Борисов пусна метрото до летището: Днес безплатно

Думите отлитат, направеното остава, 500 хил. ще го ползват, радва се той
Обновена: 2 апр 2015 17:46 | 2 апр 2015 11:17, Веселина Йорданова
355

Снимка: БТА

С помощта на „Началника“ премиерът Бойко Борисов пусна метрото до летището и отсече, че най-голямата реформа в България е в транспорта на София.
Още по темата

500 000 души на ден ще ползват подземния транспорт. Новото 5-километрово продължение на първия лъч на метрото - от бул. "Цариградско шосе" до аерогарата, е с 4 нови метростанции - Дружба, Искърско шосе, Софийска Света гора и Летище София. Софиянци ще могат да ползват новата придобивка след 13 часа.

"Когато цифрите говорят и тези от преди, когато управляваха т. нар. синя София, ще замълчат. За 23 години 9.5 километра метро, откакто ГЕРБ управлява - 30 км метро за 10 години. И то виждате как го правим", похвали се Борисов пред гостите на официалното откриване на отсечката.

Премиерът отбеляза, че средната скорост на метрото е 40 км/ч, включвайки и спирките, на автомобилите в София – 28 км/ч, а на градския транспорт 14 км/ч.

Борисов си припомни рекета на такситата в района на аеропорта. „Ще вземе куфарчето от там (от летището – бел. ред.), ще дойде и след 15 минути вече ще е някъде по града, няма да виси на автобусните спирки, няма да го рекетират такситата, няма да плаща 50 лв. до центъра. Днес безплатно, а от утре даваме екстра на банките – минаваш, слагаш си кредитната карта там (на автомата) и направо се качваш на метрото – бързо, лесно, удобно, няма гишета", разясни премиерът.

Според Борисов, когато има инфраструктура като тази, бизнесът е изключително доволен и активен. "Помните ли как заварихме моста Брюксел, който водеше към аерогарата – ремонтиран за милиони, целият в дупки. Когато дойдохме тук, се гонеха хартии и найлонови пликове по полето, как изглежда в момента само за 7 години", спомни си още той и допълни, че от партията му са „спасили София от спасителите й“ тогава.

Борисов разясни, че приходите в хазната са с над милиард лева повече от миналата година заради добрата работа на приходните агенции и на службите за сигурност. Това позволявало и ремонти на най-критичните отсечки по АМ „Тракия“ и „Хемус“, за които стана ясно, че са необходими 100 млн. лева. „ Ние от ГЕРБ строим, думите отлитат, направеното остава“, отсече премиерът.

"Асфалт не се яло, но като няма асфалт, загиват хора", обобщи Борисов.

Той възложи на кмета Йорданка Фандъкова да се помисли с какво да бъдат наградени ръководителите на проекта и строителите.

Фандъкова заяви, че придобивката е за цяла България, „защото сме на вратата към България“. Столичният кмет честити новата отсечка специално на Пловдив и Бургас, и на всички, които ще ходят на море през лятото.

Транспортният министър Ивайло Московски подчерта, че се създава модерен мултимодален транспортен център. Тази и следващата година ще бъде довършена пътната връзка между Терминал 2 и бул. „Брюксел“, а платформата за железница ще позволи в рамките на 2-3 години на летище София да има метро, железопътен и модерен пътен транспорт, изтъкна Московски.

Екоминистърът Ивелина Василева подчерта, че метрото е сред проектите, които в най-голяма степен водят до екологични ползи, намалявайки замърсяването на въздуха.

След традиционното рязане на лента, премиерът и официалните гости се качиха на метрото. Борисов обаче си тръгна от официалната церемония с автомобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още по темата: Бойко Борисовметро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
10
 
5
 
! Отговори
Позитано 20 преди 9 години
Новите опорни точки са разписани и пратени на мейлите ви, проверете и работете с тях.Др. Миков се извинява за забавянето, но не той е виноват, а водката. Руската водка, която изпи традиционно на закуска.
155
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИвоНали от това треперите от зелените човечета и от да не би Путин да каже ХЪС.
154
10
 
