Китайци търсят пакет ски, спа и култура у нас

80 хил. туристи повече посетили зимните ни курорти
24
Китайци търсят пакет ски, спа и култура у нас
Николина Ангелкова. Снимка: БТА, архив

Заетите в туризма у нас са близо 37 хиляди души, а делът на бранша в българската икономика е около 14%. С последователни действия тези числа могат да нараснат още повече, заяви ресорният министър Николина Ангелкова.

В световен мащаб данните на Световната организация по туризъм показват, че през 2014 година близо 1,4 милиарда души на планетата са пътували в чужбина с цел туризъм, отбеляза министърът. Това по думите й са 51 милиона пътувания повече в сравнение с предходната година, предаде БТА.

Приемане на концепция за туристическото райониране и стимулиране на регионалния туризъм са сред приоритетите на Министерството на туризма, които открои днес Ангелкова на форум на тема "Глобалният туризъм: Състояние и перспективи".

У нас усилията са насочени към подобряване на рамковите условия за туристическата индустрия чрез промени в Закона на туризма, повишаване на капацитета и конкурентоспособността на туризма, изграждане и развитие на отговорен туризъм, каза Ангелкова. Тя определи като приоритет поддържането на необходимата инфраструктура и създаването на специални финансови механизми за това.

Развитие на отговорен туризъм, създаване на силни регионални брандове и превръщането на страната в целогодишна разпознаваема туристическа дестинация са сред другите важни задачи, които Министерството на туризма си поставя. Фокусът на туризма през тази година е културноисторическото наследство.

Министърът подчерта важността на човешкия фактор в туризма и отбеляза, че усилията трябва да се насочат към повишаване на квалификацията на кадрите в бранша, така че качеството на предлаганите услуги да се подобри.

Чрез Стратегията за реклама за 2016 г. Министерството на туризма залага на сегментиране на туристическите продукти, отбеляза Ангелкова. Тя съобщи, че при вчерашната й среща с министъра на туризма на Китай е станало ясно, че китайците се интересуват от комбинираните туристически пакети - например пакет от ски, спа и култура.

Той е гарантирал, че ако България предлага такива услуги, с удоволствие ще ги промотира в Китай.

Ангелкова отбеляза, че по данни на НСИ ръстът в туризма през зимния сезон е 9,2 на сто или 80 хиляди туристи повече, отколкото през същия период на миналата година са посетили зимните ни курорти. Банско, Пампорово и Боровец са с огромен ръст на туристи, информира Ангелкова.

Тя каза, че хотелите и комплексите, които държат на качеството и подобряват услугата, са 100 процента пълни с туристи. В Пампорово например през зимния сезон преобладават българските туристи, посочи Ангелкова. Тя информира, че предстои среща с бранша за усилията, които трябва да се положат за връщането на българските туристи по нашите курорти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
mvr action преди 9 години
***, proverihme gi i vidiahme ...palni sa... s vazduh :)
17
1
 
0
 
! Отговори
бай Х преди 9 години
"хотелите и комплексите, които държат на качеството и подобряват услугата, са 100 процента пълни"И къде е страшната драма???
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако докарат китайци в Бг като туристи това ще е последният пирон в ковчега на бг туризма.Едоно време докараха виетнамци та после трябваше да ги измитат с ДЕКРЕТ.Но сега е пърдокрация и това няма да може да се случи.първо китайците абсолютни ***.И второ, покрай туристите ще се домъкнат купища икономически емигранти.В Китай месечнета заплата е 100$.Правете си сметка за какво иде реч.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая Ангелакова до кога ще продължава да ни лъже ? Всички хотелиери казаха че зимният сезон е пълен провал а тая смешна лелка само ни блафира с лъжи измами и европеиски ценности
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие виждалили ли сте китаец да ходи на почивка и да взима отпуск? Това са приказки за марсианци от една тъпоглава травеститка.
13
1
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 9 години
А бе тоя 1 за ляб нема ша даде 600? за билит до Китай. Да си седи у *** в БГ поне е стабилно.
12
1
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 9 години
Явно и на теб са ти промили мозъка. Що не вземеш един билет и не дойдеш да видиш как. Вземи влакче то скоростта е 450 км час. Водата не е скъпа 3- 4 ? бутилката. А бе било е зле преди 30 години разправят.
11
0
 
6
 
! Отговори
Лъжата .... Да преди 9 години
Идеята е добра ама няма как да стане с лозунги. Дайте да дадем.... Дайте да докараме....Щели да търсят ... То ние 45 години търсихме комунизма.... После демокрацията ... Накрая дойде .... Преебацията и разбрахме че ни ..... Раборят ама късно е чадо лозунгите вече не вършат работа щото малко сме бременни.....
10
4
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 9 години
А стига с тоя ориз бе. Мое да ядат ориз ама купичката е 20? и го ядат с платинени клечки и се качват после на Лотуса а ти си мидлиш че това е цвете.... При това за яденеНедоучил комсомолец
9
2
 
2
 
! Отговори
Брей Брей преди 9 години
До 9Аман от пропаганда. Как да няма полза. Министър на туризма е това все нещо може да се изкрънка. То че в шенген няма да ни пуснат няма ама поне гейодерастите от европа да се нагушкат. Те ще израват визите и прибират парите а ние ще обслужваме и ще се дупим. Що има още визи за САЩ за Българи не разбрах. Да живее Дилма Русев прасна им визи по 200 дошарес и млъкнаха. Нашите са ***
8
0
 
1
 
! Отговори
Мизерия майко.... преди 9 години
До 5от Сидни Ав$$тралия6 Пич виждал съм и от 8 години карам такива. Вярно е че са по 10 ставта е 1000 квадрата и е 2000? на вечер със златни ***. Явно в Австралия в селото дето живееш е друго ама може би ти спиш в двора на фермата за офце.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предполагам скоро и този източник на туристи ще завехне.То не може само селски тарикатлък, ниско качество на храна, среда и обслужване и само пари да жулиш от туристите. Свършиха руснаците, а като свършат и китайците, ще си сложат по един голям катинар на входа собствениците на бетона по морето и по планините.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За култура директно да се свържат с Веждито.
5
1
 
5
 
! Отговори
Ските и спа преди 9 години
са осигурени, ама как ще осигурите Слънцето от Банкя за културната част? Зает е с циците си и програма за управление до 2037...пак се отлага китайското нашествие!
4
1
 
8
 
! Отговори
Желаещ Китаец преди 9 години
Ще си купя пакет .... Може за нещо да ползвам хартията ... Много ме напъва днес
3
1
 
10
 
! Отговори
Китай преди 9 години
Голямо търсене ще да е. А намериха ли поне къде е България на картата. С трици маймуни ша ловим. Австралия е 20 мил население с реклама за тиризъм в Китай 158 милион австр долара. България е 8 мил. (Ужким) и реклама 0. За това пък имаме ръст на визите и сме издали 4000 визи.... Страшно 50% ръст... За сравнение Чехия има 300000 Китайски визи
2
0
 
7
 
! Отговори
TS преди 9 години
Ски.... може и да намерят. Спа..... ще ги успиват навсякъде и..... ще намерят "спа". Виж за културата не са познали! Няма!
1
0
 
6
 
! Отговори
wld преди 9 години
....ако си ские лицето.....процентите ще се вдигнат с поне още 10!