Кой крив, кой прав? Скандал в метрото

Жената е нередовен пътник, контрольорите обаче са... доста груби
Обновена: 17 апр 2015 14:02 | 17 апр 2015 09:02,
185
Кой крив, кой прав? Скандал в метрото
Снимка: Facebook

Клип, показващ сблъсък между пътници и контрольори в столичното метро обиколи мрежата и предизвика бурни реакции и коментари. Едни подкрепят проверяващите, а други – проверените.

Гневните коментари бяха насочени както срещу жената, която се опитва да издърпа картата си от ръцете на контрольорите, както и към проверяващите, които всъщност се опитват да я глобят за нередовен пътник.

Спор няма, че жената е в нарушение. Показала е инвалидната карта за пътуване на майка си, която има право да ползва като придружител. Стига обаче да се легитимира. Нещо, което в случая тя не е направила, защото не е носела личната карта в себе си, разказва Нова телевизия.

Версиите кой проявява агресия в случая са различни. Яни Делчева, която е свидетел на инцидента и е заснела клипа, твърди, че по-голямата кавга се случила още преди тя да започне да снима клипа. Разказва още, че всички пътници застанали на страната на жената.

Борислав Симов, който е организатор на контрольорите в градския транспорт в София обаче е на друго мнение. Той заяви, че не се толерира  агресията от страна на контрольорите и винаги, когато има проявена такава, се действа съгласно Кодекса на труда.
 
От Центъра за градска мобилност признаха, че преди е имало случаи на проява на агресия от страна на други контрольори.

 И въпреки скандала, този път контрольорите успяват да си свършат работата, защото жената е глобена.
 

 

ПОТРЕСС!!! БИЯТ СЕ ХОРАТА ЗА ЕДНИ 20ЛВ... НА КЪДЕ ОТИВА ТАЯ ДЪРЖАВА... :ХХ

Posted by Яни Делчева on 15 април 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
4
 
! Отговори
да преди 9 години
нека да познаем.. ти си кореняк - софиянец, нали..?? и то от много поколения, нали..? всеки втори софиянец, на който родителите му са от селата между Гълъбово и Чирпан, а той се е родил в София след преместването ... днес е кореняк - софиянец.. нали.. хахахахах
18
0
 
5
 
! Отговори
Хой преди 9 години
А как ли се е промъкнала без билет ?>>
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
логато законоустановените правила в едно общество не се спазват от определен/и индивид/и, тези членове на обществото се санкционират! В случая с глоба и сваляне от превозното средство.Тия санкции се прилага с власническата сила на държавата, а не с МОЛБИ.Ако административно - наказващият орган го удари на молби...следва анархия
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва глобите за нередовен пътник да са от 20 до 50 лева ... В зависимост от държанието на нарушителя.Колкото по нагъл , толкова по висока глоба. Ако реши веднага да си плати без проблеми минималната глоба
15
2
 
8
 
! Отговори
Невен преди 9 години
Ами то само нередовната ***. Ей затова няма да се оправим, ние защитаваме нередовните.
14
1
 
13
 
! Отговори
до Блажев преди 9 години
За съжаление левчето за много хора е хляба за вечерта след като се приберат от работа.Разбира си имат избор след като вземат заплата да си платят сметките, да се хранят или да ходят пеша до работа.
13
1
 
7
 
! Отговори
Прави са провеяващит преди 9 години
До Бай ИванВ случая обаче картата за пътуване важи само след показване на лична карта. Като това изрично е упоменато.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виждали ли сте тези *** *** контрольорите, как небрежно подминават нередовните пътници известни с това че постоянно берат. Даже не ги и поглеждат, също като милиционер естествено класа.
11
5
 
15
 
! Отговори
Блажев преди 9 години
Никой обаче не се замисля за началото на всичко. Моментът в който жената и майкаи или там каквато е тази госпожа се качват в метрото.Очевадно нещо в документите им не е наред, независимо какво е то. Те добре са знаели за тази нередност, когато са се качили в метрото с цел да ползват неговите услуги. Както много хора са си казали майната му дай ние ще се качиме пък, те ако открият нещо нередно ще видим какво ще правим. Билетът струва един лев дами и господа. Срамота е някой да *** за един лев.
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-простото обяснение е, че в *** всички искат "без пари", а другите дето са си платили си мислят, че са се минали и отприщват агресивната си посредственост срещу контролните органи.Иначе ако ги питаш всичките тия са за спазване на установения правов ред, ама съдът, прокуратурата и полицията нищо не правят...Ама като направят като в случая...олеле малеле...тоя е полицай, колкото и аз съм и подобни реплики на почти човеци...
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма криви и прави в случая, въпрос на манталитет е спорът да бъде решен по възможно най-културния и възпитан начин. Така като гледам и двете страни не са се засилили да го направят.
8
7
 
22
 
! Отговори
да преди 9 години
че и нагла свинята .. къде обаче е агресията на служителите.. никой не разбра при условие, че през цялото време се опитват да я успокоят, а тя си позволява да посяга на длъжностно лице.. ааа.. и още нещо.. вижте й смартфона на тая ***, но иначе пътува гратис.. ***
7
11
 
8
 
! Отговори
Рас преди 9 години
Тука всеки втори пундьо с телефон и "прави" сензации. Имаме реални проблеми да решаваме, а ни занимават с битовизми. Аре моля
6
2
 
24
 
! Отговори
Пипи преди 9 години
Не знам от къде се намират хора да работят като контрольори в градския транспорт. Това е гадна работа и трябва да си гаден за да я вършиш. Ако бях аз на мястото на жената щях да искам да ми съставят акт, който да оспоря в съда и той ще падне, защото личната карта мога да я показвам и да не я показвам. Това, че не съм я показала не ме прави нередовен пътник.
5
7
 
34
 
! Отговори
Не е нормално ! преди 9 години
Искате чисто и хубаво метро, но подкрепяте нередовните пътници. Откъде да дойдат парите за поддръжка, когато има селски тарикати, който само ползват в тази държава. Глобите трябва да станат по-високи и да се събират. Точка. Или ще ставаме хора или изчезваме от картата. Не сте ли го разбрали?
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
третата кондукторка защо не е с униформа?
3
2
 
33
 
! Отговори
художника преди 9 години
Ако случката беше с някой "Ром", щяха да постъпят по Ромейски - т.е. да го подминат, що ли ???
2
2
 
34
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Да видим сега, по закон трябва да се легитимираш с лична карта, но по друг закон лична карта си длъжен да представиш само пред органите на МВР, пред всеки друг е по твое желание.
1
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не се разправят така с нередовните пътници от етноса.