7
 
! Отговори
до 130 преди 9 години
Тази сметка е направена по поръчка на бандите бакшиши върлуващи около гарата и летището.Повече от ясно е , че максималното време за взимане на разстоянието е половин час при цена 1 лев, а при бакшишите е 25 - 35 мин. и цена от 50 до 100 лева и ако им се възпротивиш може и да те бият.В този сайт е пълно с платени путински ***, но виждам че разумните хора надделяват.
153
7
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Нека си гъмжи от ***, това е тяхното гърчене от глад. С копейки нищо не можеш да купиш, а и Путин намалил плащанията, имало много постове, ама постни ;)
152
4
 
3
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Какви руси да идват, *** им забрани :)А и те огладняха, чебурашките ватенки :)
151
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен " ЧЕРВЕНИ ***............"Оплакал се глиста на соросоидната тения.Има професия ЛЕКАР прегледа не е скъп и страшенц
150
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИвоМечтата на Пуйката ден преди трапезата , пуйкоТРОЛ ново соросоидно животно, но и като другите такива изключително *** и основателно болен от русофобия тип "русите идват"
149
2
 
1
 
! Отговори
v преди 9 години
durjava koqto vladee nai bogatiq grad v evropa donetsk i donbas ne vijdam kak zatuva
148
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МНОГО ***-ГЪМЖИ ОТ ЧЕРВЕНИ ***............
147
8
 
6
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Троловете съскат и плюят пяна - това е добре :)Заработват копейка по копейка, а Русия затъва ли затъва в собствената си тиня ...скоро само поздрави от *** ще има за награда ;)
146
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
emi prez komunizma ne vsichko se leeshe v sofiq ama si izbrahte boiku mudriq i toi nasra selskiq vi mozek
145
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе мнооого се хвалите софиянци.ами всички пари отиват там.я тиквата да се поразходи и из провинцията да види за какво става въпрос
144
0
 
0
 
! Отговори
d преди 9 години
da rusiq e vinovna za jivota vi smeshen vervaite si
143
5
 
5
 
! Отговори
оня преди 9 години
Комунистчета гадни нали асфалт не се яде, защо ревете че има дупки? Хаха смешнии *** народ слаба държава. Как очаквате без инфраструктура да има развитие??? Индивидуалнпто оцеляване не е проблем на обществото и никой не е задължен да ви мисли!!!
142
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дай Боже да не оттичат че като ви чета и член 1 от конституцията бихте върнали,33% биха гласували за влизане на България в някакъв вид федерална държава или съюз с Русия ужас,добре че 63% не биха го направили,това комунизма е нанесъл непоправими мисловни изкривявания на много хора ако въобще са можели да мислят
141
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не бе ,за десетина години 30км,е..ах му и кьоравите дето не можете да четете,СЛУШАЙТЕ ДРУГАРИ ИМА ТОЛКОВА ПОВОДИ ДА ПЛЮЕТЕ ФАНДЪКОВА,ББ,ГЕРБ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЧЕ ВИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА,НО СПЕЦИАЛНО ЗА МЕТРОТО ПРОСТО ТРОЛИТЕ И ИЗДИШАТЕ
140
1
 
0
 
! Отговори
b преди 9 години
Kvo mu e na praviq proekt : Letiste -Drujba Slatina -Geo milev-Centur ta zorlem izbraha kriviq BRAVO GERB KLANQME SE.
139
5
 
5
 
! Отговори
иван преди 9 години
до 164 тази мини партийка докторе е надживяла много партии като герб.И вие ще отечете като *** вода в канала както тези преди вас/справка СДС,НДСВ/.Но десетилетия след вас народа на България ще проклина момента когато се подлъга по Банкянския учен/д-р Борисов/.,както немците и руснаците благославяха А.Х. и Й.СТ.,пази боже не правя аналогия на доктора с тях защото те бяха сатрапи а нашия е страхлива мижитурка.Така че ако сме живи след време запомни ми думите когато Б.Б. ще е *** дума.Помни!
138
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за да си гербер трябва да си ГМО..дооообре,аз не съм гербер НО Я МИ КАЖИ ДА НАПИШЕШ "МЕТРОТО Е БАВНО И НЕУДОБНО"къффф требва да си??най-малкото ***,най-много нещо по-страшно от ГМО
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kvo mu e na praviq proekt Letiste -Drujba Slatina -Geo milev-Centur, Letiste -Drujba Slatina -Geo milev-CenturLetiste -