лимитите”, добави той.

"Не може болницата да бъде лимитирана по бюджет, винаги рамковият договор да се сключва на база обем и цени на услугата, а сега не се лимитира услугата, а се лимитира бюджета”, коментира проф. Миланов. "Бюджетът на НЗОК е лош и през август или през септември ще се наложи актуализация”, убеден е той.

Д-р Емил Райнов от БСП прогнозира, че отново най-потърпевши ще са пациентите. "За първи път касата закова бюджетите. С ограничението да се използват 80 % от бюджетите болниците ще работят до 22-23 число от месеца и пациентът ще трябва да търси къде има болница, в която да може бъде обслужен”, допълни той
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Халал да са ви Гражданите за европейско развитие, халала да са ви "красивите и умните" ръбести, начело с министера им, който чупи скалата на рейтингите, хала да са ви патриотите със свалени ***, халал да са ви пикаещите в шадравани, които ще ни оправят и социалните дейности и майката.....
12
1
 
27
 
! Отговори
и преди 9 години
Досега ревяха за неплатени здравни какво лошо ни чака,а то се оказва,ако си плащал те очаква същото,но си назад вече и с парите.
11
1
 
17
 
! Отговори
dr. преди 9 години
На 20. март в нашата болница спряха да се приключват клинични пътеки заради лимита. Предния месец не се усети, щото спряхме 2-3 дни преди края на месеца. Следващия месец очакваме това да се случи около Великден. Започваме да се тревожим и за заплатите си. Болните идват и който не е спешен или скандалджия, се отпраща...
10
2
 
18
 
! Отговори
ДА преди 9 години
Никога здравеопазването не е било безплатно,но до 89 държавата беше зад гражданите си.Нали ревете заедно с ''патриотите'',че ДПС е противоконституционна,защо не ревете за написаното в конституцията за здравеопазването.Защото сте едни срахливци,които позволяват хората,които сте избрали да ви унищожават.Мислите,че вие няма да попаднете скоро в болница,и да ви висне ченето,поне 50 процента ще се сблъскат с това,но ще умрете,за да могат други да живеят,и да тормозят децата ви
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се направи "безплатно" както иска сайдер-***!
8
2
 
16
 
! Отговори
към № 6 преди 9 години
Като прибавим и факта,че сега заплащаме от работнвите си заплати голяма сума "здравна осигуровка", но явно демократите я считат за своя собственост. Справка - Симеон Дянков, който отклони милиарди от здравните ни осигуровки незнайно защо, за кога и за къде.Търговия му е майката и лужи, лъжи, лъжи- сутрин, обед и вечер по всички телевизии и по всяка "купена" медия. Може пък и от нашите пари за здравни осигуровки?
7
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
щом реаниматорският блок се заеме с нещо очаквайте провал за хоратапри тях това е идеология мразят хората обичат парите
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО ПО ВРЕМЕТО НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ БОЛНИЦИТЕ РАБОТЕХА ДЕНОНОЩНО БЕЗПЛАТНО ЗА ПАЦИЕНТИТЕ. А СЕГА ПО ВРЕМЕ НА "СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА" ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА ПО ТЪРГОВСКИ ЦЕНИ КАТО ЧЕ ЛИ СМЕ СТОКА ЗА ПРОДАН И ЗАКУПУВАНЕ А БОЛНИЦИТЕ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА КОИТО ТЪРГУВАТ С ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА...
5
4
 
21
 
! Отговори
народ ли сме преди 9 години
Народ ли сме или ***? Защо допускаме назначените от международния агресор САЩ "управляващи" на бедна България, да ни подлагат на глъд, мизерия и бавна, мъчителна смърт? Защо допускаме такива като 2 да говорят глупости, само за да защитят "красивите и умни" *** от РБ и ГЕРБ. Защо вярваме на някакви самоопределили се за патриоти ненаядени тунеядци, защо понасяме гаврата на бивши комунисти, които сега ни прилагат десни капиталистически закони и приоми? Докога хора? Имаме ли още накъде?
4
2
 
18
 
! Отговори
Кирилов преди 9 години
Така е когато МЗ и НЗОК се управляват от абсолютни некадърници.
3
1
 
16
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
трябва да можеш да се гледаш добре и с читава що-годе храна за да не се разболееш не дай си боже! така е в другите държави пътеки малко и се чака бая!! но читаво обслужване заради доброто заплащане и сериозни синдикати! тук при нас има само писане и преписване и бумащина - вместо да ни прегледат и да ти обърнат внимание ти трябва да пишеш и да ходиш за печати и да чакаш и дано ти дойде ред вече днес!! че те на докторите им е писнало от попълване което изморява определено!! жалко за нас !
2
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЖИВАК'во ревеш? Няма безплатен обяд! К'вото беше - беше.... Това е единствения възможен правилен път...
1
6
 
33
 
! Отговори
ЖИВА преди 9 години
Винаги съм се чудила какъв ще би бъда края.Е вече знам-никой няма да ми помогне!Животът ни е кошмар и само смъртта ни ще бъде избавление!На това му се казва реформа!Благодаря за грижите!

Спонсорирани публикации