Банкерският дует "Назад, назад, моме Калино" - предупреждение

Може да има и други компрометиращи кадри в архива на Василев
Обновена: 27 апр 2015 08:50 | 27 апр 2015 08:47,
43
Банкерският дует "Назад, назад, моме Калино" - предупреждение
Снимка: Нова тв

"Целта на публикуването на клипа, на който се вижда как Цветан Василев и управителя на БНБ Иван Искров пеят заедно "Назад, назад, моме Калино" беше да напомним, че  Иван Искров искаше да си ходи, но нямаше кой да го освободи и че му е време", заяви в "Здравей, България" адвокатът на Цветан Василев, Константин Симеонов. 

Симеонов добави, че записът бил подарък за Искров за рождения му ден, малко "на патерица". "Цветан Василев каза, че в неговите нотариално заверени изявления има нелицеприятни неща за доста хора от елита на България".
 
"Дали този клип е предупреждение за други хора? Най-вероятно, да", каза още Константин Симеонов. Адвокатът обаче твърди, че няма информация за кого още може да се появят компрометиращи факти и данни. "Персонално не мога да кажа нищо. Аз познавам Цветан Василев от септември 2014 година, но не знам какво има той в семейния му архив", заяви Симеонов.
 
На въпрос "Изключвате ли вариант да са записвани и срещите на Цветан Василев с редица политици в навечерието на кризата с КТБ?", адвокатът отговори: "Нищо не изключвам, всичко е възможно".

Още по темата

Запитан кога Цветан Василев му се е обадил, за да разпространи клипа, адвокатът му отговори, че това е станало 20 дни преди това. "Чистотата на контактите на господин Искров е акцент в клипа. Не мога да кажа какъв е поводът за този запис, вероятно наистина е имения ден на съпругата на господин Василев", коментира Константин Симеонов.

Видеото с пеещите мъже, пуснато преди няколко дни показа, че някогашните приятели явно сега са отявлени врагове. Преди седмица Цветан Василев обяви за наличие на зависимости на управителя на БНБ Иван Искров от прокуратурата.

От своя страна Искров пък посочи, че КТБ е източена и още от есента обвинява банкера, че е изпълнил поръчка на ДПС и прокуратурата за срутването на банката.

Заради казуса оставката на Иван Искров се иска от основните политически сили, но този ход засега остава без последствия. Цветан Василев пък е в Сърбия, където очаква решението на местните власти дали да го екстрадират в България заради делото, което се води тук.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Лина преди 8 години
Заплахи в ефир и какво ли още не? Давайте по мъжки: истината и само истината имат значение. Някой трябва да поеме отговорност за КТБ.
27
0
 
2
 
! Отговори
Русев преди 8 години
До кога ще чакаме престъпника Василев да бъде екстрадиран от Сърбия?
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакаме с интерес следващият компромат.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
азащо го няма *** да им пее "радка пиратка"?!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и пари да имаш си оставаш селянин , нема да се дигнат на френската ривиера да си гледат кефа по кръчми ще ми пеят смях....
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това пускане на час по лъжика информация от Василев си на напълно изнудване! Щом е такъв ербаб да каже и покаже всичко което знае!
22
0
 
4
 
! Отговори
Стоян Чапкънов преди 8 години
В днесбг се упражнява зверска цензура.Както се каза по-долу,от някоко месеца изтече скандален клип в сайт предназначен за посещение от възрастни,как известни лица от политиката правят неща за възрастни с една жена няколко човека.Днесбг-защо цензурирате подобни коментари?????Нима сте по надеждни източници на информация от хорското мнение??????
21
9
 
2
 
! Отговори
Expert преди 8 години
С просто око се вижда че записът е манипулиран. Фотошоп и всякакви други манипулации. Дори гласа ми прилича на Слави Трифонов, насложен върху кадрите.Кадрите са от семинар, където те са случайно и говорят за стабилната банкова система.
20
0
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
едно е безспорно ясно държавната власт и организираната престъпност са срадстнали и се допълват тоест мафията е взела връх всичко друго е приказки и блъфове на държавните органи за замазване и заличаване на кражбите няма партии съд прокуратура министерства и тнт само МАФИЯ честита ви ДЕМОКРАЦИЯ
19
1
 
23
 
! Отговори
Банкер преди 8 години
Каквото и да си пишем Цветан Василев не е глупав човек и вече почна да става интересно . Сега ще лъснат гъзовете на всички , които са взимали пари от него . И повярвайте ми няма никак да е весело .
18
0
 
5
 
! Отговори
Мастъра преди 8 години
Да не се правят на ощипани
17
2
 
33
 
! Отговори
Не било лошо??????? преди 8 години
Повеселили се, казвате... А не си ли задавате въпроса КОЙ плати сметката след този "банкет" с фалита на КТБ? Откъде мислите дойдоха тези милиарди? Аз ще ви кажа - от бюджета или с други думи от вашите джобове.Затова, мили сънародници, напънете си малкото мозък и не позволявайте всеки *** да ви язди и краде. Цветанов е в Сърбия и живее като цар, Пеевски е в Парламента и живее като цар, Тиквата е Премиер, Съсела е евродепутат, Искров си е шеф на БНБ... а вие къде сте в цялата схема?????
16
0
 
22
 
! Отговори
42 преди 8 години
ИНТЕРЕСНОТО КАК ВСЕ У НАС ЕДИН СА ПО- РАВНИ ОТ ДРУГИ. КАК ТАКА ШЕФ НА БНБ, КОЙТО ТРЯБВА ДА ТРЕТИРА ЕДНАКВО ВСИЧКИ БАНКИ СЯДА ДА ЯДЕ И ПИЕ С ШЕФ НА ЕДНА ЕДИНСТВЕНА БАНКА. И АКО ТОВА НЕ Е СТАРАТА НИ ШУРОБАДЖАНАЩИНА ЗДРАВЕ МУ КАЖИ. ВСИЧКИ ТАЙНИ СДЕЛКИ НА СОФРА.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълно е с пияндури навсякъде!
14
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КТБ систематично и редовно е нарушавала закона за банките! Проверяващият банката шеф на БНБ обаче нищо не забелязва и на всичкото отгоре ходи по партита с шефа на КТБ.Това си е класичеки конфликт на интереси и доста вероятна корупция. Искров или е напълно корумпиран или е ***! И при двата случая обаче трябва да си подаде оставката!
13
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нищо незаконно в тази среща, НО първо, Искров в лицето на БНБ би трябвало да контролира дейността на КТБ (не да ходят по купони) и второ доказва, че Искров лъже, че с Василев са се виждали само официално и служебно. В други държави ако си на такава позиция и те уличат в лъжа, изхвърчаш на момента.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dnes.bg вие сте с 3,4 ако не и повече дни назад...А защо ли аз лично не се учудват... хах
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
замерянето с кал - олимпийска БГ дисциплина за кастата на олигарсите.
10
1
 
17
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
до 7 Ми, защо, по дяволите, не ме извика мене на този имен ден, или някоя от касиерките там, като личният живот няма връзка със служебния? Чакам отговор!
9
0
 
2
 
! Отговори
ети преди 8 години
Принципно съм съгласна с теб но ... нали се стремим да достигнем развитите демокрации а се сещам за случаи когато важни клечки бяха на път да изгубят поста си заради една с*ирка. А за такова поведение в личното време може и до осъдителни присъди да стигнат ... Ние сами трябва да решим от кого да вземаме пример :)